Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Daiga Jansone: serbietes parādīja mūsu mīnusus

Daiga Jansone: serbietes parādīja mūsu mīnusus
Saspēles vadītāja Asnāte Fomina tika atzīta par Latvijas U20 izlases labāko spēlētāju pārbaudes spēļu sērijā Serbijā.
Foto: basket.lv

 Latvijas U20 sieviešu izlase no Serbijas atgriezušās ar trim zaudējumiem pārbaudes spēlēs – 64:74, 65:73 un 48:78. „Līdz Eiropas čempionātam vēl ir divas nedēļas kļūdu labošanai,” galvenā trenere Daiga Jansone cer, ka gūtā mācība noderēs.

 

„Pirmajās divās spēlēs Serbijas izlase spēlēja ar „garo” sastāvu un cīņas bija līdzvērtīgas. Bet pēdējā mačā mājinieces laukumā turēja tikai vienu centra spēlētāju un viņu ātrās un tehniskās „mazās” mūs vienkārši apskrēja. Redzējām, cik daudz mums pietrūkst individuālās meistarības – dribla, piespēļu tehnikas. Laba mācība, kas jāņem vērā.

Diemžēl šis brauciens bija ļoti neveiksmīgs dažādu traumu dēļ. Pirmajā mačā Kristīne Vītola saņēma sitienu pa seju un ir aizdomas, ka lauzts deguns. Otrajā mačā ceļgalu savainoja Linda Pagrode. Trešajā – rokas pirkstu, iespējams, salauza Līga Šurkusa. Kristīnei un Līgai vainas līdz Eiropas čempionātam šķiet labojamas, bet Lindai viss izskatās ļoti nopietni.

Vislabāko iespaidu atstāja mūsu jaunākās spēlētājas. Saspēles vadītāju Asnāti Fominu serbi atzina par labāko mūsu komandā. Viņa spēlēja ļoti droši, katrā mačā izdarīja daudz elegantu un labu piespēļu. Tiesa, trešajā spēlē izpaudās tas, ka viņa ir trīs gadus jaunāka – pretinieces fiziski viņu nomāca. Labāks lietderības koeficients bija 18 gadus vecajai Gunai Lagzdiņai, kura savas minūtes nospēlēja ļoti produktīvi. Līdz traumas brīdim ar agresīvu cīņu grozu apakšā priecēja Līga Šurkusa.

Diemžēl potenciālajām līderēm pietrūka stabilitātes.  Anete Kiršteine pirmajā mačā palika „sausā”, otrajā sameta 28 punktus, trešajā – sešus. Arī Annai Sonka bija viena laba, viena slikta un viena viduvēja spēle. Svārstības pārāk lielas.

No otrdienas turpināsim treniņus Rīgā. Sestdien aizvadīsim pēdējo pārbaudes spēli ar Nīderlandes izlasi. Domāsim, kuras spēlētājas piesaistīt savainoto vietā, lai visu laiku būtu pilns sastāvs. Diemžēl pagaidām nav ziņu no Lindas Rubenes, kura trenējas Amerikā. Skaidrs, ka viņa mums būs ļoti vajadzīga. Tāpat, kā Sabīne Niedola, kurai, līdz ar visu valstsvienību, vēlam sekmes trešdien Eiropas čempionāta ceturtdaļfināla mačā. Turēsim īkšķus!”

P.S. Eiropas U20 čempionāts risināsies Serbijā no 7. līdz 17.jūlijam. Pirmajā posmā Latvijas komanda spēlēs vienā grupā ar  Spānijas, Slovākijas un Lielbritānijas komandām.

     [+] [-]

, 2011-06-27 22:53, pirms 13 gadiem
Stulbi,ka pārbaudes spēlēs sanāk tik nopietnas traumas vēlu atveseļoties un būt ierindā līdz EČ