Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

VPČ 2015./2016: Divpadsmitās kārtas spēļu apskats

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Sestdien, 13.februārī, Valmieras 5. vidusskolā norisinājās Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. divpadsmitā kārta, kurā tika aizvadītas četras spēles. Kārtējās uzvaras sestdien guva komandas „Green Thunder”, „VAKS/b.a.L.L.” un „Kocēni”, bet 35+līgā „AGROK-Banāni”.

Sestdienas spēles iesāka 1.līgas komandas „Rūjiena” un „Green Thunder”, mačus turpināja „VAKS/b.a.L.L.” ar „MR Auto”, bet dienu noslēdz „Valmiera/Cēsis” un „Kocēni” savstarpējais duelis. 35+līgā spēli aizvadīja „AGROK-Banāni” ar „Oši”.

Pirmā spēle dienas grafikā starp „Green Thunder” un „Rūjiena” izvērtās veiksmīgāka „Green Thunder” jauniešiem, kas spēles pēdējās sekundēs izrāva uzvaru pār rūjieniešiem ar rezultātu 88:85. Lai gan spēles pirmo daļu veiksmīgāk iesāka tieši „Rūjiena”, puslaiku noslēdzot ar astoņu punktu pārsvaru, „Green Thunder” jaunieši spēja atspēlēties un veiksmīgi izcīnīt uzvaru. Dienas otrajā mačā tikās „VAKS/b.a.L.L.” un „MR Auto”. Spēles pirmo ceturtdaļu veiksmīgi izdevās nospēlēt „VAKS/b.a.L.L.”, kas pirmajās desmit minūtēs uzkrāja septiņu punktu pārsvaru, bet „MR Auto” to izdevās sadeldēt otrajā ceturtdaļā, puslaikā dodoties ar tikai viena punkta deficītu. Spēles otrā daļa tika aizvadīta līdzīgi, taču veiksmīgāki izrādījās „VAKS/b.a.L.L.”, kuri ar rezultātu 70:64 uzvarēja „MR Auto”. Divpadsmito kārtu sestdien noslēdza 1.līgas komandas „Valmiera/Cēsis” un „Kocēni”. Savstarpējā cīņā pārliecinoši spēcīgāki jau no spēles pirmajām minūtēm izrādījās „Kocēnu” spēlētāji, kas sagrāva jauniešu no „Valmiera/Cēsis” ar rezultātu 122:72.
Pirmajā līgā veiksmīgākie sniegumi komandās – Juris Alpeuss (Rūjiena) ar 41 punktu un 5 atlekušājām bumbām, bet no „Green Thunder” veiksmīgākais Mārtiņš Jakovels ar 25 punktiem un 14 atlekušajām bumbām. Dienas otrajā mačā labu sniegumu rādījuši Artūrs Vītols – 23 punkti, 13 atlekušās bumbas, 8 rezultatīvas piespēles – un Sandis Bukšs – 24 punkti un 5 rezultatīvas piespēles (abi „VAKS/b.a.L.L.”). „MR Auto” rindās veiksmīga spēle Jānim Kopeikam ar 23 punktiem un 5 atlekušajām bumbām, kā arī Artūram Līmanim, kuram 14 punkti un 15 atlekušās bumbas. Kristam Avotiņam (Valmiera/Cēsis) 30 punkti, bet Kristam Tīcim (Kocēni) 34 punkti, 14 atlekušās bumbas un 10 rezultatīvas piespēles. Vēl „Kocēni” rindās labs sniegums Kalvim Ņikiforovam – 25 punkti un 23 atlekušās bumbas.

35+ līgā divpadsmitajā VPČ 2015./2016. kārtā spēli aizvadīja „AGROK-Banāni” un „Oši”. Spēles pirmajā ceturtdaļā pārliecinošāku sniegumu rādīja „AGROK-Banāni” spēlētāji, kas turpināja veiksmīgi spēlēt pret „Oši”, spēli noslēdzot ar 18 punktu pārsvaru pār pretiniekiem. Spēles rezultāts 76:58 par labu „AGROK-Banāni”.
Veiksmīgu sniegumu spēlē uzrādījuši Jānis Miķelsons (AGROK-Banāni) , kam 18 punkti un 5 atlekušās bumbas, kā arī Māris Skuja (AGROK-Banāni) ar 12 punktiem un 11 atlekušajām bumbām. „Oši” veiksmīgs sniegums Ingaram Veidem – 27 punkti, 9 atlekušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles.

Nākamās turnīra spēles paredzētas 20.februārī Valmieras 5. vidusskolas zālē. Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : facebook.com , kā arī sociālajā tīklā Twitter.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).

No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā, līdzīgi kā lielākajās Latvijas basketbola līgās.
Turnīru organizē Basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību.