Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:988, Did:0, useCase: 3

U18 Baltijas kauss: puišiem uzvara, meitenēm zaudējums pret Turciju

U18 Baltijas kauss: puišiem uzvara, meitenēm zaudējums pret Turciju
Artūrs Strautiņš: 19 punktu un 10 atlēkušo bumbu Baltijas kausa izcīņas spēlē ar Turcijas vienību.
Foto: FIBAEurope.com

Baltijas kausa izcīņas turnīra Klaipēdā Latvijas U18 puišu izlase ar 67:60 pārspēja uz turnīru uzaicināto Turcijas komandu, bet meitenes zaudēja turcietēm ar 61:72. Svētdien turnīra pēdējā dienā abas mūsu komandas spēlēs ar Igaunijas vienībām (meitenes plkst.10, puiši plkst.12:15).

Meiteņu komandu spēle Latvija bija vadībā pēc pirmā puslaika (31:26), pēc trijām ceturtdaļām rezultāts bija neizšķirts (49:49), bet pēdējās desmit minūtēs turcietes panāca izšķirošo pārsvaru. Latvijas komanda šo maču aizvadīja bez Kristiānas Sprudzānes un Andas Kuzminas, kuras Rīgā piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā FIBA 3x3 basketbolā.

Arī puišu izlase divus dalībniekus – Robertu Dembski un Edgaru Lāci – deleģējusi uz 3x3 turnīra cīņām. Latvieši palēni ieskrējās (14:20 pēc pirmās ceturtdaļas), taču turpinājumā pārņēma iniciatīvu un izcīnīja uzvaru 19 punktu un 10 atlēkušo bumbu komandas līderim Artūram Strautiņam.

Latvijas junioru izlases gatavojas Eiropas U18 čempionātiem, kas meitenēm sāksies 23.jūlijā Ungārijā, bet puišiem – 30.jūlijā Turcijā. FIBA informējusi puišu turnīra dalībvalstis, ka, sadarbojoties ar Turcijas Basketbola federācijas pārstāvjiem, rūpīgi seko notikumu attīstībai Turcijā. Par iespējamiem lēmumiem dalībvalstis tiks informētas tuakajās dienās.