Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

Čempionu līga: ventspilniekiem pirmā uzvara izbraukumā

Čempionu līga: ventspilniekiem pirmā uzvara izbraukumā
Kristaps Janičenoks: 11 punkti un BK "Ventpils" uzvara Radomā.
Foto: bkventspils.lv

Basketbola klubs "Ventspils" ar ļoti svarīgu uzvaru pār Polijas klubu "Rosa Radom" (79:63) pabeidzis trīs izbraukuma spēļu sēriju. Pēc deviņām kārtām ventspilnieki ar 4 uzvarām C grupas tabulā dala 4./5.vietu, kas dod tiesības piedalīties izslēgšanas turnīrā. Nākamais mačs pēc nedēļas Ventspilī ar Rolanda Freimaņa pārstāvēto "Muratbey" no Turcijas (3-6).

1.ceturtdaļa. Pēc ilgākiem laikiem komandas pieteikumā tika iekļauti visi spēlētāji, kuri vairāk vai mazāk ir gatavi iziet laukumā. Protams, izņemot uz ilgāku laiku savainoto sarakstā iekļautos Andreju Gražuli un Rihardu Lomažu. Pārējie vienpadsmit vīri bija gatavi cīņai par pirmo uzvaru izbraukumā un ceturto turnīrā.

Ventspilnieku starta sastāvs: Dīns, Šķēle, Kempbels, Zeļonis un Zaķis. Abas komandas paspēja izveidot pa trim nesekmīgiem uzbrukumiem un tikai ceturtais bija precīzs un tas bija ventspilnieku izpildījumā, kad Kempbela neprecīzo metienu pielaboja Zaķis. Gauss un arī paviršs basketbols abu komandu izpildījumā tiek demonstrēts pirmās 4:30 minūtes un arī rezultāts ir atbilstošs spēles manierei (4:4). Ja mājinieki meta garām no ļoti izdevīgām pozīcijām, tad BK Ventspils vairāk grēkoja ar tehniskajiem brāķiem un, kad bija nospēlēts nedaudz vairāk par piecām minūtēm, tehniskajā protokolā jau bija ierakstītas piecas kļūdas. Arī rezultāts (4:9) lika aizdomāties un atcerēties par iepriekšējo spēli Oldenburgā, kad mačs būtībā tika zaudēts tieši pirmajās 5-6 minūtēs… Pēc minūtes pārtraukuma sastāvā tika veiktas izmaiņas un laukumā izgāja sen spēlējam neredzētie Janičenoks un Mbodžs, kā arī Ate un Ziediņš. Lielā sastāva rokāde dod vajadzīgo efektu, jo mājinieki turpat trīs minūtes paliek bez punktu guvumiem. Tiesa, arī pašiem ar to krāšanu bija kā bija, taču līdz 8:9 tikām. Cik labas bija šīs trīs minūtes, tik vaļīga nākamā pusminūte, kad savā grozā ļaujam samest piecus punktus un tablo vēsta par tobrīd lielāko deficītu (8:14). Līdz pirmajam pārtraukumam ar Janičenoka trejaci izdodas maķenīt samazināt mīnusus, taču tik un tā esam iedzinējos (12:16).

