Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

LBS Goda biedra statuss – Alvilam Gulbim

LBS Goda biedra statuss – Alvilam Gulbim
Alvils Gulbis (ar bumbu) VEF uzbrukuma smailē. Aiz viņa Jānis Krūmiņš un Visvaldis Eglītis.
Foto: VEF Rīga

 Latvijas Basketbola savienības valde LBS goda biedros uzņēmusi trīskārtējo Eiropas kausa ieguvēju, četrkārtējo PSRS čempionu, ilggadējo ASK un VEF meistarkomandu basketbolistu un treneri Alvilu Gulbi, kurš 17.aprīlī svinēja 75 gadu jubileju.

 

Alvils Gulbis ASK komandā debitēja 1955.gadā, kad rīdzinieki pirmo reizi kļuva par Padomju Savienības čempioniem. Uz rezervistu soliņa sagaidītais tituls lielu gandarījumu gan neesot sagādājis, bet drīz Alvils aizcīnījies līdz pamatpiecniekam un ASK vienības turpmākajos panākumos viņa ieguldījums jau bijis būtisks.

Sešdesmito gadu sākumā Gulbis iekļauts Padomju Savienības izlases kandidātu skaitā, piedalījies pārbaudes spēlēs un turnīros, kā arī palicis pēdējais zem izlases dalībnieku strīpas 1964.gadā pirms Tokijas olimpiskajām spēlēm.

No 1965. līdz 1968.gadam Gulbis spēlēja VEF komandā, no 1969. līdz 1974.gadam bija VEF galvenais treneris, bet pēcāk veiksmīgi strādāja ar Ādažu komandu, ko aizvadīja līdz Latvijas čempionu titulam. Joprojām aktīvi seko sporta norisēm, īpaši mazdēla Ernesta gaitām profesionālajā tenisā.