Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BK “Ventspils” uzsāk Eiropas ceļu

BK “Ventspils” uzsāk Eiropas ceļu
Kārlim Muižniekam un BK Ventspils jau rīt jāaizvada pirmā spēlē FIBA Eiropas kausa izcīņā.
foto: www.bkventspils.lv

Otrdien, 27. oktobrī, BK Ventspils savā laukumā aizvadīs pirmo FIBA Eiropas kausa izcīņas spēli tiekoties ar Slovēnijas "Helios Suns", kuru kopš šīs sezonas vada Ventspilī tik labi zināmais Gašpers Okorns. Spēles sākums plkst. 19.

Slovēnijas komandas nokļūšana šajā turnīrā bija nejauša. Kad notika grupu izloze, vieni no ventspilnieku pretiniekiem bija rumāņu BC Timisoara, taču apsverot savas finansiālās iespējas, nācās secināt, ka naudas kasē nav pietiekamā daudzumā, lai piedalītos šajā turnīrā. Vieta tukša ilgi nepalika, un rumāņu vieta tika piedāvāta slovēņiem.

Lai arī ventspilnieku pirmo pretinieku Helios Suns vēsture ir aizsākusies 1949. gadā, klubs Eiropas klubu turnīru apritē izgāja tikai pēc Slovēnija atdalīšanās no Dienvidslāvijas (1991. gadā). Debija Eirokausos notika 1992./93. gada sezonā Korāča kausa izcīņā un šajā turnīrā tiek spēlēts piecus gadus (pēdējo reizi 1998./99. gada sezonā). Pēc tam seko vairāk kā desmit gadu pauze, līdz 2010./11. gada sezonā notiek atgriešanās EuroChallenge turnīrā. Tad atkal pauze, līdz šoruden parādījās iespēja ieņemt rumāņu vietu. Slovēņu gaitas Eiropas kausos iesākās cerīgi - pirmajos divos mačos izcīnītas uzvaras, taču nākamajos 16 tikai vienā fiksēts neizšķirts, bet pārējos tikai zaudējumi.

Nedaudz labāk veicies nacionālajā čempionātā. Slovēnijas zelta nav tik daudz, cik ventspilniekiem Latvijas čempionu titula, taču viens zelta ieraksts komandas vēsturē ir - 2006./07. gada sezonā Slovēnijas čempionāta finālā tiek pārspēta Union Olimpija. Pēc šī panākuma seko divas pēc kārtas sudraba sezonas, divas uzvaras Slovēnijas superkausa izcīņā (2007., 2008.), viena uzvara Slovēnijas kausa izcīņā (2007), kā arī trīs fināli kausa izcīņā (pēdējā reize bija 2013. gadā).

Pretinieku komandas zināmākais personāžs pēc Gašpera Okorna ir 34 gadus vecais spēka uzbrucējs Želimirs Zagoracs, kurš Slovēnijas izlases sastāvā spēlēja 2006. gada pasaules čempionātā Japānā. Tiesa, viņa palīdzība komandai bija simboliska - četrās spēlēs tikai 30. spēles minūtes un pieci gūtie punkti. Gadu iepriekš Eiropas čempionāta viņam tikai viena spēle (kvalifikācijas turnīrā).

Pirms braukšanas uz Ventspili, Helios Suns Slovēnijas čempionātā ir aizvadījusi divas spēles. Pirmajā (17. oktobrī) savā laukumā pārspēta Elektra ar Latvijā sen neredzētu rezultātu - 134:48. Savukārt sestdien viesos ar 77:80 zaudēts Portorožas Splosna Plovba.

Spēli tiešraidē būs iespējams vērot Lattelecom  interaktīvā TV,  415. kanālā Best4Sport , virszemes TV 33 kanālā Best4Sport, kā arī interneta mājas lapā  Interneta TV | Lattelecom kanālā Best4Sport.

     [+] [-]

, 2015-10-27 09:32, pirms 8 gadiem
Ārpus latvijas interneta kaut kur varēs redzēt spēli?
Varbūt kādam ir informācija