Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Ainārs Čukste: pietrūka pieredzes un rakstura

Ainārs Čukste: pietrūka pieredzes un rakstura
Latvijas U18 izlases rezultatīvākā spēlētāja mačā ar Horvātijas komandu bija Renāte Reine - 26 punkti.
Foto: Ēriks Biters

Eiropas U18 sieviešu čempionāta B līgas turnīra pusfinālā Latvijas juniores nenoturēja pirmajā puslaikā iegūto 15 punktu pārsvaru un zaudēja Horvātijas komandai - 73:83 (23:13, 40:36, 56:55). Tikai uzvarētājas ieguva ceļazīmi uz A līgas turnīru. Svētdien latvietēm gandarījuma spēle par 3.vietu B līgā.

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

"Spēles sākumā mūsu plāns nostrādāja, ātri panācām itin lielu pārsvaru. Tomēr basketbola mača liktenis neizšķiras pirmajā puslaikā. Jau otrās ceturtdaļas gaitā pārāk ātri pretinieces mums pietuvojās.

Aizsardzībā it kā spēlējām labi visas 40 minūtes, taču pārāk bieži pietrūka paša galvenā - bumbas izcīnīšanas pēc neprecīza pretinieču metiena. Ar atkārtotajiem metieniem horvātietes guva 23 punktus, mēs - sešus. Pie mūsu groza viņas izcīnīja 18 bumbas, mēs viņu cietoksnī - septiņas. Turklāt neveiksmes vajāja arī spēles izšķirošajos brīžos.

Jā, pretinieces bija mazliet garākas, tomēr šādās situācijās dažu centimetru starpībai nav izšķirošas nozīmes. Pietrūka pieredzes un laikam arī rakstura, lai izšķirošajā brīdī bumbas pretiniecēm izplēstu ar zobiem un nagiem.

Pietrūka arī Gunas Lagzdiņas, kura deviņās minūtēs sakrāja piecus sodus. Es neredzēju atšķirību starp viņas rīcību un Horvātijas centru darbībām uzbrukumā, taču tiesneši Gunai nosvilpa vairākas piezīmes uzbrukumā. Viens no viņiem mums jau bija "pazīstams" no iepriekšējiem mačiem un Lagzdiņa jau viņu ieraudzījusi, šķiet, zaudēja daļu pārliecības. Bet viņa mums tomēr ir viena no atslēgas spēlētājām.

Tagad pārdzīvojumi ir lieli, jo viss akcents bija uz šo maču. Protams, rīt centīsimies izcīnīt vismaz trešo vietu, bet galvenais mērķis diemžēl nav sasniegts." 

Latvijas komandai spēlē ar Horvātiju punktus guva: Renāte Reine 26, Ance Aizsila 12, Agate Geka 11, Krista Brīdiņa 8 (6 piesp.), Asnāte Fomina 4, Paula Tomsone 4 (8 atl.), Sabīne Dukāte 3, Katrīna Epnere 3, Guna Lagzdiņa 2 (7 atl.).

     [+] [-]

, 2011-08-13 23:20, pirms 13 gadiem
Visu cieņu LAtvijas meitenēm un trenerim! Malači.
Tapat laikam tiesneši neļautu uzvarēt, jo uzvarētājs bija jau skaidrs..

     [+] [-]

, 2011-08-13 23:22, pirms 13 gadiem
Rautakallio: ''Pietrūka ātruma visās darbībās"