Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1032, Did:0, useCase: 3

BK "Ventspils" izbraukuma spēļu sērija sāksies Pasvālē

BK "Ventspils" izbraukuma spēļu sērija sāksies Pasvālē
Damiers Pits izturējis pirmo pārbaudes laika termiņu un komandā paliks vēl vismaz uz vienu mēnesi.
foto: www.bkventspils.lv

Trešdien, 4.novembrī, BK "Ventspils" FIBA Eiropas kausa izcīņas turnīrā aizvadīs pirmo izbraukuma spēli netālajā Pasvālē tiekoties ar Lietuvas "Pieno žvaigždes". Šī būs pirmā no trim pēc kārtas izbraukuma spēlēm. Spēles sākums plkst. 18.30, to translēs Best4sport TV.  Ventspilnieki turnīru sākuši ar uzvaru savā laukumā pār pār Slovēnijas komandu "Helios Suns" (67:62), lietuvieši - ar zaudējumu izbraukumā Polijas komandai "PGE Turow" (60:70).

Debitanti. Ventspilnieku nākamie pretinieki FIBA Eiropas kausa izcīņā ir Pasvāles "Pieno žvaigždes" gados ir maķenīt jaunāka par BK Ventspils – klubs dienas gaismu ieraudzīja 1999. gadā, taču nopietnajā basketbola apritē parādījās vien pirms četrām sezonām. Līdz pat 2011. gada sezonai komanda spēlēja Lietuvas pirmās līgas čempionātā un kļūstot par tā uzvarētāju, sākot ar 2012. gada sezonu spēlē augstākajā līgā (LKL). Neilgajā kluba spēlēšanā LKL veiksmīgākā bijusi pagājušā sezona. Regulārajā čempionātā izcīnīta 4. vieta, taču 1/4 finālā sērijā līdz trim uzvarām zaudēts Juventus. Ceturtdaļfināls sasniegts arī iepriekšējās trīs sezonās, taču vēl ne reizi tālāk nav tikts. Ja pašmāju čempionātā deguns jau ir apsildīts, tad Eiropā Pieno Zvaigzdes šis ir debijas gads.

Latvieši un "Pieno žvaigždes". Šajā komandā paspējuši piestāt trīs latvieši. Kā pirmatklājējs bija Roberts Štelmahers, kura vadībā "Pieno žvaigždes" uzsāka savas gaitas LKL. Pēc darba Pasvālē, Štelmahers kļuva par BK "Ventspils" galveno treneri. 2013./14. gada sezonā "Pieno žvaigždes" spēlēja Ingus Bankevics, kurš iepriekš pussezonu bija spēlējis Ventspilī. Savukārt šogad šajā komandā spēlē Lauris Blaus, kurš arī reiz bija spēlējis BK "Ventspils". Blaus Lietuvas čempionātā ir piedalījies piecās spēlēs, laukumā vidēji bijis 10,4 minūtes, guvis 2,8 punktus un izcīnījis 2,6 atlēkušās bumbas.

"Pieno žvaigždes" šajā sezonā. Savu pirmo spēli Eiropas laukumos "Pieno žvaigždes" aizvadīja pagājušajā nedēļā viesos pret Polijas "PGE Turow" un zaudēja ar 80:90. Pirms pēdējās ceturtdaļas lietuvieši atradās vadībā ar +7, taču pēdējā ceturtdaļā guva tikai 11 punktus, kamēr poļi 28. Lauris Blaus bija pieteikts spēlei, taču laukumā tā arī neizgāja. Savulaik LBL spēlējušais Stepons Babrausks atzīmējās ar 11 punktiem.
Lietuvas čempionātā pēc septiņām spēļu kārtām "Pieno žvaigždes" turnīra tabulā ar divām uzvarām meklējama lejasgalā.

BK "Ventspils" pret Lietuvu. Lai arī ģeogrāfiski Lietuva mums ir vistuvākais kaimiņš, līdz šim ar leišu komandām Eiropas klubu turnīros aizvadītas vien divas spēles un tās pašas jau tālajā 2002./03. gada sezonā FIBA Čempionu kausa izcīņā. Toreiz pirmajā posmā BK "Ventspils" tikās ar "Šiauliai" un abos mačos uzvarēja – 98:71 savā laukumā un 103:80 viesos. Tā bija sezona, kad BK "Ventspils" aizcīnījās līdz pat Final'4.

FIBA Eiropas kauss. I grupa

komandaSUZ+/-P
PGE Turow11090:802
BK Ventspils11067:622
Helios Suns10162:671
Pieno Zvaigzdes10180:901

 

BK Ventspils un Pieno Zvaigzdes labākie spēlētāji pa pozīcijām

pozīcijaBK VentspilsPieno Zvaigzdes
PAlans Viginss 16.0Andrijs Agafonovs 21.0
RBAlans Viginss 11.0Andrijs Agafonovs 11.0
ASJaničenoks/Peiners/Mičels pa 4J.Gintvainis/R.Mūrs pa 8.0
TOArtis Ate 3.0Jokubas Gintvainis 7.0
STViginss/Mičels pa 3.0J.Gintvainis/S.Babrauskas/R.Mūrs pa 1
MINKristaps Janičenoks 31.0Jokubas Gintvainis 38.0