Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" Domžalē nepietur: ceturtā uzvara FIBA kausa izcīņā

BK "Ventspils" Domžalē nepietur: ceturtā uzvara FIBA kausa izcīņā
Māris Gulbis ar 16 gūtajiem punktiem kļuva par rezultatīvāko spēlētāju ventspilnieku sastāvā.
foto: www.bkventspils.lv

Ventspils basketbolisti trešdien FIBA Eiropas kausa ar izbraukuma spēli pret Slovēnijas "Helios Suns" uzsāka otro riņķi un turpināja pirmajā riņķī iesākto – uzvarēt! Ceturtā uzvara pēc kārtas praktiski ir nodrošinājusi ventspilnieku iekļūšanu otrajā grupu turnīrā. Nākamie divi mači ventspilniekiem savā laukumā un pirmais jau pēc nedēļas, kad Ventspilī viesosies "Pieno Žvaigždes."

Situācija turnīra tabulā veidojās tā, ka jau šovakar BK Ventspils varēja iekļūt otrajā grupu turnīrā, taču tad bija jāpiepildās diviem nosacījumiem. Pirmais. Grupas otrajā mačā PGE Turow vajadzēja uzvarēt izbraukumā Pieno Zvaigzdes. Otrais. Pašiem uzvarēt slovēņus un viena no pirmajām divām vietām ir garantēta. Piepildījās tikai viens nosacījums...

1. ceturtdaļa. Ventspilnieku starta piecinieks: Mičels, Janičenoks, Ate, Viginss un Viginss. Spēles sākums ne tik rezultatīvs, kāds tas bija iepriekšējos mačos. Ar otro uzbrukumu Atem izdodas atklāt rezultātu, pēc tam vēl divus pievieno Šeļakovs, bet laukuma saimnieki tukšā tiek noturēti teju trīs minūtes.Jūtams, ka ventspilnieki ir ņēmuši vērā pirmās spēles mācību un ar zobiem ieķeras katrā atlēkušajā bumbā un tā ir laba zīme. Līdz ceturtdaļas vidum mājinieki guvuši tikai divus punktus (abus ar soda metieniem), bet ventspilnieki šajā laikā ir iekrājuši piecu punktu pārsvaru (7:2). Pirmais rezultatīvais metiens no spēles mājiniekiem izdodas vien septītās minūtes izskaņā un tas ir tālmetiens. Atbildes gājienā Viginsam ar otro reizi izdodas iebakstīt divus punktus kas dod 9:5 vadību. Tikpat gausa punktu gūšana no abu komandu puses bija līdz pat ceturtdaļas pēdējām divām minūtēm, kad atvērās ventspilnieku tālmetieni - divas reizes Ate, vienu Gulbis, kas pēc pirmās ceturtdaļas dod 19:13 vadību. Interesanti, ka slovēņi 10 no 13 punktiem guva ar soda metieniem.

2. ceturtdaļa. Tā iesākās ar divām sekmīgām darbībām aizsardzībā - ar divām pārtvertām bumbām un ar četriem pēc kārtas gūtajiem punktiem. Vispirms Ate pateicās Pitam par darbu aizsardzībā, bet mirkli vēlāk jau pats Pits pievienoja vēl divus punktus un +10 (23:13) ir sasniegts. Turpinot smagi un agresīvi strādāt aizsardzībā, ventspilnieki jau otrās minūtes izskaņā ir sasniegusi piezīmju normu, bet slovēņi tik met un met sodiņus un ar to palīdzību ir pietuvojušies līdz 23:18. Ja pirmās minūtes izskaņā bija +10, tad beidzoties trešajai minūtei minūtes pārtraukumu pieprasīja jau Kārlis Muižnieks. Kā nu ne, ja divu minūšu laikā zaudēti desmit punkti pēc kārtas un rezultāts ir līdzīgs (23:23). Minūtes pārtraukums palīdz un ātri vien ar Gulbjā pieciem punktiem vadība ir atgūta. Arī Janičenoks neatpaliek un sākoties piektajai minūtei +6 (30:24) dod drošības sajūtu. Nospēlētas vēl pāris minūtes un spēle ir atgriezusies teju tajā pašā punktā, kur BK Ventspils vienu reizi jau bija. Proti, pēc Viginsa realizētajiem diviem soda metieniem +9 vadībā (35:26). Ko Viginss neizdarīja ar pirmo piegājienu, tad otrajā tas tiek izdarīts - divi realizēti soda metieni un +10 pārsvars ir atgūts (40:30). Līdz pārtraukumam divi punkti tomēr tiek pazaudēti, taču 42:34 vadība iir! Gulbis viens pats ir guvis 14 punktus, bet mājiniekiem precīzi bijuši 12 no 13 soda metieniem, Cīņā par atlēkušajām bumbām neliels ventspilnieku pārsvars (21:19).

