Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Trešdien Valmieras un Tartu komandas cīnīsies par vietu BBL finālā

Trešdien Valmieras un Tartu komandas cīnīsies par vietu BBL finālā
Armands Šķēle un "Valmiera/ORDO": trešdien cīņa par vietu Baltijas līgas finālā.
Foto: Edgars Vaivads

Trešdien, 23. martā, plkst. 18:30 Vidzemes Olimpiskajā centrā norisināsies "Triobet" Baltijas Basketbola līgas pusfināla izšķirošā spēle "Valmiera/ORDO" - Tartu "TU/Rock". Lai gūtu virsroku divu spēļu summā, valmieriešiem nepieciešama uzvara ar 5 punktu pārsvaru. Ne Valmieras, ne Tartu komandas iepriekš nav spēlējušas BBL finālā, tāpēc uzvara būs vēsturisks panākums. Spēli tiešraidē transēs Viasat Sport Baltic. Sērijas uzvarētāji finālā cīnīsies ar divkārtējiem BBL čempioniem "BC Šiauliai".

"Valmiera/ORDO" basketbolisti šosezon vairākkārt labojuši ierakstus Valmieras basketbola vēstures grāmatā. Iepriekšējais labākais sasniegums bija septītā vieta Baltijas līgas čempionātā, bet šobrīd valmierieši jau aizcīnījušies līdz labāko četriniekam. Trešdien, izcīnot uzvaru ar piecu vai vairāk punktu pārsvaru, "Valmiera/ORDO" var kļūt par trešo Latvijas komandu, kas iekļuvusi BBL turnīra finālā. 2011. gadā "VEF Rīga" finālā piekāpās "Lietuvas Rytas" basketbolistiem, bet 2013. gadā BK "Ventspils" Roberta Štelmahera vadībā kļuva par turnīra čempioniem. Ventspilnieki Baltijas līgas finālā spēlēja arī pērn, kad divu spēļu summā zaudēja Šauļu komandai.

Gerta Kullamē trenētajai Tartu "TU/Rock" iekļūšana finālā ļautu kļūt par pirmo Igaunijas komandu, kas tikusi līdz spēlēm par BBL zelta medaļām. Tartu basketbolisti jau trīs reizes spēlējuši Baltijas līgas pusfinālā (2009., 2014., 2015.) tomēr ikreiz piedzīvots zaudējums un komandai bijis jācīnās par bronzas medaļām, kuras tika iegūtas 2009. un 2014. gadā. Šīs sezonas BBL turnīra astotdaļfinālā Igaunijas komanda ”bez ceremonijām” apspēlēja Kazahstānas "Barsy", bet ceturtdaļfinālā pārliecinoši pārspēja "Liepāja/Triobet".

Baltijas basketbola līgā izslēgšanas spēlēs uzvarētāji tiek noskaidroti divu spēļu summā. "Valmiera/ORDO" pusfināla pirmajā spēlē Igaunijas pilsētā Tartu piekāpās ar 64:68. Valmieriešiem nesekmējās metieni no tālās distances, trāpotot vien trīs “trejačus”. Latvijas komanda pirmajā puslaikā nonāca iedzinējos ar 13 punktu starpību, tomēr sekmīgā spēle uz groza apakšu un caurgājienos ļāva "Valmiera/ORDO" otrajā puslaikā samazināt rezultāta starpību un pat panākt neizšķirtu. Tomēr mača beigās rezultāts bija -4.

Tartu "TU/Rock" sastāvā ar 20 punktiem izcēlās Gerts Dorbeks, 13 punktus guva Brains Hārpers, bet 10 punktus guva Tanels Soks. Savukārt "Valmiera/ORDO" sastāvā 16 punktus guva Armands Šķēle, ar 13 punktiem atzīmējās Kvameins Mičels, bet 12 punktus guva Lauris Blaus.

Otrajā pusfināla pārī tikās divas Lietuvas komandas. Pirmajā mačā "BC Šiauliai" savā laukumā ar 77:67 pārspēja Panevēžas "Lietkabelis". Atbildes spēlē  Panevēžā viesi uzvarēja vēlreiz (91:79), trešo gadu pēc kārtas iekļūstot BBL finālā.

"Valmiera/ORDO"
Aizsargi: Kvameins Mičels, Aigars Šķēle, Armands Šķēle, Jānis Kaufmanis, Raimonds Gabrāns, Edgars Kaufmanis
Uzbrucēji: Mārtiņš Laksa, Ervīns Jonāts, Artūrs Bērziņš, Akselis Vairogs, Mārtiņš Vīņauds
Centri: Lauris Blaus, Dāvis Rozītis, Viktors Iļjins
Treneris: Roberts Štelmahers

"TU/Rock"

Aizsargi: Tanels Soks, Ēvalds Žabs, Gerts Dorbeks, Kents Vene, Kristens Meisters
Uzbrucēji: Janars Talts, Brains Hārpers, Tanels Kurbas, Timo Eichfuss, Mareks Doroņins, Saimons Sūts
Centri: Karolis Petrikonis, Reinars Halīks
Treneris: Gerts Kullamē

Trešdien dodies uz Vidzemes Olimpisko centru un atbalsti "Valmiera/ORDO" basketbolistus svarīgajā spēlē! Mača sākums plkst. 18:30. Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties bkvalmiera.lv mājas lapas sadaļā "VEIKALS", BIĻEŠU SERVISS tirdzniecības vietās, tirdzniecības centra "Valleta" informācijas centrā un Valmieras 1.pasta nodaļā, bet pirmsspēles un spēles dienās arī Vidzemes Olimpiskā centra kasē.

Informāciju sagatavoja:
Lelde Bukovska
Basketbola kluba "Valmiera"
Sabiedrisko attiecību vadītāja