Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: Uzvaru nozīmi nepārvērtējam

Aivars Vīnbergs: Uzvaru nozīmi nepārvērtējam
Guna Lagzdiņa: 10 punktu un 10 atlēkušās bumbas Latvijas U20 izlases trešajā pārbaudes spēlē ar Lietuvas U20 komandu.
Foto: FIBAeurope.com

Latvijas U20 izlase uzlabojusi pārbaudes spēļu bilanci, divos mačos no trim uzvarot Lietuvas U20 komandu. Pēc uzvaras (81:52) un zaudējuma (65:66) latvietes trešajā spēlē guva virsroku ar 82:54 (24:12, 41:28, 62:40). 15 basketbolistes turpinās Eiropas U20 čempionāta B līgas turnīram, kas Bulgārijas pilsētā Albenā sāksies 4.jūlijā. Pēdējās pārbaudes spēles tiks aizvadītas 25. un 26.jūnijā Polijā.

Latvijas U20 izlases galvenais treneris Aivars Vīnbergs:

„Lietuvā šogad notiek pasaules U19 čempionāts, labākās 1994.gadā dzimušās meitenes gatavojas tam, tāpēc lietuviešiem U20 izlase nav tik laba, cik varētu būt un mūsu pārliecinošās uzvaras nevajadzētu pārvērtēt.

Otro spēli ar lietuvietēm domās sākām nevis ar rezultātu 0:0, bet gan 81:52. Pietrūka azarta, pašatdeves un tas tūlīt izpaudās uz rezultāta tablo. Kaut arī beigās izdevās pretinieces panākt un pat izvirzīties priekšā, mums nav tik izcilas meistarības, lai varētu uzvarēt bez koncentrēšanās.

Pirmajā un trešajā spēlē ar attieksmi viss bija kārtībā. Tiesa, spēles kvalitāte varētu būt daudz augstāka. Pietrūkst kvalitātes, izpildot basketbola pamatelementus, tāpēc daudzas ieceres paliek nerealizētas. Pietrūkst prasmes laukumā pieņemt pareizos lēmumus, nospēlēt atbilstoši situācijai.

Turpinām strādāt, par attieksmi un disciplīnu būtu grēks sūdzēties. Pagaidām ierindā paliek visas 15 kandidātes.”

U20 izlasē treniņus turpinās Asnāte Fomina, Krista Brīdiņa, Kate Krēsliņa, Sabīne Dukāte, Ilze Jākobsone, Ance Aizsila, Kate Aizsila, Liene Stalidzāne, Renāte Reine, Katrīna Epnere, Daiga Kuzmane, Paula Langina, Guna Lagzdiņa, Paula Tomsone un Vineta Bīriņa.

Latvijas U20 izlases sastāvs, statistika un spēļu grafiks: Sieviešu U20 izlase