Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Daiga Jansone: Pārāk viegli izlaidām spēles pavedienu

Daiga Jansone: Pārāk viegli izlaidām spēles pavedienu
Līga Šurkusa bija Latvijas U20 izlases rezultatīvākā spēlētāja Eiropas čempionāta pirmajā mačā ar Spānijas komandu.
Foto: basket.lv

 Latvijas U20 sieviešu izlases galvenā trenere pēc zaudējuma Eiropas U20 čempionāta pirmajā spēlē Spānijas U20 komandai – 46:67 (5:19, 20:33, 31:57) – atzīst, ka komanda spēli sākusi pārāk bikli un cer, ka nākamajā mačā aina būs daudz labāka. Otrajā spēlē piektdien plkst.19:15 Latvijas komanda spēlēs ar Lielbritānijas vienību, kas D grupas pirmajā mačā ar 38:39 zaudēja Slovākijai.

 

Latvijas U20 izlases galvenā trenere Daiga Jansone:

„Man būtu vieglāk slikto spēles sākumu izskaidrot ar Spānijas komandas agresīvo aizsardzību, taču patiesībā tā nebija. Spānietes nemaz tik briesmīgi cieši mūs nesedza. Pašas sākām pārāk bikli, neiemetām no labām pozīcijām, izlaidām no rokām spēles pavedienu. Pirms spēles noskaņojums it kā bija kaujiniecisks, bet laukumā tas īsti neizpaudās. Spēlēt sākām, kad rezultāts jau bija 2:17.

Spēles gaitā atguvāmies un samazinājām rezultāta starpību. Palīdzēja zonas aizsardzība, taču, tiklīdz pārgājām uz cilvēks – cilvēku, pretiniecēm atkal bija pārsvars. Slikti, ka zaudējām, bet labi, ka kāds taktiskais ierocis un sastāva variants palika rezervē nākamajām spēlēm.

Izmantoju visas 12 spēlētājas. Vislabāk nospēlēja Līga Šurkusa, spēlē aktīvi un labi iekļāvās Madara Gulbe. Bija arī neveiksminieces.

Sabīne Niedola vēl īsti nejūt komandu, un komanda nejūt viņu. Nav brīnums, jo Sabīne mums pievienojās tikai lidostā. Jāatrod kopīga valoda ar partnerēm, arī jātiek galā ar psiholoģisko spiedienu. Lai paātrinātu adaptācijas procesu tīšām ļāvām viņai spēlēt daudz, ar dažādām partnerēm, turklāt gan trešajā, gan ceturtajā pozīcijā. Esmu pārliecināta, ka ar katru dienu viņa varēs palīdzēt aizvien vairāk.

Lielbritānija – Slovākija bija tipiska pirmās dienas spēle – emocionāla un nervoza. Abu komandu stils bija ļoti līdzīgs – agresīva un daudzveidīga aizsardzība, īpaši pret saspēles vadītājām. Uzbrukuma organizācija pajuka, tāpēc bija daudz sasteigtu un neprecīzu metienu. Lielbritānijas komanda bija tuvu uzvarai, taču pietrūka pieredzes, lai galotnē to noturētu.

Mums pret Lielbritānijas komandu būs liels pārsvars augumos un arī pieredzē. Jāizmanto savus trumpjus, lai jau rīt atrisinātu pirmo uzdevumu – nodrošinātu tiesības turpinājumā cīnīties par medaļām, nevis izdzīvošanu. Nianses neatklāšu, bet rīt būs pavisam cita spēle.”

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Līga Šurkusa 11, Sabīne Niedola 10 (15 atl., 5 piesp.), Anete Kiršteine 10, Dita Rozenberga 6, Kristīne Vītola 4, Ilze Gotfrīda 3, Madara Gulbe 2, Kristīne Brance, Arta Kublačova, Guna Lagzdiņa, Asnāte Fomina un Anna Sonka.

Trīs labākās komandas no grupas turpinās cīņu par medaļām, 4.vietas ieguvējas spēlēs par 13.-16.vietu.

  -2 [+] [-]

, 2011-07-08 00:54, pirms 13 gadiem
nu pagajušogad ar Spāniju cīnijās par pusfinālu. šogad izskatās skumji. lai gan Niedola ir gadu vecāka un Vītola ar.

     [+] [-]

, 2011-07-08 02:25, pirms 13 gadiem
Kāds varētu pateikt kur ir iespēja skatīties spēles tiešraidi un kur iespēja apskatīt detalizētāku statistiku?!

     [+] [-]

, 2011-07-08 08:19, pirms 13 gadiem
Sharky rakstīja: Kāds varētu pateikt kur ir iespēja skatīties spēles tiešraidi un kur iespēja apskatīt detalizētāku statistiku?!
Nu ja tu ne pirmo gadu interesējies par basketbolu, tad jau vajadzētu zināt fiba basketbola saitus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2011-07-08 10:50, pirms 13 gadiem
vai nokavējāt spēles sākumu, ka sākāt pie 2:17?, tas ir diezgan raksturīgi LV izlasēm šogad, varbūt vajag komandas menedžerim no rīta precīzi pateikt spēles sākuma laiku?