Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:721, Did:0, useCase: 3

Basketbola nedēļa: pieteiksies jaunie čempioni?

Basketbola nedēļa: pieteiksies jaunie čempioni?
Arēnas plašumos VEF Rīga uzbrukums liepājnieku aizsardzību saraustīja gabalos. Kā būs otrdien Liepājā?
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs,com

 Minimums spēļu, toties katra ar izšķirošu nozīmi: noskaidrosies LBL2 uzvarētāji un LBL otrie finālisti, tiks uzdots tonis LBL finālsērijai. 

 

Basketbols par sevi atgādinās jau pirmdienas rītā, kad uz pirmo treniņu sapulcēsies Latvijas valstsvienības kandidātes. Pareizāk sakot – lielākā daļa kandidāšu, jo vairākas svarīgas spēlētājas vēl cīnās savu ārzemju klubu sastāvos vai mācās ASV augstskolās. Atkalredzēšanās patīkama, tomēr interesantus jaunumus šīs komandas sakarā nāksies pagaidīt vismaz līdz maija vidum, kad sāksies pārbaudes spēļu seriāls.

Toties šonedēļ vairākām vīru komandām risināsies izšķiroši notikumi.

Pirmkārt, LBL pusfināls. VEF Rīga pēc Liepājā saņemtā knipja trešo maču sāka ar trīs nedēļas neredzētu apņēmību un intensitāti kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. Liepājnieki tādam basketam nebija gatavi, tāpēc jautājums par svētdienas mača uzvarētāju tika atbildēts jau pirmajā puslaikā (46:26 VEF Rīga labā).

Toties uz jautājumu, vai otrdienas spēle Liepājā šajā sērijā būs pēdējā, atbilde nebūt nav tik acīmredzama, kā varēja šķist trešās spēles laikā. Lauvu iedvesmas atmodinātās Liepājas Olimpiskā centra tribīnes mājiniekus dzīs uz priekšu, un sērijas sākumā liepājnieki jau parādīja, ka viņu snieguma kvalitāte nebūt nav atkarīga tikai no pretinieku žēlastības. Ja VEF Rīga snaiperiem roka nebūs tik droša, kā spēles sākumā Rīgā, mača sižets var iegrozīties visādi. Protams, VEF Rīga joprojām ir favorīti, tomēr ceļazīme uz finālu viņus nebūt negaida uz šķīvīša uz zelta maliņas.

Otrkārt, LBL2 fināls. Viņnedēļ Ventspils augstskola un BAA Rīga apmainījās laipnībām. Vispirms ventspilnieki Rīgā pēdējā ceturtdaļā izsēja 13 punktu pārsvaru, ļaudami mājiniekiem uzvarēt (63:59) un izlīdzināt rezultātu sērijā (1:1). Pēc dažām dienām rīdzinieki izbraukumā izrīkojās apmēram tāpat (73:69 un 2:1 VA labā). Atrisinājums sērijā līdz trim uzvarām tiks rasts divu dienu laikā – ceturtā spēle pirmdien Rīgā, nepieciešamības gadījumā piektā notiks otrdien Ventspilī. Uzmanības centrā potenciālo pasaules U19 čempionāta dalībnieku varējums: rīdzinieks Jānis Timma pret ventspilniekiem Kārli Apsīti un Dāvi Čoderu. Interesanti, ka liela daļa abi komandu basketbolistu attiecību kārtošanu turpinās nedēļas nogalē, kad  Rīgā risināsies Swedbank Latvijas Jaunatnes basketbola līgas finālturnīrs U19 grupā.

Treškārt, LBL fināls. BK Ventspils ar ātru uzvaru pusfinālā ieguva septiņas brīvas dienas – līdz svētdienai, kad Ventspilī notiks pirmā finālspēle. Par tās svarīgumu lai runā statistika – LBL iepriekšējos 19 čempionātos 16 gadījumos par čempioni kļuva komanda, kura guva virsroku finālsērijas pirmajā mačā (izņēmumi fiksēti 1995., 2009. un 2010.gadā).

Guntis Keisels

  +1 [+] [-]

, 2011-05-02 14:00, pirms 13 gadiem
Par Kurzemes finālu, Par LIEPĀJU!

  -1 [+] [-]

, 2011-05-02 15:58, pirms 13 gadiem
HakunaMatata rakstīja: Par Kurzemes finālu, Par LIEPĀJU!