2.ceturtdaļa. Otrās ceturtdaļas sākums ir pagalam nelāgs – pusotra minūtes laikā nespējam gūt punktus, bet laukuma saimnieki šajā laikā samet līdz 12:22. Labā ziņa ir tā, ka pēc 2:30 minūtēm Rosa Radom spēlētāji ir sakrājuši piezīmju normu un tā ir iespēja ventspilniekiem kļūt agresīvākiem. Kad Šķēle iemet trejaci, rezultāta starpība ir kā ceturtdaļai sākoties – 20:24, bet nākamajā uzbrukumā tas pats Šķēle komandu pietuvina viena metiena attālumā (22:24). Spēle ir kļuvusi acīmredzami ātrāka un līdz ar to arī rezultatīvāka. It kā BK Ventspils šāds spēles stils ir parocīgāks, taču rezultāts liecina par ko pretēju – pēc nospēlētām 5:40 minūtēm 23:30 un palīdzība situācijas glābšanā atkal jāmeklē minūtes pārtraukumā… Ātrumi atkal ir mazinājušies, bet rezultāts joprojām ir nelabvēlīgs. Ceturtdaļā zaudēts ar četriem punktiem, taču puslaikā ir jau sakrājušies -8 (29:37). Diemžēl, bet arī ceturtdaļas ievadā iegūtā priekšrocība (piezīmju norma) tika izmantota ļoti pieticīgi. Tikai seši soda metieni, no kuriem tieši puse bija precīza (visā puslaikā 5/10). Uzvarēts ir cīņā par atlēkušajām bumbām (27:19), taču melnajam darbam treknu svītru pāri pārvelk 12 kļūdas un zemā metienu precizitāte (34%).

3.ceturtdaļa. Pirmās trīs minūtes izdodas pavisam glaunas un komandas spēlē parādījās kaut kas no tā, kas bija redzams turnīra ievadā. Ātrums gāja roku rokā ar precizitāti un ilgi nebija jāgaida, kad starpība tika samazināta līdz minimumam (38:39). Pirmā iespēja izlīdzināt rezultātu bija Janičenokam, kurš pretinieku tehnisko piezīmi nespēj pārvērst tik nepieciešamajā punktā. Toties nākamajā uzbrukumā to izdarīja Zaķis, taču arī realizējot tikai vienu no diviem soda metieniem (poļu klubam atkal piezīmju norma). Kur neizšķirts, tur arī vadība un to ar pieciem pēc kārtas gūtajiem punktiem iegūst Janičenoks – vispirms trejacis izlīdzina rezultātu (42:42), bet nākamais viņa metiens ir tāls, taču tikai divu punktu vērtībā. Tik un tā esam vadībā (44:42) un šo vadību tūlīt pat palielināt rodas iespēja Zeļonim. Ar diviem soda metieniem no kuriem, kā šajā mačā pieņemts, tikai viens ir precīzs (45:42). Dīna divi punkti dod arī +5 un šajā brīdī ceturtdaļas rezultāts ir 18:5. Trešās ceturtdaļas izskaņā izdodas iemest divus tālmetienus (Leimanis un Gulbis), plus vēl Zeļonis iemet divus soda metienus, plus vēl Ate pievieno savus divus punktus un pēdējā ceturtdaļa tiek sagaidīta ar ļoti cerīgo +11 pārsvaru (59:48).

4.ceturtdaļa. Tā nav ventspilnieku problēma, taču, kad pēdējās ceturtdaļas pirmajās divās minūtēs mājinieki nespēja gūt ne punktu, kad ventspilnieki šajā laikā savu pārsvaru palielināja līdz +16 (64:48), radās iespaids, ka poļu spēlētājus pamazām ir pārņēmusi nolemtības sajūta. Tā arī visa ceturtdaļa tika aizvadīta ar drošu 10-15 punktu pārsvaru un beigu beigās izcīnīta itin pārliecinoša uzvara.

FIBA Čempionu līga

Rosa Radom (Polija) un BK Ventspils 63:79 (16:12, 21:17, 11:30, 15:20)

Rosa Radom: Vitka 13, Žiškovskis 12, Kalahans 11, Bels 9, Bojanovskis 6, Džeksons 6, Sokolovskis 4, Adamss 2;

BK Ventspils: Dīns 17, Zeļonis 13, Janičenoks 11, Šķēle 10, Zaķis 9, Gulbis 9, Leimanis 3, Mbodžs 3, Kempbels 2, Ate 2.

2p15/40-37%18/37-48%
3p5/23-22%10/28-36%
1p18/28-64%13/21-62%
REB14/23-3718/31-49
AS1719
ST1015
TO86
BL3

3

Informācija: bkventspils.lv