Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

“VEF Rīga” šovakar Arēnā Rīga tiksies ar Baltkrievijas čempioniem “Tsmoki – Minsk”

“VEF Rīga” šovakar Arēnā Rīga tiksies ar Baltkrievijas čempioniem “Tsmoki – Minsk”
"VEF Rīga" uzbrucējs Jānis Bērziņš.
Foto: Mikus Kļaviņš, VEF Rīga

Šodien, 22.oktobrī plkst.19:30 Arēnā Rīga VTB Vienotās līgas ietvaros Latvijas čempionvienība “VEF Rīga” tiksies ar Baltkrievijas klubu "Tsmoki-Minsk". Spēlē viesosies arī Latvijas Olimpiskas komitejas projekta “Sporto visa klase” otrās sezonas dalībnieki. Tiešraide “Rīga TV24” un interneta portālā Play24 - Rīga24TV video.

VEF šāvakara pretinieki "Tsmoki-Minsk" šosezon VTB Vienotajā līgā nospēlējuši trīs mačus, tiekot pie divām uzvarām. Sezonas ievadā Minskas klubam bija divas sarežģītas spēles viesos Krievijā pret Kazaņas "Unics" un Krasnojarskas "Enisey". No abiem šiem izbraukumiem "Tsmoki-Minsk" prata pārvest uzvaras - uzveikts gan "Unics" (91-83), gan "Enisey (94-93). Pēdējā spēlē "Tsmoki-Minsk" savā laukumā līdzīgi cīnījās ar Jāņa Timmas pārstāvēto Sanktpēterburgas "Zenit", beigās gan piedzīvojot zaudējumu (71-79).

Iespējams, "Tsmoki-Minsk" veiksmīgā sezonas sākuma pamatā ir tas, ka vairāki spēlētāji komandā ir jau no iepriekšējām sezonām. Arī Minskas kluba galvenais treneris – kopš pagājušā gada novembra šajā pozīcijā strādā Igors Griščuks. Šis treneris ir dzimis Baltkrievijā, bet pirms darba tās galvaspilsētā Minskā lielākoties darbojies Polijas basketbolā. Griščuks, kurš visu savu spēlētāja karjeru pavadīja vienā no pazīstamākajiem poļu klubiem Vloclavekas "Anwil", ieguvis arī Polijas pilsonību. Savā trenera karjerā Griščuks pirms došanās uz Minsku trenējis Polijas vienības "Czarni Słupsk" un "Anwil". Zīmīgi, ka "Anwil" nostrādātajā laikā Griščuks strādājis ar vairākiem Latvijas un mums pazīstamiem spēlētājiem – Jāni Blūmu, Armandu Šķēli, kā arī bijušajiem "VEF Rīga" spēlētājiem Gati Jahoviču un Donātu Zavacku.

Griščuka trenētajā "Tsmoki-Minsk" šosezon pirmajās cīņās vadošās lomas spēlējuši viesspēlētāji. Amerikāņu centrs Garets Stucs bijis ražīgākais ar vidēji 19,3 punktiem un 8,3 atlēkušajām bumbām, kam seko ASV aizsargs Tajs Grejs (15,7 punkti). Tāpat nozīmīgas lomas ir Melnkalnes centram Ivanam Marašam, amerikāņu aizsargam Entonijam Hiliardam, kā arī baltkrievam Aleksandram Kudrjacevam un pieredzes bagātajam saspēles vadītājam Branko Mirkovičam.

"Tsmoki-Minsk", kas iepriekšējos gadus allaž kļuvusi par Baltkrievijas čempionvienību, paralēli VTB Vienotajai līgai un Baltkrievijas čempionātam arī šosezon turpinās startēt FIBA Eiropas kausā. Līdz šim gan Minskas komandai šosezon bijušas tikai VTB Vienotās līgas spēles. Sezonas atklāšanas spēle FIBA Eiropas kausā "Tsmoki-Minsk" gaidāma kā nākamā spēle pēc viesošanās Rīgā. Savukārt Baltkrievijas līgas spēlēs "Tsmoki-Minsk" iesaistīsies sezonas beigu daļā.

"VEF Rīga" līdz šim VTB Vienotajā līgā aizvadījis četras spēles, kurās izcīnīta viena uzvara. Pirmais panākums tika gūts pagājušās nedēļas nogalē, kad VEF izbraukumā uzveica Eiropas kausa komandu Volgogradas "Krasny Oktyabr".