Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

U20 izlases skarbs eksāmens pret Krievijas komandu

U20 izlases skarbs eksāmens pret Krievijas komandu
Vineta Bīriņa: 11 atlēkušās bumbas pirmajā spēlē pret Krievijas U20 izlasi
Foto: basket.lv

Ceturtdien, 30. maijā Rīgas 49.vidusskolas zālē Latvijas sieviešu U20 izlase, gatavojoties Eiropas čempionātam, piedzīvoja pirmo zaudējumu pārbaudes spēlēs, atzīstot Krievijas U20 izlases pārākumu – 55:84 (21:24, 35:48; 46:66). Piektdien plkst.14 komandas turpat tiksies otro reizi. Sestdien un svētdien Latvijas U20 izlase spēlēs ar Igaunijas sieviešu valstsvienību.

Spēles pirmajās minūtēs komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem un uzņēma labu punktu gūšanas kursu. Latvijas ārējā līnija darbojās pārliecinoši, bet spēlē zem groziem Krievijas pārsvars vēl nebija jūtams. Lielāko daļu punktu mūsu basketbolistes guva pēc individuāliem apspēlēšanas gājieniem, nevis rūpīgi izspēlētām kombinācijām. Otrajā ceturksnī latvietes aizvien spēja rādīt zobus, tomēr Krievijas pārliecinošā darbība uzbrukumā un izcili precīzie metieni ļāva iekrāt jau jūtamu pārsvaru. Jo vairāk tuvojās puslaika pārtraukums, jo vairāk izpaudās pretinieču fiziskais pārsvars – 35:48.

Pēc pārtraukuma Krievijas komanda spēli sāka fokusēt uz groza apakšu, bet aizsardzībā sedza tik aktīvi, ka latvietes nespēja pat bez bumbas brīvi izskriet cauri soda laukumam. Radās vairāki sasteigti un sarežģīti uzbrukuma risinājumi, tādēļ krievietes ātri vien sasniedza jau 20 punktu pārsvaru, teicami metot no spēles un demonstrējot savu pārākumu arī groza apakšā. Spēles sākumā Latvijas izlasē līderes lomu varēja uzņemties vairākas spēlētājas, bet mača izskaņā nebija nevienas, kas varētu pārņemt spēli savās rokās, nesekmīgi centieni sekoja cits citam. Pēdējās minūtes tika aizvadītas ar krietni īsāku sastāvu, kas atlecošo bumbu statistiku vēl vairāk nosvēra par labu Krievijai (27-41). Spēku izsīkums bija acīm redzams.

Latvijas labā pa 10 punktiem guva Renāte Reine un Asnāte Fomina. Krievijas izlase maču noslēdza ar fenomenālu tālmetienu statistiku – precīzi astoņi no deviņiem tālmetieniem.

„Mēs sodiņus nemetam ar tādu precizitāti, kā šodien Krievija meta trīspunktniekus,” apbrīnojamo pretinieču precizitāti uzteica arī Latvijas izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs. „Vizuāli pretinieces izskatījās trauslas meitenes, bet laukumā viņas uzvarēja visās divcīņās un stabili turējās kājās. Mūsu fiziskās sagatavotības treneris redzēja, kam nākamā mēneša laikā mums jācenšas līdzināties.”

„Pēc spēlēm ar Ukrainu dažai spēlētājai radās sajūta, ka mēs jau kaut ko varam, taču šī spēle bija vērtīga ar to, ka parādīja mūsu patieso varēšanu un vājās vietas. Turpmākajā darbā būs iespēja tās izlabot. Mūsu meitenes brīžiem vēl spēlē naivu basketbolu, ja salīdzina ar krievietēm. Dažbrīd rīcība ir neizprotama un haotiska. Pietrūka izteiktas līderes, kas varētu stabili nest punktus. Pietrūka agresivitātes. Vismaz trīs četri mazie varēja no laukuma noiet ar piecām piezīmēm, ko pelnītu spēlējot agresīvi aizsardzībā un tad rezultāta starpība varēja būt padsmit punktos. Nāksies izdarīt secinājumus, jo ne visas izpildīja savus pamatuzdevumus. Cīņa par vietu sastāvā aizvien turpināsies nākamajās spēlēs.”

Normunds Krūmiņš

Latvijas izlasē spēlēja un punktus guva: Asnāte Fomina 10, Renāte Reine 10, Sabīne Dukāte 9, Krista Brīdiņa 5, Ance Aizsila 4, Kate Aizsila 4, Paula Tomsone 4, Agate Geka 3, Katrīna Epnere 2, Guna Lagzdiņa 2 (4ab, 3rp, 4ip), Vineta Bīriņa 2 (11ab, 4pb), Ilze Jākobsone, Kate Krēsliņa.