Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

“Daugavas” sporta namā top basketbola bagātību krātuve

“Daugavas” sporta namā top basketbola bagātību krātuve
Foto: basket.lv

2014.gada pavasarī „Daugavas” sporta namā – Rīgas tradicionālā basketbola centrā, kurā 50 gadu laikā vēsturiskas uzvaras izcīnījušas TTT un VEF meistarkomandas, notikušas Latvijas Basketbola līgas pirmās spēles un basketbolu joprojām spēlē bērni un jaunieši – foajē tika izdaiļots ar jauniešu auditorijai veltītu vizuālu stāstu par svarīgākajiem notikumiem Latvijas basketbola vēsturē. 2015.gada sākumā sperts nākamais solis, un DSN ceturtajā stāvā iekārtota telpa Basketbola bagātību krātuvei – patstāvīgai ekspozīcijai un relikviju krājumiem. Svinīgā atklāšana paredzēta aprīļa sākumā. 

Basketbola bagātību krātuves veidotāju mērķis – izveidot modernu, informatīvi piesātinātu un iedvesmojošu vidi unizmantot basketbolavēsturisko mantojumu, lai bērnos un jauniešos veicinātu vēlmi piekopt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu, motivētu attīstīties kā personībām un sasniegt augstus sportiskos rezultātus, kā arī rosinātu lepnumu par Latvijas pārstāvju sportiskajiem sasniegumiem un savu valsti.

Projekta īstenošanu atbalsta Rīgas dome, Latvijas Basketbola savienība (prezidents Valdis Voins), bērnu un jaunatnes basketbola skola „Rīga” (direktors Guntis Šēnhofs). Atbalstu solījuši Latvijas basketbola veterāni. Darbus koordinē biedrība „Latvijas basketbola mantojums” – sporta žurnālists, 10 basketbola tematikai veltītu grāmatu autors un sastādītājs, portāla basket.lv redaktors Guntis Keisels un vēsturniece, ilggadējā LOK muzeja vadītāja Aija Erta.

Basketbola bagātību krātuves veidošana un papildināšana būs nepārtraukts un ilgstošs process, paralēli ritot darbiem pie “Daugavas” sporta nama priekšā esošā skvēra pārveides Basketbola parkā ar vēsturiskajiem notikumiem veltītiem vides objektiem.

Par topošās Basketbola bagātību krātuves aktualitātēm informēs portāls basket.lv.