3. ceturtdaļa. Otrā puslaika sākums pavisam nelāgs. Pirmās minūtes laikā pašiem neizdodas tikt līdz metienam, kamēr mājiniekiem četri punkti pēc kārtas (42:38), taču labākais veids, kā nomierināt pretinieku ir atbildēt ar rezultatīvu uzbrukumu. Lūdzu. Kristapam Janičenokam nav jāmāca, kā iemest trīnīti. Ļaujot pretiniekam atbildēt tikpat ātri, vēl ātrāks prettrieciens ir Mičela izpildījumā - divi punkti ar soda metienu un tablo vēsta jau redzēto ainu - +10 (50:40). Slovēņiem ar diviem uzbrukumiem pēc kārtas neizdodas palīst zem desmit punktu deficīta un vēlreiz ātras kājas ir Mičelam - skrējiens pāri visam laukumam un pirmo reizi vairāk kā desmit punktu pārsvars (52:40). Arī šis pārsvars netiek nosargāts. Kārtējā ventspilnieku mazā bedrīte un dažu minūšu laikā laukuma saimnieki atspēlē septiņus punktus pēc kārtas (52:47). Līdzīgā stilā tiek aizvadītas arī pēdējās ceturtdaļas minūtes, taču patīkamais ir tas, ka ceturtdaļa tiek pabeigta ar Peinera diviem punktiem (pirmie spēlē) un uz ventspilnieku viļņa ar jau ierasto 10 punktu pārsvaru (65:55).

4. ceturtdaļa. Rezultāta izmaiņās nekādu jaunumu nav. Ventspilnieki turās 8-10 punktu vadībā un šo pārsvaru drošāku dara fakts, ka slovēņiem jau pēc 2:30 minūtēm ir piezīmju norma plus vēl par nesavaldīšanos tehniskā piezīme. Tā tiem pārvērsta trīs punktos kas galu galā saglabā iesildīto 10 punktu pārsvaru (70:60). Kad Peiners ar piekto piegājienu realizē trīspunktu metienu, pārsvars pirmo reizi sasniegts +13 (73:60) un šoreiz šim velna ducim ir pavisam cita vērtība - līdz pamatlaika beigām ir atlikušas tikai 6:23 minūtes. Redzot, kāds ir spēles scenārijs, redzot, ka ventspilnieki kontrolē situāciju laukumā, atliek saglabāt vēsu prātu un pabeigt maču ar loģisku uzvaru.

Vēsais prāts tomēr tika pazaudēts, jo kā lai savādāk to izskaidro, ka neilgā laikā tiek zaudēti astoņi punkti pēc kārtas ļaujot slovēņiem pietuvoties līdz 76:68, bet vēl jāspēlē 3:30 minūtes. Pēc minūtes mājinieki atspēlējuši vēl vienu punktu (77:70). Vēl pēc pusminūtes mīnusā vēl divi punkti (77:72). Seko nesekmīgs uzbrukums un mājiniekiem ir lieliska iespēja pietuvoties viena rezultatīva metiena attālumā (palikušas 1:30 minūtes). Par laimi aizsardzība nostrādā perfekti, taču arī pašiem neizdodas tikt pie punktiem. Tikmēr tablo rāda, ka atlikušas 43 sekundes un divi soda metieni Pitam. Abi ir precīzi un 79:72 izskatās daudz patīkamāk. Vairāk vaļību netika pieļauts un ceturtā uzvara ir izcīnīta.

Kamēr BK Ventspils un slovēņu spēlē ritēja pirmais puslaiks, Lietuvas Pieno Zvaigzdes savā laukumā pārspēja poļu PGE Turow (74:71) un tas nozīmē, ka ventspilniekiem atlikušajos divos mačos (abi savā laukumā) nepieciešams izcīnīt vienu uzvaru un otrais grupu turnīrs būs sasniegts.

FIBA Eiropas kauss. I grupa

Helios Suns (Slovēnija) un BK Ventspils 72:81 (13:19, 21:23, 21:23, 17:16)
Helios Suns: Leličs 16, Zagoracs 15, Gorjančs 10, Atanackovičs 10, Čakaruns 9, Močniks 5, Korošecs 4, Robertsons 2, Santeljs 1;
BK Ventspils: Gulbis 16, Ate 12, Pits 11, Janičenoks 10, Viginss 10, Šeļakovs 7, Mičels 5, Peiners 5, Butjankovs 5.

Turnīra tabula

komandaSUZ+/-P
BK Ventspils440340:3068
PGE Turow422295:2966
Pieno Zvaigzdes422330:3326
Helios Suns404255:2864

 

Atlikušo spēļu kalendārs

datumsspēle
24.11.BK Ventspils un Pieno Zvaigzdes
24.11.PGE Turow un Helios Suns
01.12.BK Ventspils un PGE Turow
01.12.Pieno Zvaigzdes un Helios Suns

Informāciju sagatavoja: BK "Ventspils"