Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

"Valmiera" meklēs papildinājumu garajā galā

Andrejs Siliņš

"Valmiera" meklēs papildinājumu garajā galā
"Valmieras" centra spēlētājs Kaspars Cipruss
Foto: Jānis Priedītis

"Diemžēl būs jāatkāpjas no vārdiem, ko teicām pirmssezonas, un jāmeklē papildinājums ārzemēs. Apstākļi spiež to darīt, jo citādi pagaidām paši sev Valmierā rokam bedri," pēc neveiksmīgā sezonas sākuma "Valmieras" basketbola klubs nolēmis meklēt papildspēkus, portālam Sportacentrs.com atklāja komandas galvenais treneris Gatis Melderis.

"Valmiera" sezonu iesākusi ar sešu zaudējumu sēriju - četri no tiem piedzīvoti MasterCard Baltijas Basketbola līgas (BBL) turnīrā, vēl divi tepat, Latvijas Basketbola līgā (LBL). Komandā spēlē tikai latviešu spēlētāji, taču pastāv ļoti liela iespēja, ka drīzumā parādīsies arī kāds ārzemnieks...

"Viens no iemesliem noteikti ir tas, ka neesam aizvadījuši pilnvērtīgu treniņprocesu pilnā sastāvā," neveiksmīgo sezonas startu vērtē treneris Melderis, tiesa, norādot, ka to nevajag uztvert kā attaisnošanos. "Daļa spēlētāju vēl nav gatavi spēlēt, jo tikai nesen atgriezušies ierindā pēc savainojumu izārstēšanas. Ne Juris Andžejevskis, ne Jānis Graudiņš ar komandu neaizvadīja nevienu pārbaudes spēli, tāpēc šīs spēles jau sezonas laikā viņiem ir kā ieskriešanās."

Diemžēl veselības likstas turpinot vajāt vienu no valmieriešu potenciālajiem līderiem Andžejevski: "Juris atkal guvis mikrotraumu, šoreiz plecam. Viņam šobrīd ir ļoti grūti psiholoģiski - bija savainojums, ko ārstēja, visu vasaru trenējās, izgāja rehabilitāciju, tika atpakaļ laukumā, bet atkal savainojums... Juris tomēr ir domāts kā mūsu komandas līderis," secina Melderis.

"Vēl viena problēma ir tā, ka laikam jau esam pārvērtējuši spēlētājus, kas ir mūsu rīcībā. Spēlētāji ir pieraduši būt otrās lomas izpildītāji. Treniņos visi smagi strādā, bet viņiem ir vajadzīgs kāds līderis, kurš pavilktu pārējo komandu, kuram visi sekotu," stāsta treneris. "Neapmierina situācija, kad izmetam pa 30 trīspunktniekiem spēlē. Tas ir divreiz vairāk nekā pagājušajā sezonā, diemžēl iemesto skaits gan nav divreiz lielāks... Pagaidām nav citu ceļu, kā tikt līdz grozam."

"Diemžēl būs jāatkāpjas no vārdiem, ko teicām pirmssezonas, un jāmeklē papildinājums ārzemēs. Apstākļi spiež to darīt, jo citādi pagaidām paši sev Valmierā rokam bedri," Melderis atklāj, ka tas licis domāt par papildinājuma meklēšanu un tieši garajā galā. "Visticamāk, jaunu spēlētāju piesaistīsim garajā galā. Māris Ziediņš pārliecinoši aizvadīja pārbaudes spēles, bet sezonā ir lielāks spiediens, plus viņam tomēr šī ir pirmā nopietnā sezona, pagājušo sezonu viņam nācās izlaist savainojuma dēļ. Arī Kaspars Cipruss nav gatavs spēlēt tik daudz, cik viņam tiek dots spēles laiks."

Par vienu no komandas līderiem pirms sezonas tika uzskatīts aizsargs Jānis Kaufmanis, kurš vasarā debitēja Latvijas valstsvienībā, tomēr sezonas sākums Jānim bijis saraustīts. "Viņam pašam jāsaprot, ka viss sākas galvā," skaidro treneris Melderis. "Treniņos brīžiem viņam pietrūkst koncentrēšanās, un tas atsaucas spēlēs, kur savukārt trūkst stabilitātes." Arī Kaufmanis guvis nelielu potītes savainojumu, taču komandas dakteris devis cerību, ka sestdien pret "VEF Juniors" aizsargs būšot ierindā.

     [+] [-]

, 2010-10-21 21:12, pirms 14 gadiem
Vispirms kko noperciet un tad lai sheit publicee rakstu.

  +6 [+] [-]

, 2010-10-21 21:14, pirms 14 gadiem
..un veel ielikts pie galvenajam zinjaam pashaa augshaa
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-10-21 21:28, pirms 14 gadiem
ar sho sastaavu arii var uzvareet,vnk nemaak treneris to izdariit!

     [+] [-]

, 2010-10-21 21:36, pirms 14 gadiem
Kas Iļjinam? Kāda trauma vai vienkārši par zaļu?

  +5 [+] [-]

, 2010-10-21 21:52, pirms 14 gadiem
Nu nopirks vienu vai labākajā gadījumā divus nekam nederīgus melnstrādniekus un ko tālāk?!!

  -3 [+] [-]

, 2010-10-21 21:55, pirms 14 gadiem
samoseckis rakstīja: Nu nopirks vienu vai labākajā gadījumā divus nekam nederīgus melnstrādniekus un ko tālāk?!!
Labaak nekaa kkaads ziediņs vai kas tur pa 50 riezeem spelee kļuudaas buuus.

  +4 [+] [-]

, 2010-10-21 21:55, pirms 14 gadiem
Tur pus komandai vispaar ABL jaspelee.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-21 22:00, pirms 14 gadiem
nožēlojami. Kāda jēga ir pirms sezonas stapīt krāniņus, ja, kā ierasts, vārdi netiek turēti? To teica VEFs, tad bija Ventspils un tagad Valmiera, kas savos spriedumos un darbībās ir kā mazi bērni. Tikai atšķirība tāda, ka Valmiera pat mēnesi nespēja pildīt savu iepriekš pausto lozungu. Nožēlojami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-10-21 22:09, pirms 14 gadiem
essavamāte. rakstīja: Vispirms kko noperciet un tad lai sheit publicee rakstu.
Tāpēc jau palūdza, lai ieliek, lai pārstātu viņus kritizēt, ka zaudē un neko nedara lietas labā.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-21 22:35, pirms 14 gadiem
sezonas sākums vienkāŗši graujošs, diez vai tik ātri tiks no bedres āŗa, Melderis sāk just, ka viņa krēsls ir sašūpojies

  +1 [+] [-]

, 2010-10-21 23:42, pirms 14 gadiem
vietejie eksperti!!
katrā latvietii miit basketbola,hokeja un futbola treneris
tadus vnk rinda un ar pletni
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja