Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2821, Did:0, useCase: 3

VPČ 2015./2016 : Ceturtās kārtas spēļu apskats

Sandis Bukšs
Sandis Bukšs

Sestdien, 5.decembrī, Valmieras 5. vidusskolā notika Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā 2015./2016. ceturtā kārta, kurā tika aizvadītas četras spēles. Turnīra ceturtajā kārtā spēles aizvadīja 1.līgas komandas, kurās kārtējās uzvaras guva komandas „VAKS/b.a.L.L.”, „Vidzemes Augstskola”, „MR Auto” un „Valmiera Glass”.

Ceturtās kārtas spēles 5.decembra rītā uzsāka komandas „VAKS/b.a.L.L.” un „Valmiera/Cēsis”. Turpmākās dienas gaitā savstarpējās spēles aizvadīja komandas „Kocēni” un „Vidzemes Augstskola”, „MR Auto” pret „Limbažu ceļi” un „Byko-Lat” ar „Valmiera Glass”.

1.līgā ceturto kārtu uzsāka komandas „Valmiera/Cēsis” un „VAKS/b.a.L.L.”. Lai gan spēles pirmā ceturtdaļa tika noslēgta ar minimālu rezultāta pārsvaru (18:17), „Valmiera/Cēsis” jaunieši nespēja lauzt turpmāko spēles gaitu un piekāpās „VAKS/b.a.L.L.” ar rezultātu 64:100. Otrajā dienas spēlē tikās komandas „Kocēni” un „Vidzemes Augstskola”. Abu komandu duelis izvērtās par spraigu cīņu visas spēles garumā, kur pēdējās minūtēs studenti spēja palielināt nelielo pārsvaru pār kocēniešiem, un noslēgt spēli ar rezultātu 81:72. Trešajā spēlē līdzīgi, kā otrajā, starp komandām „MR Auto” un „Limbažu ceļi” bija vērojama spraiga cīņa. Rezultāts auga lēnu abām komandām, taču līdzīgi. Spēles izskaņā pārāki izrādījās „MR Auto” komandas spēlētāji, kas spēles pēdējās minūtēs veiksmīgi uzbruka un noslēdza rezultātu ar 16 punktu pārsvaru (75:59). Noslēdzošajā spēlē tikās pagājušā gada Valmieras Pilsētas čempionāta finālistu komandas „Valmiera Glass” un „Byko-Lat”. Lai gan pirmo puslaiku vadībā noslēdz „Byko-Lat”, pretinieki neatlaidīgi cīnījās pretī un spēles uzvarētāju bija grūti noteikt priekšlaicīgi. Spēli ar rezultātu 69:61 veiksmīgāk noslēdz „Valmiera Glass” komanda, kurai šī ir otrā uzvara.

Ceturtajā kārtā individuāli labu sniegumu „VAKS/b.a.L.L.” komandā parādīja Sandis Bukšs, kurš arī rezultatīvākais – 25 punkti un 7 atlekušās bumbas, kā arī Jānis Kliests ar 16 punktiem, 21 atlekušo bumbu un 8 rezultatīvām piespēlēm. „Valmiera/Cēsis” sastāvā rezultatīvākais Kristaps Ronis – 17 punkti, 4 atlekušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles. „Vidzemes Augstskola” sastāvā stabilu sniegumu turpina uzrādīt Jēkabs Paipa – 31 punkts, 7 atlekušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles. „Kocēnu” sastāvā veiksmīgāk spēli aizvadīja Sandis Amoliņš ar 21 punktu, 11 atlekušajām bumbām un 4 rezultatīvām piespēlēm. Artūrs Līmanis no komandas „MR Auto” izcēlās ar 14 gūtiem punktiem un 13 atlekušajām bumbām, bet „Limbažu ceļi” rindās veiksmīga spēle Raitim Kārklim – 16 punkti, 9 rezultatīvas piespēles. Dienas noslēgumā rezultatīvākais „Valmiera Glass” komandā Rinalds Mihailovs ar 24 punktiem un 6 atlekušajām bumbām, veiksmīga spēle arō Oto Grīnbergam – 22 punkti, 16 atlekušās bumbas un 6 rezultatīvas piespēles, bet „Byko-Lat” sastāvā veiksmīgākais šovakar Toms Stālmanis ar 13 punktiem, 16 atlekušajām bumbām.

Pēc aizvadītām četrām turnīra kārtām 1.līgas turnīra tabulā pirmās trīs vietas ieņem komandas : „Vidzemes Augstskola”, „Valmiera Glass” un „VAKS/b.a.L.L.”.

Nākamās turnīra spēles paredzētas 12. un 13.decembrī Valmieras 5. vidusskolas zālē. Par jaunumiem un izmaiņām turnīrā aicinām sekot turnīra Facebook lapā : facebook.com , kā arī sociālajā tīklā Twitter.

Basketbola līdzjutēji tiek aicināti visas spēles vērot klātienē Valmieras 5. vidusskolā. Turnīra norisei iespējams sekot līdzi Valmieras plašsaziņas populārākajos ziņu portālos, kā arī basketbola kluba „Vidzemes Augstskola” mājaslapā, turnīra sadaļā (http://www.bkvia.lv/vpc).
No šī gada Valmieras Pilsētas čempionāta basketbolā spēlēm iespējams sekot līdzi arī Latvijas Basketbola Savienības galvenajā mājaslapā online sistēmā, līdzīgi kā lielākajās Latvijas basketbola līgās.
Turnīru organizē Basketbola klubs „Vidzemes Augstskola/Valmiera Glass” sadarbībā ar Valmieras Pilsētas pašvaldību.