Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

"Barons" un "Valmiera" cīņā par pirmajām uzvarām

Andrejs Siliņš

"Barons" un "Valmiera" cīņā par pirmajām uzvarām
Dāvis Bertāns un Uvis Helmanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Joprojām bez uzvarām Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmajā divīzijā spēlējošajām "Barons" un "Valmieras" komandām šodien kārtējā iespējas tikt pie pirmā panākuma - čempioniem 17:00 cīņa pret "Latvijas Universitāti", kamēr valmieriešiem 16:00 jāuzņem līdere "VEF Juniors".

"Barons" pret LU par pirmo uzvaru

Čempionei sezona sākusies ar trim neveiksmēm. Protams, jāņem vērā, ka divas no šīm spēlēm bijušas pret grandiem - "VEF Juniors" un "Ventspils" vienībām. Tomēr tiem sekoja neveiksme arī Liepājā - 90:92. Ar katru spēli uzlabojies "baronu" sniegums uzbrukumā, taču 92 ielaistie punkti Liepājas Olimpiskajā centrā liek aizdomāties arī par aizsardzības kvalitāti. Atšķirībā no pagājušās sezonas, šajā "Baronam" nav dota iespēja ieskrieties līdz Jaunajam gadam, spēlējot vien ar pastarītēm. Patiesībā ir gluži otrādi - pirmās cīņas bijušas tieši pret vienām no favorītēm, jo arī Liepāju pēc sastāva komplektācijas uz kopējā fona pie tādām var pieskaitīt.

Šodien "Barons" eksaminēs "Latvijas Universitāti" (LU) - komandu, kura ieguva tiesības spēlēt pirmajā divīzijā, pateicoties "Barona" fārmkluba sniegumam pagājušajā sezonā. Abas komandas saista arī tas, ka vēl pirms divām sezonām "Barona" galvenā trenera pienākumus sezonas izskaņā veica Mārtiņš Zībarts, kurš tagad ir LU galvenais treneris. Ar "Baronu" kaut kādā veidā bijuši saistīti 11 cilvēki, kuru vārdi atrodami LU pieteikumā LBL mājaslapā - bez trim treneriem (Mārtiņš Zībarts, Aigars Brigmanis, Arvo Kallaste) arī astoņi spēlētāji, kuri pārstāvējuši "Baronu" kādā no kluba komandām (Kristaps Brigmanis, Sandris Vītols, Edmunds Tukišs, Einārs Tukišs, Roberts Eiduks, Rūdolfs RozītisKārlis Jaunzems un Krists Pīternieks). Starp citu, ir arī devītais - treneris Artūrs Visockis-Rubenis savulaik pats spēlējis "Barona" atbalstītā komandā amatieru līmenī.

LU šosezon paspējusi aizvadīt tikai vienu maču - 3. oktobra vakarā savā laukumā visai līdzīgā cīņā ar 88:98 tika atzīts Jelgavas komandas pārākums. Sandris Vītols šajā spēlē kļuva par rezultatīvāko savas komandas spēlētāju ar 18 gūtiem punktiem, taču teicamu sniegumu nodemonstrēja Krists Pīternieks. Divus metrus garais saspēles vadītājs ne tikai guva 15 punktus, bet atdeva arī desmit rezultatīvas piespēles (šīs sezonas LBL rekords), izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, izprovocēja pretinieku uz septiņiem pārkāpumiem un trīs reizes pārtvēra bumbas. "Baronam" pēc trim mačiem rezultatīvākais ir Raimonds Feldmanis - vidēji 12 punkti, bet lietuviešu leģionārs Laurins Mikalausks vidēji guvis par punktu mazāk.

"Valmiera" ar pārmaiņām sagaida "VEF Juniors"

Vidzemes Olimpiskajā centrā šovakar visi ļoti gaidīs Valmieras basketbolistu pirmo panākumu. Visi, izņemot "VEF Juniors" pārstāvjus. Nav īsti skaidrs, kādā sastāvā "VEFieši" šovakar izies laukumā. Lielajai komandai pēdējā spēle bija pagājušajā sestdienā un nākamā būs rīt Liepājā pret vietējām "lauvām". No vienas puses spēļu prakses nolūkos varētu piesaistīt "junioru" komandai vairākums pirmās komandas spēlētājus, taču, ja rīt jābrauc uz Liepāju, tad tas varētu būt pārāk nogurdinoši - sestdienas vakarā no Valmieras uz Rīgu un svētdienas rītā no Rīgas uz Liepāju...

"Junioram" šobrīd ir trīs uzvaras trīs mačos (pret "Ventspili", "Turību" un "Baronu"), tikmēr "Valmierai" divas neveiksmes tikpat spēlēs - izbraukumos zaudēts "Lauvām" (67:76) un smagā cīņā arī "Zemgalei" (72:83). Pie tam pēdējā spēlē pagarinājumā neizdevās iemest nevienu pašu grozu... Vēl četras neveiksmes Baltijas līgā likušas Valmierā sākt runāt par iespējamajiem papildinājumiem. Ne tikai runāt, bet arī darīt - jau vakar komandai pievienojās Pāvels Veselovs, kurš pirmssezonā izgāja pilnu sagatavošanos čempionu nometnē, taču vienoties par līguma slēgšanu nespēja. Tāpat varētu parādīties vēl kāds jauns spēlētājs.

Pirmajās LBL spēles Valmieras labā ar "double-double" katrā no tām izcēlies Kaspars Cipruss - 20 un 22 punkti, kā arī pa desmit atlēkušajām bumbām. Tiesa, Kasparam bijis jāspēlē vismaz 40 minūtes un pilnīgi skaidrs, ka, tādā garā turpinot, produktivitāte noteikti kritīsies. Tieši tāpēc arī papildinājums garajā galā Pāvela Veselova personā. Jānis Kaufmanis vidēji sametis 13 punktus un izcīnījis 4,5 atlēkušās bumbas. "Juniorā" vidēji mačā 18 punktus sametis Mārtiņš Laksa, bet Dairis Bertāns izcēlies ar 17 punktiem un sešām piespēlēm.

Kura komanda izcīnīs pirmo uzvaru?

  • 84

  • 25

  • 11

  • 23


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-23 11:39, pirms 13 gadiem
Par baronu !

  +2 [+] [-]

, 2010-10-23 11:53, pirms 13 gadiem
Valmiera pret VEF junioru gaida uzvaru ?- domāju gan ka tikai zaudējumu ar ne vairāk kā 10 p, tas jau būtu labi .

  +2 [+] [-]

, 2010-10-23 11:55, pirms 13 gadiem
Vef samals miltos Valmieru!

  +5 [+] [-]

, 2010-10-23 12:19, pirms 13 gadiem
aah. Barons arii shodien vareetu pa*irst.

  +2 [+] [-]

, 2010-10-23 12:26, pirms 13 gadiem
Zībarts jau Barona panākumu atslēga pēdējās trijās sezonās. Viņa arī visvairāk pietrūkst Baronam šajā sezonā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2010-10-23 12:52, pirms 13 gadiem
Ja Valmierai nespēlēs Kaufmanis, bet VEF/Juniors izliks vismaz 3 no Lielā VEFa, tad neglābs arī ne visai labā kondīcijā esošais Veselovs.
Un diez vai LU spēs izrādīt lielu pretestīu Baronam visas spēles garumā, tāpēc laikam jau tikai loģiski, ka uzvarēs BARONS un VEF kaut arī ceru, ka kļūdos!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2010-10-23 16:11, pirms 13 gadiem
Un kur tad būtu solītā tiešraide no Valmieras?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja