Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:933, Did:0, useCase: 3

OlyBet LBL Novembra spēlētājs – Jānis Blūms

OlyBet LBL Novembra spēlētājs – Jānis Blūms
Jānis Blūms
Foto: VEF Rīga

OlyBet Latvijas Basketbola līgas klubu treneru balsojumā par Novembra spēlētāju atzīts līdervienības “VEF Rīga” kapteinis spēlētājs Jānis Blūms, kurš pagājušajā mēnesī palīdzēja komandai uzvarēt abās spēlēs, trāpot 9 no 13 tālmetieniem, vidēji gūstot 15,5 punktus un nopelnot +/- koeficientu +13,5. Blūms izvirzījies par līgas rezultatīvāko spēlētāju (vidēji spēlē 16,2 punkti) un produktīvāko trīspunktnieku izpildītāju (vidēji 4,2 trāpījumi spēlē). Par OlyBet LBL Oktobra spēlētāju tika atzīts BK “Ventspils” uzbrucējs Andrejs Gražulis.

Kuras OlyBet LBL turnīra spēles pašam bijušas īpašas?

Vislabāk, protams, atceros tās, kurās uzvaru nodrošinājām pašās beigās – ar “Jūrmala/Fēnikss” un “Barons kvartāls”. Abas gan, šķiet, bija vēl oktobrī. Tikko bija interesanta spēle ar valmieriešiem.

Latvijas klubā esi atgriezies pēc 10 gadu pārtraukuma. Kā šajā laikā mainījusies Latvijas līga – spēļu līmenis, intriga?

Pirms desmit gadiem, kad spēlēju BK “Ventspils” sastāvā par intrigu neko daudz nebūtu varējis pateikt. Toreiz atšķirība starp klubiem bija ļoti liela, šķiet, sezonas laikā nezaudējām nevienā spēle. Sportiskajā ziņā šajā laikā sperts ļoti liels solis uz priekšu. Ne mēs, ne ventspilnieki pirms spēlēm nevaram būt droši, ka uzvarēsim. Jo interesantāk skatītājiem un arī mums – dalībniekiem.

Kā izskaidrot šādu kolektīvo progresu?

Viens no galvenajiem iemesliem – profesionāls treneru darbs. Visi pēta video un gatavo skautingu, visi zina visu viens par otru. Arī klubu darba organizācija kļuvusi daudz nopietnāka. Treniņi divreiz dienā, organizēts atjaunināšanās process, fizioterapeitu aprūpe... Neesam unikāli, meistarības līmeņa tuvināšanās ir raksturīga visai Eiropai, tāpēc ir daudz interesantu rezultātu.

Pašam tāds relatīvs spēku līdzsvars Latvijā bija pārsteigums?

Tas nebūs īstais vārds. Pērn, skatoties no malas, nesapratu, kā “Vefs” un “Ventspils” varēja zaudēt spēkos, šķiet, vājākām komandām. Bet tagad, izejot laukumā, pats jūtu, ka uzvarēt nav nemaz tik viegli.

Kā izdodas noskaņoties uz OlyBet LBL spēlēm pēc cīņām ar Eirolīgas līmeņa komandām VTB Vienotajā līgā?

Esmu pieradis uz katru spēli noskaņoties par visiem 100 procentiem. Vienmēr gribas uzvarēt, izbaudīt basketbolu. Jo īpaši tāpēc, ka tāda loma komandā man nav bijusi sen. Varu ne tikai gaidīt izdevību mest trīspunktniekus, bet arī spēlēt agresīvi, iet cauri.

Tāda loma komandā bija paredzēta jau pirms sezonas?

Ne gluži. Vasarā runājām, ka spēlēšu 10-15 minūtes. Nebija jau skaidrs, kādā būšu formā pēc pleca savainojuma ārstēšanas.

Tagad ar veselību viss kārtībā?

Pagājušās sezonas otro pusi veltīju veselības sakārtošanai, lai vasarā varētu palīdzēt izlasei. Pēc tam mērķtiecīgi gatavojos, lai sezonu sagaidītu labā sportiskā formā. Piedevām to varēju darīt, dzīvodams mājās kopā ar ģimeni, kas nodrošināja labas emocijas. Prieks, ka pagaidām viss izdodas.

OlyBet LBL spēlējat bez zaudējumiem, VTB Vienotajā līgā bilance ir laba un bijusi tikai viena neveiksmīga spēle – nupat Krasnodarā...

Krasnodarā spēlējām ar Eirolīgas trešo labāko komandu, turklāt pašiem pietrūka spēku. Rotācija jau tā nav īpaši plaša, bet te vēl izkrita Armands (Šķēle), izpaudās arī problēmas ceturtajā pozīcijā... Piedevām bija smaga nedēļa: izbraukums Kazaņa – Daugavpils – Krasnodara. Ideja par “VEF Rīga” spēlēšanu dažādās Latvijas pilsētās, popularizējot basketbolu ir laba. Daugavpilī pat – tribīnēs bija daudz skatītāju, mani intervēja vietējā televīzija un bija iespēja krieviski pateikt: ceru, ka reiz Daugavpilī būs virslīgas komanda ne tikai futbolā un spīdvejā, bet arī basketbolā. Tas viss veicina basketbola popularitāti. Bet izbraukumi spēlētājiem spēku krājumus nepapildina.

Pirms nedēļas uzzinājām Latvijas valstsvienības pretiniekus EuroBasket2017 finālturnīra grupā. Kā vērtē to, kas sagaida septembrī Stambulā?

Būs interesants turnīrs un ļoti labas spēles. Jāsavāc labākais sastāvs un kārtīgi jāsagatavojas – tad varam cīnīties par visaugstākajām vietām.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-01 18:19, pirms 7 gadiem
Hm, divi mači mēneša laikā - pret pastarīšiem LU (spēlē, kurā +50 vietā knapi izmocīja uzvaru ar +8) un novājināto Valmieru, un mēneša LBL vērtīgākais spēlētājs? Jāpasmaida par šādu izvēli.

  +2 [+] [-]

, 2016-12-01 18:39, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, divi mači mēneša laikā - pret pastarīšiem LU (spēlē, kurā +50 vietā knapi izmocīja uzvaru ar +8) un novājināto Valmieru, un mēneša LBL vērtīgākais spēlētājs? Jāpasmaida par šādu izvēli.
Mhm tik var tev piekrist ,ka šī ir dīvaina izveele ...

  -2 [+] [-]

, 2016-12-01 21:50, pirms 7 gadiem
Damokla zobens rakstīja: Hm, divi mači mēneša laikā - pret pastarīšiem LU (spēlē, kurā +50 vietā knapi izmocīja uzvaru ar +8) un novājināto Valmieru, un mēneša LBL vērtīgākais spēlētājs? Jāpasmaida par šādu izvēli.
viņš abas spēles vilka un bija stabils spēlētājs, tāpēc, es īsti neredzu, kāpēc jāpasmīkņā?

  -1 [+] [-]

, 2016-12-01 22:43, pirms 7 gadiem
Cik atceros, tieši Blūms ar saviem trejačiem noraka Valmieru, tad jau būs pelnījis titulu. Citādi būtu Daugavpilī VEFam pārsteigums...