Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Trešdien, 13.,maijā, pirmizrāde filmai par izcilo Latvijas basketbolisti "Leģenda. Uļjana Semjonova"

Trešdien, 13.,maijā, pirmizrāde filmai par izcilo Latvijas basketbolisti "Leģenda. Uļjana Semjonova"
Foto: Basket.lv

Trešdien, 13.maijā, plkst.19:30 pirmizrādi piedzīvos Latvijas Televīzijas veidotā dokumentālā filma par Latvijas sporta karalieni, izcilo Latvijas basketbolisti Uļjanu Semjonovu - "Leģenda. Uļjana Semjonova", informē LTV preses dienests.
 

"Pirms nepilna gada es uzrunāju Uļjanu Semjonovu par šādas filmas izveidi. Uzstādījums bija viens – Uļa, izstāsti par savu mūžu, kā bija, bez aplinkiem, tikai tīru patiesību. Kurš Tev darīja pāri un kas darīja laimīgu! Pēc vairākiem pārdomu brīžiem viņa piekrita. Esmu pateicīgs viņai par izrādīto uzticību, par atklātību ikvienā sarunā un filmēšanas reizē", " par filmu stāsta tās režisors, LTV sporta žurnālists Armands Tripāns. "Uļa uzticēja mums sava mūža foto un piemiņas lietu arhīvu - septiņas lielas kastes. Veidojot filmu, neesam pagājuši garām nevienai vēstures detaļai. Varu apgalvot, ka šis būs Uļjanas Semjonovas patiesākais stāsts par sportu, cilvēkiem, likteni un viņas dzīvi."

Leģendārā Latvijas sportiste ir viena visu laiku labākā pasaules basketboliste. Viņas kontā ir visi iespējamie sporta tituli - savas karjeras laikā viņa ir kļuvusi par divkārtēju olimpisko, trīskārtēju pasaules un desmitkārtēju Eiropas čempioni, kā arī 11 reizes kopā ar TTT komandu izcīnījusi Eiropas kausu un 15 reižu uzvarējusi Padomju Savienības čempionātā. 2007. gadā Uļjana Semjonova tika uzņemta arī FIBA Slavas zālē.

Dokumentālās filmas "Leģenda. Uļjana Semjonova" pirmizrāde paredzēta 13.maijā pl.19.30 LTV1 ēterā.