Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL 12 sezona: 14 sāk, pieci, iespējams, pievienosies pavasarī

Otrdien 13.oktobrī, ar spēlēm “Valmiera/ORDO” – “Rapla” un “Liepāja/Triobet” – Tallinas TTU sākas Baltijas Basketbola līgas 12.sezona. Pamatturnīrā 14 komandas, sadalītas divās grupās, cīnīsies par 11 vietām izslēgšanas turnīrā. Sezonas otrajā pusē cīņā par galveno balvu varētu iesaistīties arī piecas komandas, kuras piedalās FIBA kausa izcīņā. Jaunie čempioni kļūs zināmi aprīļa sākumā.

Pamatturnīrā Latviju pārstāv piecas komandas.

A grupā “Valmiera/ORDO” un “Barons/LDz” cīnīsies ar Lietuvas komandām Kēdaiņu “Nevežis” un Panevēžas “Lietkabelis”, kā arī Igaunijas “Rapla”, “Parnu Sadam” un “TLU Kalev”.

B grupā “Liepāja/Triobet”, BK “Jēkabpils” un “Jūrmala/Fēnikss” spēlēs ar Lietuvas komandu Prieņu “Vytautas”, Igaunijas vienībām Tallinas TTU un Rakveres “Tarvas”, kā arī Kazahstānas vienību Aktiravas “Barsy”.

Izslēgšanas turnīram kvalificēsies pa piecām labākajām komandām no katras grupas, kā arī labākā sestās vietas ieguvēja.

Izslēgšanas turnīra tabulā piecas vietas rezervētas Baltijas valstu komandām, kuras piedalās FIBA kausa izcīņā: “BC Šiauliai”, BK “Ventspils”, Utenas “Juventus”, Tartu “TU/Rock” un Pasvāles “Pieno Žvaigzdes”. BBL tās iesaistīsies tikai gadījumā, ja neiekļūs FIBA kausa izcīņas izslēgšanas turnīrā.

No 2005. līdz 2012.gadam, kad BBL čempionātā piedalījās visas Baltijas valstu labākās komandas, čempionu titulu piecas reizes izcīnījis Kauņas “Žalgiris”, trīs reizes – Viļņas “Lietuvos rytas”. 2013.gadā BBL čempionātā triumfēja basketbola klubs “Ventspils”, 2014. un 2015.gadā – “BC Šiauliai”.