Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

"Valmiera/ORDO": Baltijas līgas pusfināla pirmajā spēlē -4

"Valmiera/ORDO": Baltijas līgas pusfināla pirmajā spēlē -4
Armands Šķēle un "Valmiera/ORDO": labas izredzes iekļūt Baltijas līgas finālā.
Foto: Edgars Vaivads

Otrdien, 15. martā, "Triobet" Baltijas Basketbola līgas pusfināla sērijas pirmajā spēlē Tartu "Valmiera/ORDO" cīnījās ar Igaunijas čempionvienību Tartu "TU/Rock", noslēdzot pirmo spēli ar 4 punktu deficītu - 64:68. Rezultatīvākais spēlētājs valmieriešiem bija Armands Šķēle ar 16 gūtajiem punktiem. Atbildes spēle trešdien, 23.martā Vidzemes Olimpiskajā centrā, sērijā uzvarētājus noskaidro divu spēļu summā. Otrajā pārī "BC Šiauliai" - Panevēžas "Lietkabelis: 77:67.

Spēles sākumā "Valmiera/ORDO" basketbolisti izdarīja spiedienu uz pretinieku groza apakšu. Lauris Blaus atklāja spēles rezultātu, apspēlējot pretinieku ar muguru pret grozu, bet Kvameins Mičels punktus guva caurgājienos. Tikmēr mājinieki savus punktus “meklēja” no tālās distances un tas deva rezultātu. Pirmajās piecās minūtēs "TU/Rock" grozā raidīja 4 “trejačus”, bet Gerts Dorbeks guva 11 punktus. Pirmā ceturkšņa vidū valmierieši atradās iedzinējos ar 10:14. Divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas noslēguma Artūrs Bērziņš samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, bet Tartu komanda veica nelielu izrāvienu un pēc nospēlētām 10 minūtēm "Valmiera/ORDO" atradās iedzinējos ar 17:24.

Otro ceturtdaļu ar sešu punktu izrāvienu uzsāka Tartu "TU/Rock" komanda, panākot 13 punktu pārsvaru. Pēc Roberta Štelmahera pieprasītā minūtes pārtraukuma iniciatīvu uzņēmās Kvameins Mičels, ar lielu enerģiju sākot samazināt rezultāta starpību. Otrās ceturtdaļas vidū Ervīna Jonāta caurgājiens samazināja rezultāta starpību līdz 4 punktiem un Tartu komandas treneris Gerts Kullamē bija spiests ņemt minūtes pārtraukumu. Pēc tā igauņi atkal bija veiksmīgi, metot no tālās distances un strauji panākot 11 punktu pārsvaru. Pirmo puslaiku ar precīzu metienu līdz ar uzbrukuma beigu signālu noslēdza Jānis Kaufmani, panākot 33:42.

Vairāk kā četras minūtes otrā puslaika ievadā Igaunijas komandai izdevās saglabāt iekrāto pārsvaru, bet trešās ceturtdaļas vidū Aigars Šķēle ar diviem precīziem caurgājieniem samazināja rezultāta starpību. Līdz trešās ceturtdaļas izskaņai valmieriešiem bija izdevies realizēt tikai vienu tālmetienu, ko pirmajā ceturksnī paveica Mārtiņš Laksa, bet trešās ceturtdaļas noslēgumā komandas otro trīs punktu metienu realizēja Armands Šķēle, izlīdzinot spēles rezultātu. “Pēdējais vārds” šajā spēles nogrieznī gan piederēja lietuvietim Ēvaldam Žabam, pēc kura precīzā metiena vadību atguva Tartu "TU/Rock". Pirms izšķirošās ceturtdaļas rezultāts 53:55.

Rezultāta starpība ceturtajā ceturksnī svārstījās no divu punktu pārsvara "TU/Rock" komandai, līdz neizšķirtam. Trīs minūtes pirms mača noslēguma Kvameins Mičels trāpīja valmieriešu trešo un pēdējo tālmetienu šajā mačā, kas deva neizšķirtu rezultātu - 62:62. Tartu komanda spēles izskaņā atguva vadību, bet valmieriešu centieni “izraut” uzvaru no tālās distances nebija sekmīgi. Ar mača beigu rezultātu 64:68 noslēdzās “Triobet” BBL pusfināla pirmā spēle. Tādējādi "Valmiera/ORDO", lai iekļūtu turnīra finālā, savā laukumā būs jāuzvar ar piecu punktu pārsvaru. Pusfināla atbildes spēle norisināsies 23. martā, Vidzemes Olimpiskajā centrā.

"Valmiera/ORDO" - "TU/Rock" 64:68 (17:24, 16:18, 20:13, 11:13)

"Valmiera/ORDO": Arm. Šķēle 16, Mičels 13, Blaus 12, Laksa 7, Aig. Šķēle 6, Bērziņš 4, Kaufmanis 2, Jonāts 2, Rozītis 2

"TU/Rock": Dorbeks 20, Hārpers 13, Soks 10, Talts 9, Kurbas 5, Žabs 4, Petrukonis 4, Halīks 3, Vene.