Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: 7.vieta ar raksturu un pēdējiem spēkiem

Mārtiņš Fomins: 7.vieta ar raksturu un pēdējiem spēkiem
Zigmārs Raimo (14.) un Latvijas U16 izlase: Sakarijas turnīrā otrā uzvara pār mājinieci Turcijas izlasi.
Foto: tbf.org

 Starptautiskajā U16 izlašu turnīrā Turcijas pilsētā Sakarijā Latvijas kadetu izlase cīņā par 7.vietu otro reizi pārspēja Turcijas komandu – 61:60 (17:23, 38:36, 49:48). Turnīra astoņās spēlēs mūsu komandas izcīnīja trīs uzvaras. Kadetu izlasēm sezonas galvenās sacensības būs Eiropas U16 čempionāts, kas augustā risināsies Kijevā. 

 

Latvijas U16 izlases treneris Mārtiņš Fomins:

„Salīdzinot ar turnīra pašu pirmo spēli, kurā  turkus uzvarējām ar 79:74, lielākas pārmaiņas taktikā bija mums. Šodien nez nelietojām zonas aizsardzību, spēlējot tikai cilvēks- cilvēku. Itin labi tikām galā ar turku parastajām sadarbībā.

Lielākās problēmas kārtējo reizi sagādāja cīņa pie groziem, kur dažu dienu laikā krasus uzlabojumus panākt nav iespējams. Kopumā zaudējām arī šodien (42-49), tomēr paslavēšu puišus pa apņēmību – pie turku groza savācām 22 bumbas, pie savējā atdevām „tikai” 17.

Kopumā bija jūtas, ka spēlētājiem „baterijas” izlādējušās – deviņās dienās aizvadītas astoņas spēles. Parādījās, kurš var nospēlēt arī brīdī, kad spēki iet uz beigām.

Spēles lielākā daļa ritēja punkts punktā. Varbūt mazliet biežāk vadībā bija pretinieki. Pēdējās minūtēs ar labu aizsardzību „atsitāmies” no mīnus 5. Piedzīvojumu un pārdzīvojumu varēja būt vēl mazāk, ka precīzāk mestu sodus. Tomēr uzvaru izrāvām un šādi panākumi – smagā cīņā ar mājinieku komandu – ir īpaši vērtīgi.

Pilnīgāka analīze par turnīrā piedzīvoto būs mazliet vēlāk, kad norims emocijas.”

Situācija Sakarijas turnīra noslēgumā. Fināls: Grieķija – Serbija 53:44. Par 3.vietu: Francija – Vācija 68:54. Par 5.vietu:  Slovēnija – Ukraina 92:68, par 7.vietu: Latvija – Turcija 61:60. 9.Argentīna, 10.Ķīna, 11.Melnkalne, 12.Zviedrija.

2012.gadā Latvijas komanda Sakarijas turnīrā ierindojās 11.vietā.