Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

Labi, ka nebija sliktu pārsteigumu

Labi, ka nebija sliktu pārsteigumu
Latvijas U18 izlases un visas turnīra vērtīgākā spēlētāja Guna Lagzdiņa. Foto: www.basket.ee/bsbc

Latvijas U18 izlases galvenais treneris Ainārs Čukste par Baltijas jūras kausa izcīņas iespaidiem.

Vai turnīrs Tallinā sagādāja kādu pārsteigumu?

Sižets noteikti nē. Zināju, ka Zviedrijai ir laba komanda. Protams, cerēju, ka izdosies uzvarēt mazliet pārliecinošāk, bet pašu vainas un arī pretinieču cīnītāju raksturu dēļ aizspēlējāmies līdz riskantai galotnei. Pēc statistikas pat iznāk, ka mums paveicās. Zaudējām cīņā pie groziem, pat kļūdu bija vairāk. Toties mazliet precīzāk metām.

Par atsevišķām spēlētājām jāteic tā: labi, ka nebija sliktu pārsteigumu. Patika, kā epizodēs nospēlēja Linda Vilde, ko pagaidām redzu tieši šāda palīga statusā. Patīkami, ka visu turnīru stabili nospēlēja Krista Brīdiņa, kurai iepriekš bijuši kritumi.

Cik lielas ir iespējas pastiprināt sastāvu?

Pirms turnīra mums nebija neviena koptreniņa, tāpēc šoreiz izvēlējos vairāk meiteņu, kuras ikdienā spēlē TTT juniorēs un kadetēs. Taču kandidātu loks ir plašāks un šoreiz neuzaicināšanu nevajag uztvert personiski. Noteikti izskatīšu arī citas kandidatūras, tāpat ceru, ka sekmes mācībās uzlabos tās spēlētājas, kuras šoreiz palika mājās nesekmības dēļ. Situācija nav tik nopietna, lai līdz pavasarim nevarētu mācības sakārtot.

Kādi kopdarbi paredzēti līdz vasarai?

Kaut arī liela daļa kandidātu ikdienā trenējas un spēlē kopā, pilnam izlases sastāvam noderētu sapulcēšanās marta brīvdienās. Pagaidām nav skaidrs, kā tas saderēs ar budžeta iespējām. Jāsagatavojas nopietni, lai vasarā lauztos ārā no Eiropas čempionāta B līgas. Mums ir labas 1994.gadā dzimušās spēlētājas, un būtu lieliski, ja viņām būtu iespēja nākamgad spēlēt A līgā.