Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

U20 sieviešu izlase: iesildīšanās nedēļa darba cēlienam

U20 sieviešu izlase: iesildīšanās nedēļa darba cēlienam
Katrīna Epnere: Florida International studente pievienojusies Latvijas U20 izlasei.
Foto: basket.lv

 Latvijas jaunatnes izlašu darba vasaru pirmās ieskandinājušas U20 izlases meitenes, kuras jau 13.maijā sāka gatavoties jūlija sākumā Bulgārijas pilsētā Albenā paredzētajam Eiropas čempionāta B līgas turnīram. Galvenais treneris Aivars Vīnbergs un viņa palīgi Ilze Ose-Hlebovicka un Armands Misus kandidātu sarakstā iekļāvuši 22 spēlētājas, no kurām ierindā pagaidām ir 18. Pirmā pārbaudes spēle paredzēta sestdien, 25.maijā.

 

Latvijas U20 sieviešu izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Pagaidām rīta treniņos piedalās tās spēlētājas, kuras nav aizņemtas mācībās. Vakarā ierindā jābūt visām un, piemēram, ceturtdien trenējās 18 spēlētājas. Asnāte Fomina, Kitija Laksa un Guna Lagzdiņa pagaidām aizņemtas pieaugušo izlasē. Par Amerikā studējošo Martu Miščenko ir informācija, ka šovasar viņa uz Latviju nebraukšot. Citas „ārzemnieces” – Katrīna Epnere, Sabīne Dukāte, Daiga Kuzmane – jau ir ierindā.

Pagaidām lielu uzmanību pievēršam fiziskajai sagatavotībai, par ko gādā treneris Jānis Volajs. Cer, ka tā meitenēm būs augstā līmenī, jo, reāli izvērtējot spēkus, liels akcents būs jāliek uz labu aizsardzību.

Iepriecina spēlētāju pašatdeve un azarts treniņos. Pagaidām nesteigšos ar secinājumiem. Nākamās nedēļas beigās aizvadīsim trīs pārbaudes spēles ar Ukrainas U20 izlasi, vēl pēc nedēļas Rīgā viesosies Igaunijas pieaugušo komanda. Šajos mačos iespēja parādīt sevi tiks dota visām. Pēc tam kandidātu saraksts saruks.”

Eiropas U20 čempionāta B līgas turnīrs Albenā risināsies no 4. līdz 14.jūlijam. Deviņas komandas – Čehiju, Beļģija, Lielbritānija, Izraēla, Rumānija, Portugāle, Maķedonija, Bulgārija un Latvija – cīnīsies par trim ceļazīmēm uz A līgu.

U20 izlases kandidātu sarakstu un spēļu grafiku skat. sadaļā Jaunatnes izlases / Sievietes U20 / Komanda: Sieviešu U20 izlase