Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Latvija starptautiskajos turnīros: Baltijā spīd saule, virs Eiropas tumši mākoņi

Latvija starptautiskajos turnīros: Baltijā spīd saule, virs Eiropas tumši mākoņi
Ingus Jakovičs ("VEF Rīga"): 17 punktu mačā ar "BC Himki".
Foto: vtb-league.com

Latvijas klubu starptautisko spēļu bilance 19.novembrī: ventspilniekiem un „VEF Rīga” nepatīkami zaudējumi Eiropas kausa izcīņā, BK „Valmiera”, „Barons/LDz” un „Liepāja/Triobet” nostiprina pozīcijas Baltijas Basketbola līgā. 

Eiropas kauss, D grupa

 „VEF Rīga”  - „BC Himki” 79:86

Spēlē ar grupas galvenajiem favorītiem no bezcerīgajiem -18 otrā puslaika sākumā, „VEF Rīga” spēja saasināt intrigu galotnē, tomēr iespējas uzvarēt bija iluzoras. Pretinieku objektīvā pārsvara nivelēšanai visā mača garumā, bija vajadzīgas pilnīgi svaigas enerģijas baterijas, kādu „VEF Rīga” komandai šai sezonai izraudzītajā spēļu ritmā nevar būt (Jakoviča aktivitāte un 17 punkti parādīja, cik svētīga bijusi atpūtas nedēļa, dziedējot traumu).

Lai turpinātu cīņu par iekļūšanu otrajā posmā, „Vefam” noteikti vajadzīga uzvara nākamtrešdien Solnokā. Un – Džastina Kobsa vietā jādabū sakarīgs pirmais numurs.

Trešdien: „Zenit” – „Szolnoki Olaj” 81:61, „Union Olimpija” – „Besiktas”.

Situācija grupā pēc pirmā apļa: „Besiktas” 4-1, „Olimpija” 4-1, „BC Himki” 4-2, „Zenit” 3-3, „Szolnoki Olaj” 1-5, „VEF Rīga” 1-5.

Eiropas kauss, F grupa

Podgoricas „Budučnosts” - BK „Ventspils” 87:69

Neizpildīta palika pat minimālā programma – Podgoricas komandai tagad ir pārsvars divu spēļu summā (Ventspilī bija tikai plus 7). Statistika daiļrunīga - cīņā par atlēkušajām bumbām zaudēts ar 24-35, kļūdas 10-14. „Liekos” uzbrukumus mājinieki izmantoja ļoti efektīvi, divpunktniekos sasniedzot 66% precizitāti (26/39).

Lai tabulā tiktu garām Melnkalnes čempioniem, ventspilniekiem nākamajos trijos mačos jāpaveic vismaz viens Lāčplēša cienīgs darbs – savā laukumā jāuzvar līdervienība no Krasnodaras vai izbraukumā jāpieveic Izmiras „Karsiyaka” vai Saloniku PAOK. Ar uzvaru pēdējā kārtā savā laukumā pār  poļu „Stelmet”, visticamāk, nepietiks.

Trešdien: „Lokomotiv-Kubaņ” – „Stelmet” 78:68, PAOK – „Karsiyaka” 74:79.

Situācija grupā pēc pirmā apļa: „Lokomotiv-Kubaņ” 6-0, PAOK 4-2, „Karsiyaka” 4-2, Podgoricas „Budučnost” 2-4, BK „Ventspils” 2-4, „Stelmet” 0-6.

BBL, A grupa

 „Barons/LDz” - „Paernu” 81:78

Cīņā ar grupas vicepastarīšiem „Barons/LDz” divas minūtes pirms spēles beigām bija iedzinējos ar 71:76. Par laimi, galotnē droša roka bija Kristapam Valteram (visā spēlē 27 punkti un 7 rezultatīvās piespēles).

„Jūrmala/Fēnikss” šonedēļ brīvdiena.Situācija tabulā: „Kalev/Cramo” 6-0, „Pieno zvaigzdes” 4-1, „Pyrinto” 2-4, „Barons kvartāls” 2-2, „Paernu” 1-3, „Jūrmala/Fēnikss” 0-5.

BBL, B grupa

BK „Valmiera” – Valgas „Maks&Moritz” 71:68

Principiālā cīņa ar Valmieras basketbola leģendas Vara Krūmiņa vadīto Valgas komandu un viņa rīcībā esošajiem pieciem Latvijas basketbolistiem, valmierieši (pagaidām vēl bez tikko noskatītā amerikāņa) galotnē bija mazliet aukstasinīgāki un veiksmīgāki, nostiprinoties grupas galvgalī. Uzvarētājiem Mārcis Vītols guva 21 punktu, Māris Ziediņš 16. No Valgas „piecīšiem” efektīvākais bija Jurijs Aleksejevs – 19 punktu un 17 atlēkušās.

Panevēšas „Lietkabelis” – BK „Jēkabpils” 84:74

Rinaldam Sirsniņam 21 punkts, Rihardam Kuksikam debijas reizē 17 (trīspunktnieki 2/9), tomēr otrajā puslaikā spēle ritēja pēc mājinieku rakstītā scenārija.

Situācija tabulā: BK „Valmiera” 5-1, BK „Jēkabpils” 4-2, „Lietkabelis” 4-2, TTU 2-3, „Prienai” 2-3, „Valga” 2-4, „TLU Kalev” 1-5

BBL, C grupa

 „Liepāja/Triobet” – Utenas „Juventus” 74:71

C grupas līdervienību mačs attaisnoja cerības – spraigs sižets, daudz azarta un laimīga mājinieku uzvara sasprindzinātā galotnē. Tiesa, ar lietuviešu akcentu, jo „Liepāja/Triobet” rindās efektīvākie bija Andrus Mažutis (19 punkti un 5 rezultatīvās piespēles) un Edgars Zeļonis (13+5 atlēkušās).

Situācija tabulā: “Juventus” 4-1, "Liepāja/Triobet" 3-1, “Rapla” 3-2, “Tarvas” 3-2, “Dinamo” 0-3, “Nevežis” 0-4.