Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Basketbola nedēļa: trešdien vētras Ostendē un Liepājā

Basketbola nedēļa: trešdien vētras Ostendē un Liepājā
Vai BK Ventspils galvenajam trenerim Guntim Endzelam FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfināla izšķirošajā spēlē Ostendē izdosies saskaņot Vejinmi Efedžuku individuālos gājienus ar komandas...

 Nedēļas notikumu epicentrs būs trešdien, kad BK Ventspils aizvadīs izšķirošo spēli FIBA Izaicinājuma kausa ceturtdaļfinālā, situāciju LBL līdergrupā mazliet skaidrāku padarīs spēle Liepājas lauvas – Valmiera un beigsies LSBL čempionāta pamatturnīrs.

 

BK Ventspils: grūti iespējamā misija Ostendē

FIBA Izaicinājuma kausa izcīņas septiņu gadu vēsturē ceturtdaļfinālos notikušas 28 sērijas līdz divām uzvarām. 15 gadījumos uzvarētāju noskaidrošanai pieticis ar divām spēlēm, 12 gadījumos visos trijos mačos uzvarēja mājinieki. Tikai vienā gadījumā komandai, kura piedzīvoja zaudējumu pirmajā mačā izbraukumā, izdevās atspēlēties. 2005.gadā to paveica BC Kyiv, kas izbraukumā zaudēja Izraēlas komandai Nahariya (88:93), savā laukumā revanšējās ar 83:72 un trešajā mačā Izraēlā uzvarēja ar 90:83.

Ko šī statistika vēsta par BK Ventspils izredzēm pirms izšķirošā trešā mača Ostendē? Tikai to, ka Latvijas komandai ar uzvaru ir iespēja ierakstīt savu vārdu turnīra vēsturē.

Tiesa, lai to izdarītu, ventspilniekiem būs jānospēlē vēl labāk nekā piektdienas trillerī savā laukumā (otrajā pagarinājumā 97:92). Izbraukumā, visticamāk, neiekritīs dažs metiens, kas ievēlās savas zāles grozos. Savukārt organizēti un gudri spēlējošie beļģu kluba basketbolisti noteikti būs par dažiem punktiem precīzāki. Lai apturētu mājinieku ofensīvu ventspilniekiem būs jāspēj izturēt spiedienu zem groza. Savukārt uzbrukumā jābūt daudzveidīgākiem, tik ļoti nepaļaujoties uz līderiem, kā tas tika darīts pirmajās divās spēlēs. Un arī otrajā puslaikā pret Vefu.

Piedzīvojumi svētdienas vakarā (otrajā puslaikā iztērēts 15 punktu pārsvars pagarinājumā 77:79 pret VEF Rīga) diezin vai būs vairojuši ventspilnieku fiziskos spēkus, bet motivācijai varētu nākt par labu. Skaļa uzvara starptautiskajā arēnā var aizēnot klupienu pašmāju turnīrā, kur izšķirošās cīņas tik un tā vēl priekšā.

LBL: Liepājā par vicelīderu godu

Mača Liepājas lauvas – Valmiera uzvarētāji vismaz uz brīdi izrausies priekšgalā četru komandu grupā, kas cīnās par otro vietu LBL pamatturnīrā un no tās izrietošajām privilēģijām play-off mačos (vieta pusfinālā un sava laukuma priekšrocības).

Piparus situācijai pieber atlikušo spēļu kalendārs. Valmierai vēl būs divreiz jāspēlē ar BK Ventspils un vienreiz ar VEF Rīga – tātad vēl pie kādas uzvaras tikt būs ļoti grūti. Liepājniekiem izredžu būs vairāk – jādodas viesos pie Zemgales un Barona/O!Kartes.

Un vēl pakaļdzīšanās akciju sāks VEF Rīga, kas aizvadīs pirmo no trim vēl paredzētajām spēlēm ar Jelgavas Zemgali.

LSBL: otrā vieta Latvijas Universitātei?

