Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

VPČ 2015./2016 : Regulārā turnīra pašreizējie līderi – Vidzemes Augstskola

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Nedēļas nogalē, 12. un 13.decembrī, Valmieras 5. vidusskolā notika Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. piektās kārta, kurā kopumā tika aizvadītas sešas spēles. Turnīra piektajā kārtā 1.līgā uzvaras guva komandas „Rūjiena”, „Byko-Lat”, „VAKS/b.a.L.L.” un „Valmiera Glass U-16/VBSS”, bet 35+ līgā uzvaras guva „Oši” un „ViA 35+” komandas.

Piektās kārtas spēles sestdienā uzsāka 1.līgas komandas „Limbažu ceļi” un „Rūjiena”. Dienas turpinājumā divas 35+ līgas spēles starp komandām „Oši” un „Valleta” kā arī „ViA35+” un „AGROK-Banāni”. Sestdienas noslēdzošajā mačā tikās komandas „Byko-Lat” un „Vidzemes Augstskola”. Svētdien 1.līgas spēles turpināja „VAKS/b.a.L.L.” ar „Kocēniem” un „MR Auto” pret „Valmiera Glass U-16/VBSS” jaunajiem spēlētājiem.

Kā pirmās, piektās kārtas spēles uzsāka komandas „Limbažu ceļi” un „Rūjiena”, kas dienu atklāja ar spraigu komandu spēli. Tikai spēles pēdējā minūtē „Rūjiena” spēja noturēt nelielo punktu pārsvaru un uzvarēt limbažniekus ar rezultātu 91:85. Sestdienas noslēdzošajā mačā fantastisku cīņu aizvadīja pagājušā gada čempioni „Byko-Lat” un „Vidzemes Augstskola” studenti, kas spēles rezultātu noslēdz tikai pēc diviem pagarinājumiem. Otrajā pagarinājumā, spēlējot mazākumā, augstskolas studenti tomēr piekāpās „Byko-Lat” ar rezultātu 104:99. Svētdien spēlē tikās arī „VAKS/b.a.L.L.” un „Kocēni” komandas. Lai gan spēles sākumu „VAKS/b.a.L.L.” aizvadīja stabilā vadībā, „Kocēni” mēģināja lauzt spēles gaitu. Spraigā spēles noslēgumā „VAKS/b.a.L.L” spēja nosargāt punktu pārsvaru un noslēdz spēli ar rezultātu 96:85. Piekto kārtu 1.līgā noslēdza komandas „MR Auto” un jaunākie turnīra spēlētāji „Valmiera Glass U-16/VBSS”. Jau spēles sākumā jaunieši izvirzījās vadībā un arī veiksmīgā cīņā noslēdza spēli ar rezultātu 84:69, uzvarot „MR Auto” vienību.
Izcilu sniegumu piektajā kārtā parādījuši vairāki spēlētāji – Jēkabs Paipa (Vidzemes Augstskola) ar 47 punktiem, 10 atlekušajām bumbām un 7 rezultatīvām piespēlēm, Klāvs Dubults (Valmiera Glass U-16/VBSS) – 22 punkti, 24 atlekušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles, kā arī Edgars Bergmanis no „Byko-Lat” ar 32 punktiem, 9 atlekušajām bumbām un 6 rezultatīvām piespēlēm. Individuāli veiksmīgākie piektajā kārtā no „Limbažu ceļi” Kaspars Veide – 20punkti, 8 atlekušās bumbas. „Rūjiena” sastāvā veiksmīgākais Juris Alpeuss ar 30 punktiem, 5 atlekušajām bumbām un 3 rezultatīvām piespēlēm. Robertam Rusmanis (VAKS/b.a.L.L) 28 punkti, 8 atlekušās bumbas un 7 rezultatīvas piespēles. No „MR Auto” veiksmīgākais Ervīns Ivanovs ar 22 punktiem, 5 atlekušajām bumbām un 9 rezultatīvām piespēlēm. Jevgeņijam Kasimovam (Kocēni) 30punkti un 11 atlekušās bumbas, „Valmiera Glass U-16/VBSS” rindās lieliska spēle arī Valteram Vēverim – 24 punkti, 11 atekušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles.

35+ līgā spēles aizvadīja komandas „Oši” un „Valleta”, kas sīvā cīņā tikai pēdējā minūtē noskaidroja uzvarētāju. Spēles rezultātā „Valleta” piekāpās pretiniekiem ar rezultātu 72:71, lai gan spēli uzsāka līderos. Otrā spēlē tikās komandas „ViA 35+” un „AGROK-Banāni”. Jau spēles sākumā „ViA35+” komanda spēles grožus ņēma savās rokās un veica izrāvienu. Lai gan „AGROK-Banāni” mēģināja lauzt spēles gaitu, tas viņiem neizdevās un spēli ar rezultātu 66:55 noslēdz „”ViA35+”.
Individuāli labu sniegumu piektās kārtas spēlēs 35+ līgas ietvaros uzrādīja Andris Šteimahs (Oši) – 21 punkts un 7 atlekušās bumbas. No „Valleta” veiksmīgākais Ģirts Lācis ar 20 punktiem un 10 atlekušajām bumbām. „ViA35+” sastāvā veiksmīgākais Uģis Vītiņš ar 16 punktiem, 13 atlekušajām bumbām, bet Mārtiņam Celmiņam (AGROK-Banāni) 11 punkti, 6 atlekušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles.

Pēc aizvadītām piecām turnīra kārtām 1.līgas turnīra tabulā pirmās trīs vietas ieņem komandas : „Vidzemes Augstskola”(3/2), „VAKS/b.a.L.L.”(3-1) un „Byko-Lat”(3/1). 35+līgā : „Veikals Pus 12” (3/0), „AGROK-Banāni” (2/2) un „Oši” (2/1).

Nākamās turnīra spēles paredzētas 20.decembrī Valmieras 5. vidusskolas zālē. Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : facebook.com , kā arī sociālajā tīklā Twitter.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).
No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā, līdzīgi kā lielākajās Latvijas basketbola līgās.
Turnīru organizē Basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību.