Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Daiga Jansone: pietrūka spēka labai aizsardzībai

Daiga Jansone: pietrūka spēka labai aizsardzībai
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 izlase pēc zaudējuma Itālijas komandai - 61:70 (16:18, 28:39, 43:56) - Eiropas čempionāta F grupā ierindojās 5.vietā un finālposmā cīnīsies par 9.-12.vietu. "Mazajā" pusfinālā piektdien spēlēs Latvija - Turcija un Lietuva - Nīderlande.

Latvijas U20 izlases galvenā trenere Daiga Jansone:

"Ļoti cerējām uz Lielbritānijas komandas uzvaru pār Nīderlandi, lai pašām nevajadzētu skaitīt punktus. Taču nīderlandietes uzvarēja, un mums noteikti vajadzēja plus 6. Tas radīja papildu spriedzi un spēles sākums mums neizdevās.

Tomēr ne jau tas izšķīra mača iznākumu. Itālietēm bija vieglāks sastāvs, viņas uzbrukumus veidoja ap trīspunktu līniju, velkot mūsu meitenes ārā no groza apakšas. Mēģinājām izsekot viņu manevriem, taču pietrūka ātruma. Turklāt itāliešu 11.numurs (Alesandra Tava), kura iepriekšējās spēlēs bija izmetusi trīs trīspunktniekus un visus - garām, šodien iemeta 5 no 7...

Iepriekš mūsu spēle balstījās uz labu aizsardzību, bet šodien tādas nebija. Jūtams, ka līderēm trūka svaiguma. Labi nospēlēja Anete Kiršteine, Līga Šurkusa, uz maiņu veiksmīgi iznāca Ilze Gotfrīda, bet lauzt spēles gaitu neizdevās.

Acīmredzot šādā sastāvā - bez vairākām savainotajām saspēles vadītājām - un kondīcijā augstāk tikt nebijām pelnījušas. Tagad centīsimies izcīnīt 9.vietu, kas arī būs grūts uzdevums. Turcijas izlasē ir ātras, fiziski spēcīgas meitenes, Lietuvai - arī. Tagad pārbrauksim uz Novi Sadu, un ceru, ka jaunas emocijas dos papildu spēkus."

Latvijas komandā pret Itāliju spēlēja un punktus guva: Anete Kiršteine 17, Sabīne Niedola 14, Kristīne Vītola 13, Līga Šurkusa 9, Ilze Gotfrīda 6, Dita Rozenberga 2, Anna Sonka, Asnāte Fomina, Kristīne Brance, Madara Gulbe, Guna Lagzdiņa. 

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-13 23:36, pirms 13 gadiem
es neko nesaku par vietu, bet drusku jau apnīk tie attaisnojumi ka nebija spēka, fiziskais un t.t. tad to visu vajadzēja iedzīt jau pirms čempja tev kā trenerei.. vai ne tā???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-07-14 09:50, pirms 13 gadiem
Meitenēm nebūtu ne vaina, ja būtu pareiza spēles vadības gaita. Pēc tehniskā protokola skatoties spēli gribējās kliegt par trenera psiholoģisko stāvokli. Tas droši vien satrauca meitenes. Arī mani neklātienē.

     [+] [-]

, 2011-07-14 15:22, pirms 13 gadiem
Nu labi jau nav. Spēles vadības stils jau nu bija zem katras kritikas. Ja kāds skatijās līdzi spēlei protokolā un ir spēlējis pats, man piekritīs.