Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:990, Did:0, useCase: 3

Daiga Jansone: Ceram, ka emocijas iekustinās komandu

Daiga Jansone: Ceram, ka emocijas iekustinās komandu
Latvijas U20 izlases spēlētāja Ilze Gotfrīda.
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

 Latvijas U20 sieviešu izlase ar zaudējumu Nīderlandes komandai (40:60) beigusi pārbaudes spēļu sēriju. Trešdien latvietes dosies uz Serbiju, kur 7.jūlijā sāksies Eiropas U20 čempionāts. Pirmajā posmā mūsu komandas pretinieces būs Spānijas, Slovākijas un Lielbritānijas U20 izlases.

 

Latvijas U20 izlases galvenā trenere Daiga Jansone:

„Spēlē ar Nīderlandes izlasi eksperimentējām ar uzbrukuma taktiku. Meitenēm trūka pārliecības ne piespēlēs, ne metienos, tāpēc rezultativitāte bija tik slikta. Turklāt vēl vairākām meitenēm bija veselības problēmas. Oficiālajās spēlēs turēsimies pie labāk apgūtām lietām.

Diemžēl uz Eiropas čempionātu nebrauksim labākajā sastāvā. Lindai Rubenei ASV vēl nav nokārtoti mācību dokumenti, Linda Pagrode pārbaudes spēlē Serbijā sarāva ceļgala krusteniskās saites, un viņai priekšā stāv ilgs veseļošanās process. Ar savainojumiem trenējas un spēlē Kristīne Vītola un Līga Šurkusa, taču viņu veselības stāvoklis ar katru dienu uzlabojas. Ierindā palikušas 11 spēlētājas, gaidām Sabīni Niedolu, kura pirmdien pārbrauks mājās no Eiropas sieviešu čempionāta.

Diemžēl piecu nedēļu treniņos nav pilnībā izdevies panākt vēlamo fizisko kondīciju no Amerikas atbraukušajām spēlētājām. Mēs, treneri, esam apmierināti ar to, kā meitenes uztver taktiskās idejas, taču kvalitatīvam izpildījumam pietrūkst ātruma. Aizsardzībā nevaram paļauties, ka pretinieces izdosies apstādināt, spēlējot viena pret vienu. Labāk darbojas zona. Vēl gan nezaudējam cerību, ka no dziļākās bedres jau rāpjamies ārā. Turklāt Eiropas čempionāta spēlēs būs citas emocijas un varbūt arī kājas sāks kustēties ātrāk.

Zaudējumi pārbaudes spēlēs nav bijuši patīkami, taču nedomāju, ka tiem būs paliekošs iespaids uz mūsu sniegumu Eiropas čempionātā. Meitenes redzēja savas kļūdas un katrā nākamajā treniņā dar4bojās ar lielāku azartu, lai tās novērstu. Nekāda emocionālā diskomforta nav. Pagaidām ne viss izdodas, bet cīņasspars būs labā līmenī.”

Latvijas U20 izlases sastāvs: Kristīne Brance, Asnāte Fomina, Arta Kublačova, Anete Kiršteine, Anna Sonka, Dita Rozenberga, Madara Gulbe, Ilze Gotfrīda, Sabīne Niedola, Guna Lagzdiņa, Kristīne Vītola, Līga Šurkusa.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2011-07-03 21:33, pirms 13 gadiem
Kartejais optimists. Varbut vipar nevienam ar sportu nenodarboties?

  +2 [+] [-]

, 2011-07-03 22:33, pirms 13 gadiem
Nu lai veicas meitenēm , veiksme tiešām noderēs..