Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:989, Did:0, useCase: 3

Mārtiņš Fomins: Laba spēle, sāpīga mācība (papildināts)

Mārtiņš Fomins: Laba spēle, sāpīga mācība (papildināts)
Artūrs Strautiņš (12.), Miks Antoms un Latvijas U16 izlase: Francijas kadetu izlases līderi Gombo Stefani apturēt neizdevās (27 punkti, 11 atlēkušās).
Foto: tbf.org

 Starptautiskajā U16 izlašu turnīrā Turcijas pilsētā Sakarijā Latvijas kadetu izlase ceturtajā kārtā piedzīvoja trešo zaudējumu, galotnē piekāpjoties Francijas kadetiem – 67:69 (15:14, 31:30, 53:50). Otrdien priekšsacīkšu pēdējā mačā latviešiem plkst.17:15 jāspēlē ar Ķīnas U16 izlasi. Uzvara latviešiem dos tiesības spēlēt ceturtdaļfinālā, ja zviedri zaudēs Francijai vai Turcijas izlase zaudēs Serbijai.

 

Latvijas U16 izlases treneris Mārtiņš Fomins:

„Sāpīgi, paši atdevām tikpat kā jau vinnētu spēli...

Jau pašā spēles sākumā izvirzījāmies vadībā un nelielu pārsvaru nosargājām līdz ceturtās ceturtdaļas vidum. Variējām aizsardzības sistēmas, pārslēdzoties no zonas uz cilvēks-cilvēku un periodiski liekot lietā presingu. Beidzot labi nocīnījāmies pie groziem, augumos un atlētismā pārākajiem pretiniekiem zaudējot tikai vienu bumbu.

Bet – bija muļķīgas kļūdas, arī nevajadzīgi sodi uzbrukumā. Šādā līmenī neiet cauri tādi gājieni, kādus varam atļauties Jaunatnes līgā, ar spēku izlaužoties cauri aizsardzībai. Jānospēlē gudrāk, daudzveidīgāk. Labi nospēlējušais Strautiņš trešajā ceturtdaļā bija jānomaina pēc ceturtās piezīmes. Diemžēl līdz mača beigām viņš laukumā nenoturējās.

Izšķirošais lūzums notika ceturtās ceturtdaļas vidū, kad ļāvām frančiem vairākus punktus gūt ātrajos uzbrukumos un paši uzbrukumā iestrēgām. No mīnus 7 izdevās tikt līdz 67:69, atsitāmies aizsardzībā un vēl palika laiks pēdējam uzbrukumam. Diemžēl neviens īsti negribēja uzņemties atbildību par pēdējo metienu, neizdevās mērķtiecīga bumbas izspēle un samocītais raidījums nebija sekmīgs.

Sāpīgi, taču par skolu jāmaksā ar naudu vai zaudējumiem. Priecē tas, ka spēles kvalitāte uzlabojas un ar cīņassparu viss ir kārtībā. Skatīsimies, kā paši esam spēlējuši un centīsimies labo kļūdas nākamajā mačā ar Ķīnas komandu. Mūs gaida izteikts amerikāņu basketbols – ātra spēle, ar spiedienu uz groza apakšu. Ķīnieši turnīru sāka ar pārliecinošu uzvaru pār Zviedriju, taču ar lielu starpību zaudēja serbiem un spraigā cīņā – frančiem. Fiziskajam spēkam vajadzētu pietikt, jāparāda raksturs.”

4. kārtas rezultāti A grupā: Francija – Latvija 69:67, Serbija – Zviedrija 88:38, Turcija - Ķīna 65:63. Situācija tabulā: Serbija 4 uzvaras, Francija 3, Turcija 2, Latvija 1, Ķīna 1, Zviedrija 1. Otrdien: Francija - Zviedrija, Latvija - Ķīna, Serbija - Turcija.

B grupā: Slovēnija – Vācija 67:69, Melnkalne – Argentīna 56:64, Grieķija - Ukraina 81:67. Situācija tabulā: Vācija 4 uzvaras, Grieķija 4, Slovēnija 2,  Ukraina 1,  Argentīna 1, Melnkalne 0. Otrdien: Argentīna - Slovēnija, Vācija - Grieķija, Melnkalne - Ukraina.

Abu grupu pirmās četras komandas kvalificēsies ceturtdaļfinālam, divas pēdējās komandas cīnīsies par 9.-12.vietu.

Pilna spēļu statistika: TBF International U16 Tournament

  +1 [+] [-]

, 2013-02-04 23:25, pirms 11 gadiem
Obligāti jauzvar!!!

  +1 [+] [-]

, 2013-02-05 01:36, pirms 11 gadiem
Grūti jau būs no šitādas mūsu LJBL pieredzes izlasē ''izvilkt'' kādu atbildīgo, sparīgāko, līderīgāko spēles beigās, ja ,protams, nav kāds neordinārs ,fenomenāls talants. Lai kā to negribētos atzīt : Latvijas basketbola sistēmas ''saražotā'' mentalitāte jau trešajā paaudzē ir ar konstanti nemainīgiem raksturvārdiem - ''gandrīz'', ''ir jau potenciāls, bet ...'', utt. Jaunie jau 12 gadu vecumā sapņos pat neredz tālāk savā nākotnes karjerā par LBL2 vai LDABL ... Anyway - paldies Mārtiņam par ieguldīto un nākamā spēle ir Jūsu, ja vnk. tam ticēsiet nevis pārspīlēti analizēsiet un iesiet laukaumā ar domu: moš' uzvarēsim ! Vnk. spēlējat ar prieku, atbildību, līdzsvaroti - tā, lai arī zaudējuma gadījumā ir OK spēles pēcgarša un vērtējums ( bez pārmetumiem sev)