Latvijas Sieviešu basketbola līgas pamatturnīrs finišē pēc žanra labākajiem likumiem – tikai priekšpēdējā dienā (otrdien) noskaidrosies otrās vietas ieguvējas un tātad arī izslēgšanas turnīra pāri.

Iniciatīva ir Latvijas Universitātes rokās, kam pietiks izbraukumā uzvarēt vicepastarītes SK Cēsis, lai otrā vieta būtu rokā. RTU/Merks komandai jācer uz LU klupienu un pašām jāuzvar Daugavpilī.

Diemžēl sieviešu basketbola sakarā šī būs vienīgā intriga līdz pat aprīļa beigām, jo TTT Rīga neveiksmes Baltijas Sieviešu līgas pusfināla turnīrā – zaudējumi Sanktpēterburgas Spartak un Klaipēdas Lemminkainen – mūsu favorītes atstāja bez starptautiskās prakses.

Valstsvienība: gaidām ziņas no ārzemēm

Tikai piecas nedēļas palikušas līdz brīdim, kad sieviešu valstsvienība sāks gatavoties Eiropas čempionāta finālturnīram, tāpēc šī tēma kļūs aizvien karstāka.

Pirmkārt, gaidīsim ziņas par Latvijas spēlētāju gaitām ārzemju klubos. Īpaši no Polijas, kur pusfināla sērijā līdz trim uzvarām trenerim Georgiosam Dikeoulakosam, Elīnai Babkinai un Gdiņas Lotos nāksies atspēlēties no 0:2 divcīņā ar Guntu Baško un Krakovas Wisla. Ungārijā ceturtdaļfinālos cīnās Zane Tamane un Ieva Kubliņa, Itālijā svētdien pirmo spēli aizvadīs Liene Jansone.

Otrkārt, Georgioss Dikeoulakoss solījis „tuvākajās dienās” nosaukt oficiālo valstsvienības kandidātu sarakstu. Lielu pārsteigumu nebūs, bet pavisam garlaicīgi arī ne.

Guntis Keisels

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-03-28 10:59, pirms 13 gadiem
Tāpēc ka autors domā reāli..
2 no 3 spēlēm pie tam izbraukumā un viena mājās, būs grūti atkal paņemt uz pārsteigumu..

  +2 [+] [-]

, 2011-03-28 12:00, pirms 13 gadiem
Liepājai jāņem uzvara savā laukumā, nav divu domu. Viegli nebūs, bet ja jau VEF tika pieveikts, tad visam jābūt kārtībā! VISI UZ LOC, jo šī būs pēdējā regulārās sezonas spēle Liepājai!
Ventspils izbraukumā saņemsies un nomocīs to daudznacionālo Beļģu tīmu!

  +1 [+] [-]

, 2011-03-28 12:06, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Liepājai jāņem uzvara savā laukumā, nav divu domu. Viegli nebūs, bet ja jau VEF tika pieveikts, tad visam jābūt kārtībā! VISI UZ LOC, jo šī būs pēdējā regulārās sezonas spēle Liepājai!
Ventspils izbraukumā saņemsies un nomocīs to daudznacionālo Beļģu tīmu!
Laikam biji domājis, ka LL šī būs pēdējā spēle Liepājā reg.sez., jo pēc tam vēl 2 spēles izbraukumā (ar Zemgali un Baronu).

  +1 [+] [-]

, 2011-03-28 13:45, pirms 13 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Laikam biji domājis, ka LL šī būs pēdējā spēle Liepājā reg.sez., jo pēc tam vēl 2 spēles izbraukumā (ar Zemgali un Baronu).
nu ja. Netikās gari rakstīt...

  +2 [+] [-]

, 2011-03-28 14:30, pirms 13 gadiem
ņemsim vērā, ka Valmiera pēdējos pāris mēnešos ir pilnīgi cita (uzvarētāju) komanda. Gan jau Zvirgzdiņš būs kādu labu plānu izstrādājis!