Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

U-20 meiteņu izlasei dramatisks zaudējums pret Krieviju

U-20 meiteņu izlasei dramatisks zaudējums pret Krieviju
Foto: sportacentrs.com

16.07.2010. Latvijas U-20 sieviešu vienība piektdien Eiropas čempionāta B grupas otrajā spēlē sacentās ar Krieviju, papildlaikā piedzīvojot turnīrā pirmo zaudējumu - 68:73. Mača gaitā mūsējās spēja atspēlēt 22 punktu deficītu.

Gatavošanās cīņai notika tikpat rūpīgi kā dienu iepriekš. Īpaša uzmanība tika pievērsta cīņai zem groziem, lai neļautu izvērsties augumā slaidajām krievietēm. Pirmajā spēlē Latvija izmantoja 12, bet Krievija 11 basketbolistes.

Krievijas sākumsastāvā laukumā devās vairāk nekā divus metrus garā Ļubova Paskaļenko, un tieši viņa atklāja rezultātu, pēc atkārtota metiena pārlecot Šteinbergu. Nekavējoties sekoja Krastiņas atbilde ar trīs punktiem, taču nākamos sešus punktus guva krievietes. Paskaļenko otrajam metienam tika pievienoti Paņevinas un Ostrouhovas ātrajos uzbrukumos gūtie punkti, izmantojot Latvijas kļūdas. Latvija atguvās, četrus punktus pēc kārtas gūstot Šteinbergai. Vispirms spēka uzbrucēja realizēja abus soda metienus, nākamajā uzbrukumā saņēma precīzu piespēli no Niedolas un guva vieglu grozu. Kapteine Krastiņa izlīdzināja rezultātu, iemetot otro trīspunktu metienu 10:10.

Klintsones tālmetiens vadībā izvirzīja Latviju, taču ceturtdaļas noslēgumā veiksmīgāk spēlēja Krievija, pēc 12:3 izrāviena panākot piecu punktu pārsvaru 17:22. Apbrīnojami, bet otrajā ceturtdaļā punktus guva tikai Krievija, mūsējo grozā sametot 15 punktus, kamēr latvietes bija pagalam nevarīgas un pirmo puslaiku tādējādi noslēdza ar 20 punktu deficītu – 17:37.

Latvijas sausuma periodu trešās ceturtdaļas sākumā pārtrauca Niedola, gūstot tik ļoti nepieciešamus divus punktus, taču vajadzēja vēl daudz vairāk. Trešās ceturtdaļas laikā latvietes no pirmajā ceturtdaļā uzkrātā deficīta spēja likvidēt piecus punktus un mača ceturto posmu sāka ar -15 (40:55).

Ceturtā ceturtdaļa turnīra saimniecēm sākās negaidīti labi. Ar Krastiņas un Priedes, kā arī Klintsones precizitāti uzbrukumā izdevās noorganizēt 9-0 starta izrāvienu, kas rezultātā mūs pietuvināja līdz sešiem punktiem – 49:55. Krievija ņēma minūti, pēc kuras Priede ar vienu no diviem sodiņiem pievilka līdz pieciem punktiem – 50:55. Krievietes pamodās tikai tad, kad ceturtdaļa bija gandrīz pusē – Zlivko ar pāris punktiem atvēsināja Latvijas izrāvienu.

Latvija tuvojās, un minūti pirms pamatlaika beigām Klintsone ar tālmetienu panāca neizšķirtu 59:59. Atlikušajā laikā punktus nespēja gūt neviena no komandām, un tika spēlēts piecu minūšu papildlaiks. Jau pašā sākumā krievietēm izdevās pāris grozu atrāviens, ko viņas spēja nosargāt līdz pat finālsvilpei un izcīnīja uzvaru ar 73:68.

Latvijai tātad pirmais zaudējums turnīrā. Šodien mūsējo sastāvā punktus guva tikai piecas basketbolistes, no kurām rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Klintsone. Rīt plkst. 20:15 Latvija spēkosies ar Ukrainu.

Eiropas U-20 čempionāts. B apakšgrupa
Latvija – Krievija 73:68 (17:22, 0:15, 23:18, 19:4, 9:14)

Latvija: Klintsone 17, Krastiņa 15, Niedola 15, Šteinberga 10, Priede 7, Nīmane 4.