Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Latvijas U20 izlase: zināms sastāvs Eiropas čempionātam

Latvijas U20 izlase: zināms sastāvs Eiropas čempionātam
Latvijas U20 izlase.
Foto: Romualds Vambuts

 Latvijas U18 meiteņu izlase no Eiropas čempionāta B līgas turnīra Maķedonijas pilsētā Strumicā atgriezusies ar  9.vietu, bet lielai daļai spēlētāju tas ir tikai pusceļš vasaras starptautiskajās gaitās. Vismaz astoņas junioru izlases dalībnieces Latvijas U20 izlases sastāvā piedalīsies Eiropas čempionātā, kas 16.augustā sāksies Ungārijas pilsētā Debrecenā.

 

Latvijas U18 un U20 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

„Eiropas U18 čempionāta pēdējās spēles parādīja, ka esam nokļuvuši svešā sabiedrībā. Pretinieces cīnījās, individuālā meistarība it kā bija normāla, bet komandas spēles kvalitāte mums bija augstāka. Ja šajā čempionātā būtu tāda kārtība, kā visos Eiropas jaunatnes čempionātos – ar 12 komandām otrajā posmā un ceturtdaļfināliem – mēs būtu... Nesaku, ka noteikti pirmajā trijniekā, bet piecniekā gan. Ar cerībām tikt augstāk. Taču par pagātni galvu vairs nelauzām, koncentrējamies uz nākamo turnīru.

No U18 izlases treniņus patlaban ar mums vairs neturpinās Agija Kruga, kā arī trīs jaunākās meitenes – Sigita Džarcāne, Elīna Berziņa un Kitija Laksa. Kitija gan ļoti veiksmīgi iekļāvās komandas spēlē un principā varētu noderēt arī U20 izlasei, taču FIBA noteikumi paredz, ka vienā asarā var spēlēt tikai divos Eiropas čempionātos. Biju cerējis, ka varēs palīdzēt Kate Krēsliņa, diemžēl viņas trauma izrādījās ļoti nopietna (ceļgala krustenisko saišu plīsums).

Komandai pievienojas četras pieredzējušākās spēlētājas, kuras šo laiku trenējās Aigara Neripa vadībā – Dita Rozenberga, Guna Lagzdiņa, Sabīne Dukāte un Agate Geka. Patrenēsimies, iespējams, uzspēlēsim ar valstsvienības basketbolistēm un „amerikānietēm”, kuras patlaban uzturas Latvijā.”

Latvijas U20 izlases sastāvā Eiropas čempionātā spēlēs: Guna Lagzdiņa, Agate Geka, Sabīne Dukāte, Krista Brīdiņa, Ance Aizsila, Rūta Veidere (BS Rīga/Rīdzene un TTT Rīga), Dita Rozenberga (BS Rīga/Jugla un TTT Rīga), Paula Tomsone (BS Rīga/Rīdzene un TTT Juniores), Asnāte Fomina, Paula Langina (BS Rīga/TTP un TTT Juniores), Renāte Reine (abas BS Rīga/Pārdaugava un TTT Juniores), Ilze Jākobsone (Valmiera U19 un SK Cēsis).

Eiropas čempionātā Debrecenā pirmajā posmā Latvijas U20 izlase spēlēs ar Lietuvas, Baltkrievijas un Spānijas izlasēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām.

  +1 [+] [-]

, 2012-08-07 22:52, pirms 12 gadiem
Da ar puikām ir jāspēlē sagatavošanās posmā, kuri aizsardzībā var riktīgu krampi uzlikt, lai aizbraucot uz PČ varētu uzbrukumā spēlēt, nevis kļūt par kļūdu līderēm!