Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Gunta Baško-Melnbārde: FIBA komisijas darbā noderēs spēlētājas pieredze

Gunta Baško-Melnbārde: FIBA komisijas darbā noderēs spēlētājas pieredze
Foto: Renārs Koris

Latvijas sieviešu valstsvienības kapteine Gunta Baško-Melnbārde piedalījusies Starptautiskās Basketbola federācijas tehniskās komisijas jaunā sasaukuma pirmajā sēdē. “Laba informatīvā pieredze, iespēja paskatīties uz basketbolu no cita skatupunkta un arī iespēja likt lietā spēlētājas karjeras laikā iekrātās atziņas,” tā Gunta raksturo pirmo pieredzi basketbola administratīvajā darbā.

Saskaņā ar FIBA Statūtiem, Tehniskā komisijas pienākumos ietilpst spēles tehniskā līmeņa paaugstināšanu un basketbola attīstību veicinošu priekšlikumu izstrāde, basketbola noteikumu interpretācija, noteikumu grozījumu projektu izstrādāšana, kā arī FIBA tiesnešu, komisāru un instruktoru kvalifikācijas paaugstināšana un sagatavošana starptautiskajām sacensībām.

FIBA Tehniskās komisijas sastāvs tika atjaunināts pērn notikušajā Ģenerālajā asamblejā.  To vada Austrālijas pārstāvis Patriks Hants, sastāvā ir 19 cilvēki ar spēlētāju (serbs Vlade Divacs, latviete Gunta Baško-Melnbārde u.c.), tiesnešu (lietuvietis Romualds Brazausks, krievs Mihails Davidovs, grieķis Kosts Rigass) un treneru (serbs Dušans Ivkovičs, amerikānis Džīno Oriemma) pieredzi.

Gunta Baško-Melnbārde: “Liels gods atrasties tādā basketbola slavenību sabiedrībā. Esmu vienīgā aktīvā spēlētāja un ceru, ka ar savu pieredzi varēšu būt noderīga.

Komisijas lielais uzdevums ir meklēt atbildes uz jautājumu, kas jāizdara, lai basketbols kļūtu vēl populārāks visā pasaulē. Kopā nāksim tikai reizi gadā, bet galvām šai virzienā jāstrādā visu laiku. Jādomā pašiem, jāveic pētījumi, jāapkopo pieredze. Jābūt ideju ģeneratoriem, kas iedarbina FIBA dienestus. Tieši tāpēc komisijā esam tik dažādi cilvēki – ar spēlētāju, treneru, tiesnešu un rīkotāju pieredzi.

Šajā sanāksmē lielāka uzmanība bija pievērsta iespējamiem uzlabojumiem tiesnešu sagatavošanas sistēmā. Runājām arī par sieviešu basketbola attīstību, kā arī par noteikumu niansēm. Taču te jāsaprot, ka jebkādas izmaiņas ir iespējamas tikai līdz ar jauna olimpiskā cikla sākumu - tātad no 2016./2017.gada sezonas.”