Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ORDO" piekāpjas "TU/Rock", cīnīsies par BBL bronzu

"Valmiera/ORDO" piekāpjas "TU/Rock", cīnīsies par BBL bronzu
Foto: Edgars Vaivads

Trešdien, 23. martā, "Triobet" Baltijas Basketbola līgas pusfināla atbildes spēlē "Valmiera/ORDO" savā laukumā ar rezultātu 68:75 piedzīvoja zaudējumu pret Tartu "TU/Rock". Līdz ar to Igaunijas komandai izdevās iekļūt Baltijas līgas finālā, kur Tartu komanda spēlēs ar "BC Šiauliai". Valmierieši divu spēļu sērijā cīnīsies par bronzas medaļām ar Panevēžas "Lietkabeli" (pirmā spēle - 29. vai 30.martā).

Spēles rezultātu ar precīzu metienu no groza apakšas atklāja Lauris Blaus, bet pirmās ceturtdaļas ievadā lielākoties vadībā atradās Igaunijas komanda. Valmierieši vadību atguva pirmā ceturkšņa vidū, kad Laura Blaua metiens panāca +3 vidzemniekiem, bet pirmās ceturtdaļas izskaņā "TU/Rock" atkal atguva pārsvaru. Pēc nospēlētām 10 minūtēm "Valmiera/ORDO" atradās iedzinējos ar 18:22.

Otrās desmit minūtes aizritēja pēc "TU/Rock" ieskicēta scenārija. Tartu basketbolisti pakāpeniski audzēja pārsvaru, panākot pat 13 punktu starpību. Puslaika pārtraukumā komandas devās pie Valmieras basketbolistiem nelabvēlīga rezultāta - 35:47.

Otro puslaiku ar lielu enerģiju uzsāka Ervīns Jonāts, triecot bumbu grozā ar sodu un bloķējot pretinieku metienus. Trešās ceturtdaļas vidū Kvameina Mičela un Artūra Bērziņa soda metieni samazināja rezultāta starpību līdz minimumam - 46:47. Viesi rezultāta starpību atkārtoti palielināja līdz 8 punktiem, bet trešo ceturtdaļu noslēdza Mārtiņa Laksas precīzais metiens - 52:58.

Izšķirošo ceturtdaļu ar precīzu trīs punktu metienu iesāka Aigars Šķēle, bet Armanda Šķēles produktīvais sniegums ļāva "Valmiera/ORDO" izvirzīties vadībā ar 59:58. Mača turpinājumā vadību atguva igauņi, bet nedaudz vairāk kā trīs minūtes pirms mača beigām Mārtiņš Laksa ar trīs punktu metienu no laukuma stūra izlīdzināja rezultātu - 65:65. Šajā brīdī "Valmiera/ORDO" bija jāatspēlē pirmajā spēlē iekrātais 4 punktu deficīts, tomēr "TU/Rock" bija citi plāni. Igaunijas komandas spēlētāji ar tālajiem un pustālajiem metieniem mača izskaņā guva 10 punktus, bet valmieriešu mēģinājumi iekarot grozu no tālās distances nebija sekmīgi, liekot piedzīvot zaudējumu ar 68:75. Līdz ar to visā sērijā "Valmiera/ORDO" piekāpās ar 11 punktu starpību. Tomēr Baltijas līgas sezona valmieriešiem vēl nav beigusies, jo komanda cīnīsies par turnīra bronzas medaļām ar Paņevežas "Lietkabelis" basketbolistiem.

"Valmiera/ORDO" - "TU/Rock" 68:75 (18:22, 17:25, 17:11, 16:17)
"Valmiera/ORDO": Arm. Šķēle 21, Aig. Šķēle 12, Laksa 11, Jonāts 7 (8ab), Mičels 5 (6rp), Blaus 5, Bērziņš 5, Kaufmanis 2, Rozītis.

"TU/Rock": Žabs 18, Soks 17, Dorbeks 11, Kurbas 7, Talts 6, Petrukonis 6, Halīks 6, Hārpers 4 (10ab), Doroņins.