Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

"VEF Rīga” aicina uz spēli pret “Enisey”

"VEF Rīga” aicina uz spēli pret “Enisey”
"VEF Rīga" Eirolīgas kvalifikācijas turnīra spēlē ar franču "Strasbourg".
Foto: L`Equipe.fr

Ceturtdien, 9.oktobrī, plkst.19:30 Arēnā Rīga basketbola klubs “VEF Rīga” atklās 2014./15.gada mājas spēļu sezonu ar VTB Vienotās līgas spēli pret Krasnojarskas "Enisey" . Spēli tiešraidē translēs LTV7.  Līdzjutējiem būs iespēja pirmo reizi klātienē novērtēt jauno komandas modeli. Starpsezonā Vefiņam pievienojās vairāki jaunpienācēji, tajā skaitā valstsvienības spēlētāji, kā arī tika apstiprināts jauns galvenais treneris Nikolajs Mazurs.

Pretiniekos pirmajā starptautisko turnīru mājas spēlē rītvakar vefiešiem būs viesi no apmēram 5000km tālās Krasnojarskas – "Enisey" klubs, kas Latvijas basketbolam nav svešs, jo iepriekš tajā spēlējis Kaspars Kambala, bet par treneri strādājis Ainars Bagatskis, kā arī vefieši VTB Vienotās līgas ietvaros tikušies ar “Enisey” pirms divām sezonām.

Arī šosezon "Enisey" komanda veidota atbilstoši augstajiem Krievijas sporta klubu standartiem, pulcējot vairākus meistarīgus ārzemju basketbolistus no ASV, Bosnijas un Hercegovinas, kā arī Serbijas. Viņu skaitā ir 2,17 metrus garais serbu centra spēlētājs Kosta Perovičs, kurš savulaik spēlējis NBA. "Enisey" sastāvā ir arī krievu basketbolists Jevgeņijs Koļesņikovs, kurš savulaik veiksmīgi spēlēja arī "VEF Rīga", izveidojot sev labu pamatu sekmīgam karjeras turpinājumam.

“VEF Rīga” komandas kapteinis Artūrs Bērziņš: “Esam jauna komanda, no pagājušās sezonas palikuši tikai daži spēlētāji. Jāiet soli pa solim, paies laiks, kamēr visi saspēlēsies. Daudz laika gan tam nebūs, jo jau pirmās spēles ir pret mūsu tiešajiem pretiniekiem. Nebūs viegli, bet uzvaras vajadzīgas jau sezonas sākumā. Esam jauna komanda, taču tāpēc vien negribam samierināties ar pastarīšu lomu.

Latvijas čempionātu iesākām ar uzvarām, kas ir labi un noderīgi, lai ieskrietos. Tagad priekšā pirmās spēles mājās pret mūsu līmeņa komandām - Krasnojarskas "Enisey" un "Krasny Oktyabr", kuras jāspēj uzvarēt. Komandā ir iekšējs pacēlums - ar patīkamu satraukumu gaidām pirmo sezonas mājas spēli Arēnā. Visi grib pierādīt sevi un pierādīt, ka kopīgi spējam uzvarēt.”

Biļetes uz 9.oktobra “VEF Rīga” spēli Arēnā Rīga pieejamas visās “Biļešu serviss” tirdzniecības vietās, iegādājamas mājas lapā internetā bilesuserviss.lv, kā arī pirms spēles Arēnas Rīga kasēs. Ieeja uz “VEF Rīga” spēli Arēna Rīga no plkst.18:30, spēles sākums – 19:30.

 

“VEF Rīga” sportiskās prioritātes jaunajai sezonai - uzvarēt Latvijas Basketbola līgā, izkļūt no grupas Eiropas kausā, bet VTB Vienotajā līgā – iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Jau kopš kluba atjaunošanas “VEF Rīga” līdz ar mērķiem uz sportiskajiem panākumiem lielu uzmanību ir veltījis sociālajai atbildibai. Šosezon VEF ir iesaistījies Eirolīgas sociālās atbildības projektā “One team” kā arī kā arī vefiešu formas rotā iniciatīvas “Mākslai vajag telpu” logotips, tādējādi atbalstot Laikmetīgā mākslas muzeja izveidi Rīgā.

Kopš atjaunošanas 2007.gadā basketbola klubs “VEF Rīga” kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu, divas reizes izcīnīts sudrabs. Divkārt iekļūts Eiropas kausa TOP16, šogad trešo reizi pastāvēšanas vēsturē spēlēts ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā. “VEF Rīga” ir vienīgais Latvijas pārstāvis Centrālās un Austrumeiropas klubu veidotajā VTB Vienotajā līgā. Augstākais sasniegums – TOP8.

“VEF Rīga” stratēģiskais partneris kopš kluba atjaunošanas ir SIA “Moduls Rīga”. 2014.gads ir uzņēmuma 20.darbības gads, kuru laikā “Moduls Rīga” ir mērķtiecīgi kāpinājis darbības apjomus. Pieaugot uzņēmuma finanšu stabilitātei un atzīmējot uzņēmuma dibināšanas 20.gada dienu, “Moduls Rīga” ir izveidojis Korporatīvās sociālās atbildības programmu ar mērķi ilgtermiņā atbalstīt sabiedrības un atsevišķu sabiedrības grupu dzīves kvalitātes pilnveidošanu, kur sports un kultūra ieņem nozīmīgu lomu. Starp tiem ir basketbola klubs “VEF Rīga”, motokrosa komanda “MX Moduls”, Latvijas Jātnieku federācija, Latvijas bobsleja un skeletona federācija, modernā pieccīņa, basetbola klubs TTT, hokeja klubs “Mogo”, hokeja skola “Rīga” un sieviešu hokeja komanda “Laima”, kā arī Laikmetīgās mākslas muzeja iniciatīva un kultūras portāls “Satori”.

Sabiedriskā iniciatīva „Mākslai vajag telpu” ir aizsākta ar mērķi Rīgā panākt Laikmetīgās mākslas muzeja uzcelšanu, lai veicinātu Latvijas mākslas procesu aktivitāti, valsts konkurētspējas, nācijas identitātes stiprināšanu, tūrisma industrijas un mākslas izglītības attīstību, kā arī integrētas kultūras telpas izveidošanu Rīgā kā Baltijas kultūras galvaspilsētā. Iniciatīvas uzsācēji uzskata, ka laikmetīgās mākslas muzeja izveidošana ir valsts prestiža jautājums, kā arī viens no valsts identitātes simboliem, kas liecina par nācijas kultūras pašapziņas līmeni.

  +1 [+] [-]

, 2014-10-09 12:43, pirms 10 gadiem
Paldies par aicinājumu! Vēl ar vien atmiņā lieliskais aicinājums sezonas svarīgākos mačus - finālsēriju - apmeklēt Saldū vai Smiltenē vai vēl hvz kur. Nezinu, kam jānotiek, lai to aizmirstu.