Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Daiga Jansone: Ielecām aizejošā vilcienā (papildināts)

Daiga Jansone: Ielecām aizejošā vilcienā (papildināts)
Anete Kiršteine spēlē ar Slovākijas izlasi galotnē iemeta visus četrus sodus.
Foto: fibaeurope.com

Latvijas U20 sieviešu izlases galvenā trenere slavē komandas garu, kas Eiropas U20 čempionāta pirmā posma pēdējā spēlē nodrošināja uzvaru pār Slovākijas komandu ar nepieciešamo pārsvaru - 49:43 (15:1, 23:13, 35:28). Latvietes grupā izcīnīja trešo vietu un otrajā posmā cīnīsies F grupā, kur būs jāspēlē ar Francijas (pirmdien plkst.17 pēc Latvijas laika), Nīderlandes (otrdien plkst.17) un Itālijas (trešdien plkst.19:15) komandām. Otro posmu pirmdien latvietes sāks ar diviem zaudējumiem.

 

Latvijas U20 izlases galvenā trenere Daiga Jansone:

"Spēli sākām tā, ka bija prieks skatīties - mobili, ar agresīvu aizsardzību un ļoti daudzveidīgu uzbrukumu. Pretinieces īpaši centās nepieļaut, lai bumba nonāk mūsu centra spēlētājām, bet mēs bijām tam gatavas un iniciatīvu vairāk uzņēmās ārējās līnijas spēlētājas. Ceturtdaļa beidzās 15:1 - neko tādu bieži negadās piedzīvot.

Diemžēl krājoties līderu nogurumam un sākoties spēlētāju maiņām spēles kvalitāte pasliktinājās. Tiesneši te ļauj spēlēt netīri un pat rupji, bet mūsu meitenes tādam basketbolam ir par smalku. Ar agresīvu aizsardzību piespiedām slovākietes pieļaut 29 kļūdas, bet pašas kļūdījāmies vēl biežāk - 35 reizes. Pretinieces nekādus brīnumus nerādīja, tomēr pamazām vilka klāt.

Spēles izskaņa sagādāja lielus pārdzīvojumus visiem. Labi, ka meitenēm izturēja nervi. Pēc pēdējiem minūtes pārtraukumiem centāmies bumbu iespēlēt Anetei Kiršteinei, un viņa izdarīja to, kas jāizdara - iemeta visus četrus sodus. Vēl divus trāpīja Kristīne Brance, kuras sniegums šajā turnīrā ir patīkams pārsteigums.

Uzvaru izcīnīja visa komanda. Pievērsiet uzmanību gūto punktu sadalījumam - nebija spilgtas līderes, bet katra meitene pielika savu roku, lai mēs ielektu aizejošā vilcienā.

Otro posmu sākam ar diviem zaudējumiem, un darīsim visu, lai bilanci uzlabotu. Nīderlandes komandu iepazinām nesenajā pārbaudes spēlē Rīgā, un, kaut arī pamatīgi zaudējām, tās stils mums ir izdevīgs. Savas vājās vietas ir gan Francijai, gan Itālijai. Ceru, ka uzvaras radītās pozitīvās emocijas palīdzēs turpmākajās cīņās." 

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Sabīne Niedola 9 (12 atl.), Anete Kiršteine 8, Kristīne Vītola 7 (8 atl.), Anna Sonka 6, Kristīne Brance 6, Dita Rozenberga 6, Asnāte Fomina 3, Madara Gulbe 2, Līga Šurkusa 2, Arta Kublačova, Guna Lagzdiņa, Ilze Gotfrīda.

Situācija E grupas tabulā: Spānija 2 uzvaras, Francija 2, Itālija 1, Lielbritānija 1, Nīderlande 0, Latvija 0. Četras labākās komandas iekļūs ceturtdaļfinālā.

     [+] [-]

, 2011-07-09 20:50, pirms 13 gadiem
Cienījama Daiga! Kāpēc pie +7 un +6 meitenes nesita sodus, bet ļāva mest 3p un paļāvās uz veiksmi!?

  -1 [+] [-]

, 2011-07-09 21:05, pirms 13 gadiem
Ja dod iespēju un ļauj spēlēt- izrādās, ka var...arī Brance