Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

Valmieras pilsētas čempionātā 2015./2016. startēs 16 komandas

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Valmieras pilsētas čempionātā 2015./2016. startēs 16 komandas
Foto: Austra Dambrova

Sestdien, 14. un 15.novembrī, Valmieras 5. vidusskolas sporta zālē tiks atklāta jaunā Valmieras pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. sezona, kurā šogad dalību pieteikušas 16 komandas, kas līdz šim ir turnīra dalībnieku skaita rekords. Turnīrs startēs divu līgu ietvaros, un kopā plānots izspēlēt vairāk nekā 90 spēles, kas norisināsies nedēļas nogalēs Valmieras 5. vidusskolas sporta zālē. Turnīru jau vairākus gadus sistemātiski organizē basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras pilsētas pašvaldību.

Sākot no 14. novembra, gandrīz katru sestdienu un svētdienu, Valmieras 5. vidusskolā tiks aizvadītas Valmieras pilsētas čempionāta basketbolā spēles, kuras risināsies līdz martam. Katru gadu turnīra komandu skaits pakāpeniski palielinās, kas arī ir novērojams šajā sezonā. Līdzās esošajām Valmieras pilsētas komandām turnīrā arī startēs Kocēnu un Rūjienas basketbolisti, kā arī klāt nākušas komandas no Limbažiem un Cēsīm. Jau otro gadu turnīrs startēs divu līgu ietvaros, sadaloties „1.līga” un „35+ līga”, kur komandas tiek iedalītas pēc vecuma ierobežojumiem. 1.līgas regulārajā turnīrā komandas katra ar katru aizvadīs vienu izspēles apli, noskaidrojot sešas stiprākās, kas sacentīsies izslēgšanas spēlēs, kur tiks noskaidroti 2015./2016. gada čempioni. 35+ līgas ietvaros komandas aizvadīs apļa izspēles sistēmu, katra ar katru spēlējot divas spēles, bet noslēgumā par uzvarētāju godu izslēgšanas spēlēs cīnīsies labākās četras regulārā turnīra komandas.

Turnīru šogad atklās pagājušā gada vicečempioni „Valmiera Glass” un „Vssk”, kas aizvadīto gadu laikā vairākas reizes aizvadījuši spraigas cīņas. Dienas otro spēli uzsāks turnīra jaunpienācēja „Valmiera/Cēsis” un „Vidzemes Augstskola” studentu komanda, kas spēli aizvadīs 12:00. Pirmā 35+ līgas spēle plānota pulksten 13:30, kur savā starpā tiksies pirmās sezonas čempioni „Veikals Pus12” un aizvadītās sezonas bronzas medaļu īpašnieki „AGROK-Banāni”. Sestdienas dienā vēl risināsies divas spēles, kur savā starpā tiksies „ViA35+” un komanda „Oši”, kā arī daudzkārtējie čempioni „Byko-Lat” un „Kocēni”. Svētdien pirmās kārtas ietvaros norisināsies divas spēles – „Rūjiena” tiksies ar „VAKS/b.a.L.L.”, bet uzreiz pēc tam „Limbažu ceļi” pārbaudīs „Valmiera Glass U-16/VBSS” jauniešu raksturu. Svētdienas spēļu sākums 10:30.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).

No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā. Informācija par Valmieras čempionātu pieejama sadaļā „Turnīri” (http://basket.lv/valmieras_cempionats/1_liga.).