Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BBL 11.čempionāts: piecas Latvijas komandas startēs oktobrī

Baltijas Basketbola līgas vadība apstiprinājusi 11.čempionāta dalībnieku sastāvu un izspēles formulu. 19 komandas, tai skaitā piecas Latvijas pārstāves - BK "Jēkabpils", "Jūrmala/Fēnikss", BK "Valmiera", "Liepāja/Triobet" un "Barons kvartāls" - oktobra vidū startēs pamatturnīrā, kas ilgs līdz 21.janvārim. Vēl trīs komandas - arī BK "Ventspils" - BBL čempionātam pievienosies izslēgšanas turnīrā. 

Pamatturnīra dalībnieki sadalīti trijās grupās, katrā tiks izspēlēts divu apļu turnīrs.

BBL 2014./2015. gada sezona

A grupaB grupaC grupa
Barons kvartāls (Latvija)Jēkabpils (Latvija)Liepāja/Triobet (Latvija)
Jūrmala (Latvija)Valmiera (Latvija)Rakvere Tarvas (Igaunija)
Kalev/Cramo (Igaunija)TLU Kalev (Igaunija)Rapla (Igaunija)
Parnu (Igaunija)Valga Kalev (Igaunija)Juventus (Lietuva)
Pieno Zvaigzdes (Lietuva)Lietkabelis (Lietuva)Nevezis) Lietuva
Tampereen (Somija)Prienai (Lietuva)Dynamo (Krievija)
 TTU(Igaunija) 

Izslēgšanas spēlēm kvalificēsies katras grupas četras labākās komandas, kā arī labākā no piekto vietu ieguvējām. Salīdzinot rezultātus, vērā ņems: 1) uzvaru skaitu; 2) iegūto un zaudēto punktu starpību; 3) iegūto punktu skaitu (B grupas piektajai komandai tiks atmesti rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar 7.vietas ieguvējiem).

Izslēgšanas turnīra tabulā ar pirmajiem trim numuriem tiks izliktas iepriekšējās sezonas trīs labākās komandas BC "Šiauliai" (1.), Tartu "TU/Rock" (2.) un BK "Ventspils" (3.), kuras pirmajā kārtā divu spēļu sērijā  pirmo spēli aizvadīs savā laukumā. Citos pāros pirmais mačs notiks tās komandas laukumā, kas ragu tabulā būs ieņēmusi zemāku vietu.

Visās izslēgšanas turnīra kārtās - arī ceturtdaļfinālā, pusfinālā un finālspēlēs par 1. un 3.vietu - uzvarētājus noskaidros divu spēļu summā.

27. un 28.septembrī Liepājas Olimpiskajā centrā notiks OlyBet BBL kausa izcīņas turnīrs. Pusfinālā spēlēs "BC Šiauliai" - "TU/Rock" un "Liepāja/Triobet" - BK "Ventspils". Otrajā dienā notiks cīņas par 3. un 1.vietu. Visas spēles translēs Viasat Sport Baltic.