Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Jēkabpilieši viesos uzveic igauņu TTU

Jēkabpilieši viesos uzveic igauņu TTU
BK "Jēkabpils" līderis Rinalds Sirsniņš.
Foto: bkjekabpils.lv

BK "Jēkabpils" otrdien, 20. oktobrī  izcīnīja uzvaru izbraukumā "Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāta spēlē ar 84:65 (23:13, 14:20, 22:19, 23:15), pārspējot Igaunijas klubu TTU. Rezultatīvākais „lūšu” rindās bija komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš ar 19 punktiem, nozīmīgu pienesumu deva arī lietuviešu spēlētāji Ronalds Rutkovsks un Modests Kumpis. 

Spēle iesākās līdzvērtīgi, taču pirmās ceturtdaļas otrajā pusē mājinieki uz jēkabpiliešu gūtiem 13 punktiem spēja atbildēt tikai ar trijiem, tādejādi viesu bilance ceturtdaļas beigās - plus desmit (23:13). Savukārt otrā ceturtdaļa veiksmīgāk izdevās mājiniekiem. „Jēkabpils” basketbolistu līdz šim lielāko pārsvaru (+13) puslaika izskaņā studenti sadeldēja vien līdz trīs punktiem. „Lūši” bija ātri sakrājuši komandas piezīmju normu, otrajā ceturtdaļā viņiem deviņas piezīmes, kamēr „TTU” baskatbolistiem – tikai četras. Lielajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 37:33.

Trešā ceturtdaļa aizritēja samērā līdzīgi (22:19), tomēr BK „Jēkabpils” turpināja uzņemto spēles gaitu un vadības grožus no rokām neizlaida. Pēdējā ceturtdaļā „lūši” tikai nostiprināja gūto pārsvaru un uzvarēja maču ar rezultātu 84:65. Spēles gaitā jēkabpilieši bija pārāki zem groziem – izcīnītas 45 bumbas pret igauņu 22.

“Maksimāli koncentrējāmies spēlei, un visi komandā bija gatavi cīnīties. Protams, puišiem bija arī satraukums, taču koncentrēšanās uz spēli bija daudz spēcīgāka. Iesākām spēli labi, atrāvāmies no pretinieka un pārliecinoši uzvarējām. Bija arī kļūdas, galvenokārt uztraukuma dēļ, kļūdas pārrunājām spēles puslaikā. Laba spēle, un laba atmosfēra komandā,” spēli raksturo BK “Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās ar 19 punktiem bija Rinalds Sirsniņš, kuram ar 17 punktiem un deviņām bumbām zem groziem palīdzēja lietuvietis Ronalds Rutkausks, bet ar 15 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām izcēlās Modests Kumpis.

“Lietuviešu spēlēja labi, un turpmāk viņu prasmes vēl vairāk uzlabosies. Komanda viņus ir pieņēmusi, un arī lietuvieši ir veiksmīgi iekļāvušies komandā, mikroklimats ir labs,” jaunpienācējus uzteic I. Miglinieks.

Nākamā spēle „Jēkabpils” basketbolistiem jau rīt, 21. oktobrī turpat Igaunijā – Rakveres sporta hallē pl. 19.00 „lūši” stāsies pretī „Tarvas” vienībai "Triobet" BBL ietvaros.

„Triobet” BBL, 20. oktobris

Jēkabpils - TTU 84:65 (23:13, 14:20, 22:19, 25:13)
Jēkabpils: Sirsniņš 19, Rutkausks 17 (9 atl.b.), Kumpis 15 (8 atl.b.), Silavs 13, Larsons 11, Pozņaks 6, Virsis 2, Veselovs 1, Dušels, Gūtmanis, Brūks

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LatGran”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”.

Informāciju sagatavoja:
BK „Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības