Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" neizglābās Beļģijā, izšķirošā spēle Sofijā

BK "Ventspils" neizglābās Beļģijā, izšķirošā spēle Sofijā
Kristaps Janičenoks: 21 punkts izbraukuma spēlē Antverpenē.
Foto: bkventspils.lv

Aizvadot sliktu pirmo puslaiku, BK "Ventspils" FIBA Eiropas kausa izcīņas izbraukuma mačā Antverpenē pret "Antwerp Giants" otrajā puslaikā vairākkārt gandrīz panāca laukuma saimniekus, taču pakaļdzīšanās prasīja pārāk daudz spēka resursu un beigu beigās piedzīvots zaudējums ar 78:80. Beļģiem šis panākums nodrošināja iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā, bet BK "Ventspils" liktenis šajā turnīrā izšķirsies pēc nedēļas viesos spēlē pret "Lukoil Academic".

1. ceturtdaļa. Lai arī ventspilniekie atkal ir pilnā sastāvā un visi ir spēlētvaroši, iepriekš savainotais un allaž starta pieciniekā gājušais Mičels šoreiz palika malā. Līdz ar to spēli iesāka Pits, Janičenoks, Peiners, Butjankovs un Viginss. Līdz pirmajiem gūtajiem punktiem bija jāgaida krietns laika sprīdis. Turpat divas minūtes abām komandā nevedās ar bumbas iemānīšanu grozā. Katra komanda iztērēja pa trim uzbrukumiem, līdz mājinieki ceturtajā tika pie diviem soda metieniem realizējot tikai vienu. Arī no spēles pirmais rezultatīvais metiens laukuma saimniekiem. Ventspilnieki pie pirmā rezultatīvā metiena tikai tikai pēc nospēlētajām trim minūtēm un uzreiz ar trīspunktu gājienu izceļas Pits izlīdzinot rezultātu 3:3. Jau nākamajā uzbrukumā tālmetienu realizē Janičenoks un pirmo reizi iegūta vadība (6:5). Kad nospēlētas 5:30 minūtes, Kārlim Muižniekam jālūkojas pēc pirmā minūtes pārtraukuma, jo ļauts mājiniekiem gūt sešus punktus pēc kārtas (6:11). Nelīdz, jo zaudēti vēl pieci punkti pēc kārtas. Kaut kur redzēta ainiņa, kura tika izdzīvota un pārdzīvota pirms nedēļas Ventspilī mačā ar CEZ Nymburk. Arī tajā mačā pirmā ceturtdaļa bija nebaudāma, taču tā bija spēle savā laukumā, bet šī - izbraukumā un tā ir milzīga atšķirība. Vienīgais mierinājums, ka sliktāk vairs spēlēt nevar. Beidzoties pirmajai ceturtdaļai, rezultāts ir ne pārāk glaimojošs - 14:23. Ja ceturtdaļā ir pieļautas piecas kļūdas, ja pretinieks grozu vinnē ar 15:7 (uzbrukumā 7 bumbas), tad rezultāts ir atbilstošs.

2. ceturtdaļa. Otrā ceturtdaļa tiek iesākta ar īso sastāvu, bez centra spēlētājiem. Doma skaidra - padarīt spēli ātrāku. Gaidītais efekts nav un pirmo reizi no soliņa tiek piecelts Šeļakovs. Arī ši spēlētāja iesaistīšanās spēlē rezultātu nepadara pievilcīgāku - pēc trim nospēlētajām minūtēm jau -13 (17:30). Bet kļūdas turpina krāties - jau astoņas un ne jau pretinieku izprovocētas. Paši vien meta bumbas autā un neprecīzas piespēles dalīja. Ceturtdaļas vidū pazaudēts viss, kas tika sakrāts pirmajā spēlē savās mājās - jau -17 (18:35) un Muižniekam nekas cits neatliek, kā doties pie sekretariāta pēc minūtes pārtraukuma. Nekādu radikālu izmaiņu spēles gaitā nenotiek un loģisks ir puslaika noslēgums - ar Peinera kļūdu un Voga precīzo tālmetienu līdz ar puslaika beigām. Lielajā pārtraukumā ejot 28:46.
Tehniskais protokols pasaka priekšā visu, kas notiek laukumā. Kļūdas - 11:6. Atlēkušās bumbas - 18:27. Rezultatīvās piespēles - 2:12. Pārķertās bumbas - 1:5.

