Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2868, Did:0, useCase: 3

Junioru NBA: bez zaudējumiem cīnās Līvānu, Ogres un Ventspils komandas

Jaunpilī, Jelgavā, Līvānos, Salaspilī, Valmierā, kā arī Rīgas 64. vidusskolas sporta zālēs Rīgā notikušas NBA Junioru līgas trešā posma spēles, kurās 30 vispārizglītojošo skolu komandas piedalās NBA klubu tērpos. Spēļu kalendāru, rezultātus un papildinformāciju par NBA Junioru līgu meklējiet līgas mājaslapā: LBA – Jr.nba league  Grupu turnīru pēdējās spēles notiks ceturtdien, 15. decembrī. Pēc tām 16 labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēļu pirmajai kārtai, kas notiks 25. janvārī.

NBA Junioru līgas 30 komandas sadalītas divas konferencēs (Rietumi un Austrumi) un sešās grupas (divas Rīgā, pa vienai Kurzemē, Latgalē, Vidzemē un Zemgalē). Katras grupas ietvaros komandas aizvada divu apļu turnīru, spēlējot četros sabraukumos.

Rietumos pēc sešām spēlēm tikai uzvaras ir vienīgi Kurzemes grupas labākajai komandai “Memphis Grizzlies” jeb Ventspils Centra sākumskolai. Zemgales grupā pirmajā vietā ar bilanci 5-1 ir “Phoenix Suns” (Jēkabpils pamatskola), bet Rīgā A grupā pa piecām uzvarām un vienam zaudējumam ir “Minnesota Timberwolves” (Āgenskalna sākumskola) un “Oklahoma City Thunder” (Rīgas 49. vidusskola).

Austrumos Latgales grupā visās sešās spēlēs uzvarējuši “Brooklyn Nets” (Līvānu 1.vidusskola), Vidzemes grupā ar bilanci 6-0 līderos izvirzījusies komanda “Orlando Magic” (Ogres sākumskola). Rīgā B grupā trīs līderkomandu konkurencē priekšgalā ar 5 uzvarām ir “Detroit Pistons” (Salaspils 1.vidusskola), bet pa 4 panākumiem – “Indiana Pacers” (Berģu Mūzikas un mākslas skola) un “Chicago Bulls” (Teikas vidusskola).

Otrā apļa pēdējās spēles notiks 15. decembrī. Katras konferences astoņas labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas turnīram. Ceturtdaļfināla un pusfināla spēles notiks 25. janvārī. Finālspēle un cīņa par 3. vietu notiks 11.februārī OlyBet LBL Zvaigžņu spēles laikā.

NBA Junioru līgas turnīrs Latvijā tiek rīkots, sadarbojoties NBA Junioru līgai un Latvijas Basketbola savienībai. 2016./2017.gada sezonā NBA Junioru līgā piedalās vispārizglītojošo skolu meitenes (2004.gadā dzimušas un jaunākas) un puiši (2005.dzimšanas gads un jaunāki). Katru skolu var pārstāvēt viena komanda, kurā jābūt vismaz 10 spēlētājiem, tai skaitā vismaz 3 meitenēm (vismaz vienai visu laiku jābūt laukumā).

NBA Junioru līgas turnīri notiek daudzas valstīs trijos kontinentos, veicinot basketbola popularitāti un bērnu pievēršanos sportiskam dzīvesveidam.

NBA Junioru līga - Rietumi 

Rīga A 
Āgenskalna sākumskolaMinnesota Timberwolves
O.Kalpaka Rīgas Tautas daiļamatu pamatskolaDenver Nuggets
Rīgas 6.vidusskolaPortland Trail Blazers
Rīgas 49.vidusskolaOklahoma City Thunder
Rīgas 64.vidusskola Utah Jazz
Zemgale 
Iecavas vidusskolaLos Angeles Clippers
Jēkabpils pamatskolaPhoenix Suns 
Jelgavas 4.vidusskolaLos Angeles Lakers 
Jelgavas 4.sākumskolaSacramento Kings
Misas vidusskolaGolden State Warriors
Kurzeme 
Jaunpils vidusskolaNew Orleans Pelicans
Rojas vidusskolaHouston Rocket
Saldus pamatskolaDallas Mavericks
Tukuma 2.pamatskolaSan Antonio Spurs
Ventspils Centra sākumskola  Memphis Grizzlies

NBA Junioru līga - Austrumi 

Rīga B 
Berģu Mūzikas un mākslas pamatskolaIndiana Pacers
Ķekavas vidusskolaMilwaukee Bucks 
Rīgas Juglas vidusskolaCleveland Cavaliers 
Salaspils 1.vidusskolaDetroit Pistons
Rīgas Teikas vidusskolaChicago Bulls
Latgale 
Daugavpils Centra vidusskolaNew York Knicks
Krāslavas pamatskolaPhiladelphia 76ers 
Līvānu 1.vidusskolaBrooklyn Nets
Rēzeknes sākumskolaBoston Celtics 
Rugāju novada vidusskolaToronto Raptors
Vidzeme 
Cēsu 1.pamatskolaWashington Wizards
Limbažu 3.vidusskolaCharlotte Hornets
Madonas pilsētas 1.vidusskolaMiami Heat 
Ogres sākumskolaOrlando Magic
Valmieras sākumskola Atlanta Hawks