Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL: Latvijas piecnieks pret lietuviešiem, igauņiem, somiem un krieviem

BBL: Latvijas piecnieks pret lietuviešiem, igauņiem, somiem un krieviem
Kristaps Dārgais (BK "Valmiera") pret Povilu Čukinu (BK "Jēkabpils"): 15.oktobrī otrā divcīņa sezonā.
Foto: Juris Kalniņš

Trešdien, 15.oktobrī, BK „Valmiera”, BK „Jēkabpils”, „Barons kvartāls” un „Jūrmala/Fēnikss” aizvadīs pirmās spēles Baltijas Basketbola līgas 11.čempionātā (plkst.18:30 BK "Valmiera" - BK "Jēkabpils" tiešraidē translēs sportacentrs.com). Piektā komanda – „Liepāja/Triobet” – turnīrā iesaistīsies nākamnedēļ, bet BK „Ventspils” vienībai jau garantēta vieta starp izslēgšanas turnīra 16 dalībniecēm un 2013.gada čempioni BBL iesaistīsies pēc Jaungada. Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šogad BBL spēles risināsies nedēļas vidū, Eiropas klubu turnīriem atvēlētajās dienās.

BBL 11.sezonas pamatturnīrā piedalās 19 komandas no piecām valstīm, kuras sadalītas trijās grupās. Pa četrām pirmo vietu ieguvējām un labākā piektā komanda iegūs tiesības spēlēt izslēgšanas turnīrā, kurā šim „velna ducim” pievienosies BK „Ventspils”, „BC Šiauliai” un Tartu „TU/Rock”.

A grupa. Divkārtējiem BBL „Final 4” dalībniekiem (2008., 2013.) „Barons kvartālam” un šo sacensību debitantiem „Jūrmala/Fēnikss” būs darīšana ar nopietniem konkurentiem. Somijas čempioni Tamperes „Pyrinto” pērn BBL debitēja ar 3.vietu, Igaunijas čempioni Tallinas „Kalev/Cramo” paralēli spēlē VTB Vienotajā līgā. Arī Pērnavā uzvaru neviens nedāvinās. Gados jaunajiem jūrmalniekiem būs lieliska pieredzes skola, savukārt „Barons kvartāls” pieredzējušajam sastāvam – labs profesionālais izaicinājums pierādīt, ka spēles kvalitāte atbilst iepriekš sakrātajai reputācijai.

Igaunijas komandu sastāvos pieteikti arī divi latvieši: Armands Šķēle („Kalev/Cramo”) un Sandis Silavs („Parnu”)

B grupa. Latvijas basketbola „saldais pārītis” atkal kopā: jau pirmajā kārtā BK „Valmiera” pret BK „Jēkabpils”. No konkurentiem neapšaubāmu favorītu reputācija ir tikai „Prienai” komandai. Pārējie – Panevēžu „Lietkabelis”, kā arī Igaunijas komandas „TLU Kalev”, TTU un Valgas „Maks&Moorits” – spēlē apmēram vienā svaru kategorijā, tāpēc gaidāmas interesantas spēles un nopietna cīņa par vietu pirmajā četriniekā. Papildus intriga – kura komanda paliks pēdējā un kam tas būs izdevīgi (salīdzinot 5.vietu ieguvēju bilances, B grupā netiks ņemti vērā rezultāti spēlēs ar septīto komandu).

Valgas komandas piederība Igaunijai kļuvusi stipri nosacīta – galvenais treneris ir Varis Krūmiņš un sastāvā pieteikti pieci latvieši: Reinis Strupovičs, Kalvis Krūmiņš, Edgars Krūmiņš, Māris Ļaksa un Jurijs Aleksejevs.

C grupa. BBL kausa izcīņas uzvarētāji „Liepāja/Triobet”  konkurēs ar Lietuvas komandām Kēdaiņu „Nevežis” un Utenas „Juventus”, Igaunijas vienībām Rakveres „Tarvas” un „Rapla”, kā arī Krievijas komandu Maskavas „Dynamo”. Viegli nebūs, bet liepājnieku jaudīgais ieskrējiens liek domāt, ka lauvas no stipriem pretiniekiem šogad nebīstas. Lai tik panāk priekšā!

Rakveres „Tarvas” sastāvā pieteikti arī trīs Latvijas basketbolisti – Kaspars Cipruss, Juris Umbraško un Roberts Stumbris.

„Rapla” sastāvā spēlē Kristers Zeidaks.