Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:991, Did:0, useCase: 3

U18 juniores: Eiropas čempionāta grupā ar Ungāriju, Turciju un Grieķiju

U18 juniores: Eiropas čempionāta grupā ar Ungāriju, Turciju un Grieķiju
Latvijas U18 izlases kandidāte Luīze Šepte.
Foto: FIBA.com

Eiropas basketbola U18 meiteņu čempionātā, kas no 5. līdz 13. augustam risināsies Ungārijas pilsētā Šopronā, Latvijas juniores (1999./2000.dzimšanas gads) priekšacīkstēs B grupas turnīrā cīnīsies ar Ungārijas, Turcijas un Grieķijas komandām. Astotdaļfinālā B grupas komandas tiksies ar A grupas vienībām (Spānija, Serbija, Horvātija, Zviedrija). Šo spēļu uzvarētājas turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētājas cīnīsies par 9.-16.vietu un vietas saglabāšanu A divīzijā.

Eiropas U18 čempionāts, juniores

#A grupaB grupaC grupaD grupa
1SpānijaLatvijaČehijaItālija
2SerbijaUngārijaKrievijaFrancija
3HorvātijaTurcijaLietuvaBeļģija
4ZviedrijaGrieķijaSlovēnijaBosnija

Latvijas U18 meiteņu izlases galvenais treneris Ainārs Čukste:

“Vasara būs karsta, jo labākās 1999. gadā dzimušās spēlētājas piedalīsies arī pasaules U19 čempionātā, kas beigsies dažas dienas pirms Eiropas junioru čempionāta sākuma. Komandas kodols jau iezīmējies iepriekšējās sezonās, spēlējot Eiropas U16 un pasaules U17 čempionātā.

Junioru izlases bāzes komanda ir “TTT Juniores”. Liela daļa izlases kandidātu regulāri piedalās treniņprocesā un spēlēs dažas, piemēram, Luīze Šepte un Janete Rozentāle, iesaistās periodiski. Paredzams, ka janvārī uz Baltijas jūras kausa izcīņu Tallinā dosies arī Aleksa Gulbe, kurai otrā sezona Itālijā veidojas labāk, nekā pirmā.”

Latvijas U18 meiteņu izlases statistika: Sieviešu U18 izlase