3. ceturtdaļa. Ar ko sākās otrais puslaiks? Ar Pita kļūdu izspēlējot autu, ar prercīzu piespēli pretiniekam. Par laimi pretinieks ventspilniekus nesodīja ar diviem vai pat trim punktiem. Toties Gražulis nopelnīja ceturto personīgo piezīmi... Pirmie pie punktiem tiek ventspilnieki. Beidzot izdodas izcīnīt kādu bumbu zem pretinieku groza un ar atkārtotu tālmetienu precīzs ir Janičenoks (31:46). Tas pats Janičenoks iemet vēl vienu trejaci un pirmo divu minūšu laikā no lielā deficīta likvidēti seši punkti (34:46). Beļģi kļūdās uzbrukumā un mājinieku galvenais treneris nekavējoties pieprasa minūtes pārtraukumu. Gražulis turpina kapteiņa iesākto un paliek tikai -10 (36:46). Laukuma saimnieki jau trīs minūtes nav guvuši punktus un nerealizē arī tehniskās piezīmes soda metienu. Parādījušās pirmās pazīmes, ka ir vēlme šo spēli ne tikai izglābt, bet arī uzvarēt. Roka nenodreb arī Peineram, kura tālmetiens pietuvina jau līdz -7 (41:48). Tiesa, nākamajā epizodē aizsardzībā Žanis nopelna personīgo piezīmi un tā viņam ir jau piektā. Vēl viens ventspilnieku uzbrukums, kurš tiek izspēlēts līdz brīvam tālmetienam un Janičenoks savu iespēju garām nepalaiž. Skats uz dzīvi un rezultāta tablo sāk priecēt - tikai 44:48. Diemžēl Janičenoks ir tas, kurš aizsardzībā nopelna nesportisku piezīmi un mājinieki to pārvērš četros punktos (44:52). Atbildē ir Ates tālmetiens, bet arī beļģi ir atraduši taisnākos ceļus uz ventspilnieku grozu (47:54). Kad aizsardzībā nostrādā Šeļakovs, viņš ātrajā uzbrukumā aizsūta Pitu un 1:40 pirms pārtraukuma vairs tikai -3 (51:54). Ceturtdaļa tiek pabeigta ar Gulbja uzvaru cīņā par atlēkušo bumbu zem pretinieku groza un ar diviem gūtajiem punktiem, bet ejot pārtraukumā palicis vairs tikai divu punktu deficīts (57:59). Trešajā ceturtdaļā BK Ventspils realizēja 6 no 7 tālmetieniem...

4. ceturtdaļa. Pēdējā ceturtdaļa sākas ar BK Ventspils uzbrukumu un beidzas diezgan ātri - ar Šeļakova piezīmi. Žēl, taču arī beļģiem pirmais uzbrukums beidzas bez metiena, ar izraidīto bumbu autā. Tieši Andrejam pirmajam rodas iespēja izlīdzināt rezultātu, taču metiens no groza apakšas nav precīzs. Vēl viena iespēja izlīdzināt rezultātu Šeļakovam radās pēc pusotra minūtes, taču abi soda metieni atsitās pret stīpu (59:61). Tūlīt pat aizsardzībā Andrejam personīgā piezīme, kura viņam ir jau ceturtā, bet pretiniekam ir iespēja trīspunktu gājienam - divi punkti no spēles un soda metiens (precīzs, 59:64). Diemžēl pirmajā puslaikā bija pazaudēts pārāk daudz, lai otrā puslaika laikā atspēlētu lielos mīnusus. Kad otro nesportisko piezīmi saņēma Kristaps Janičenoks, ticība glābšanas darbiem pazuda pavisam. Janičenoks uz rezervistu soliņa apsēdās ceturtdaļas viducī, kad rezultāts bija 61:69... Ar precīzajiem tālmetieniem (Pits, Gulbis) pamatlaika izskaņā radās intriga, radās iespēja, ka spēle vēl ir glābjama. Kad bija atlikušas 14 sekundes, Pits realizēja divus soda metienus un tobrīd deficītā bija tikai -1 (78:79). Mājiniekiem savā uzbrukumā izdodas realizēt tikai vienu soda metienu un tā ir lielā iespēja ventspilniekiem (78:80). Pie metieniem tiek Pits un Gulbis, taču abi ir neprecīzi. Diemžēl...
Ventspilniekiem vēl nekas nav beidzies. Vēl ir palikusi otrā, vienlaicīgi pēdējā, iespēja iekļūt play off. Lai būtu starp turnīra TOP'16 komandām, pēc nedēļas izbraukumā jāpārspēj Lukoil Academic.

 

FIBA Eiropas kauss. P grupa
Antwerp Giants (Beļģija) un BK Ventspils 80:78 (23:14, 23:14, 13:29, 21:21)
Antwerp Giants: Valdovs 20, Vogs 11, Smits 9, Makkinejs 9, Mvema 9, Lengfords 8, Maršāns 6, Skots 5;
BK Ventspils: Janičenoks 21, Pits 18, Gulbis 11, Peiners 9, Ate 7, Gražulis 7, Mičels 3, Lomažs 1, Butjankovs 1.

 BK VentspilsAntwerp Giants
2p12/36-33.3%21/49-42.9%
3p14/25-56.0%4/19-21.1%
1p12/17-70.6%26/34-76.5%
REB14/23-3723/24-47
AS1017
TO1916
ST512
BL22

FIBA Eiropas kauss. P grupa

komandaSUZ+/-P
Antwerp Giants541406:3909
BK Ventspils532388:3868
CEZ Nymburk413298:2935
Lukoil Academic413281:3045