Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

VPČ 2015./2016: Noskaidroti 1.līgas pusfinālisti

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Trešdien, 6.aprīli, Valmieras 5. vidusskolā norisinājās Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. ceturtdaļfināla noslēdzošā spēle 1.līgā. Izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā noskaidroti VPČ 1.līgas pusfinālisti - „Limbažu ceļi”, „Valmiera Glass”, „MR Auto” un „Rūjiena”, kas jau šajā nedēļas nogalē uzsāks cīņu par 2015./2016.gada sezonas čempiona titulu.

Jau ziņots, ka pirmās izslēgšanas spēles 1.līgas komandas aizvadīja 26.martā, kur savstarpējās cīņas uzsāka „Byko-Lat” ar „Rūjiena” un „VAKS/b.a.L.L.” pret „MR Auto”. Ceturtdaļfinālā komandas aizvada mačus, kur par iekļūšanu pusfinālā cīnās līdz divām uzvarām. Pirmās uzvaras spēlēs guva komandas „Rūjiena”, kas ar rezultātu 90:83 uzveica „Byko-Lat”. Otrā pārī pārliecinošu uzvaru pār „VAKS/b.a.L.L.” guva „MR Auto” vienība, kas spēli noslēdz ar rezultātu 119:46.
Atkārtoti laukumā komandas tikās aizvadītajā nedēļas nogalē, 3.aprīlī, kur ar pārliecinošu sniegumu pusfinālistu četriniekā vietu nodrošināja „MR Auto” vienība. Labu komandas spēli aizvadot un noslēdzot ceturtdaļfināla izspēli ar bilanci 2-0 , „MR Auto” uzveica „VAKS/b.a.L.L.” ar rezultātu 96:59. Vēl vienā savstarpējā spēlē tikās arī „Byko-Lat” un „Rūjiena”. Pagājušā gada 1.līgas čempioni „Byko-Lat” uz spēli bija ieradušies ar nolūku cīnīties par iekļūšanu pusfinālā un panākt bilanci 1-1, ko veiksmīgi spēles noslēgumā izdevās realizēt, uzvarot „Rūjienu” ar rezultātu 91:88. Izšķirošos spēli „Byko-Lat” pret „Rūjiena” aizvadīja trešdien, 6.aprīlī, kur, lai gan līdzīgu spēles pirmo daļu aizvadot, uzvaru izdevās izcīnīt rūjieniešiem, spēli noslēdzot ar rezultātu 92:78. Ceļazīmi uz pusfināliem izdevās izcīnīt „Rūjiena”, kas ceturtdaļfinālus pret „Byko-Lat” noslēdza ar bilanci 2-1.

1.līgā pusfinālus aizvadīs komandas „Limbažu ceļi”, „Valmiera Glass”, kas vietu pusfinālā nodrošināja iegūstot augstākās pozīcijas regulārajā turnīrā, bet ceturtdaļfinālos ceļazīmi uz pusfinālu izcīnīja „MR Auto” un „Rūjiena”. Savstarpējās cīņās pusfinālos komandas tiksies sekojošos pāros:
„Limbažu ceļi” pret „MR Auto”
„Valmiera Glass” pret „Rūjiena”

Pirmās pusfināla cīņas Valmieras Pilsētas čempionātā basketbolā 1.līgā komandas aizvadīs jau šajā nedēļas nogalē – 9.aprīlī, spēļu sākums plkst. 16:00.

Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : facebook.com , kā arī sociālajā tīklā Twitter.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).

Turnīru organizē Basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību.