Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: talantu pērlītes ir, bet tās vēl jāslīpē

Mudīte Zandere: talantu pērlītes ir, bet tās vēl jāslīpē
Latvijas U16 izlase.
Foto: Ēriks Biters

Eiropas U16 meiteņu čempionāta B līgas spēlē par 3.vietu Latvijas kadetes sagrāva Bulgārijas komandu - 84:52 (20:11, 38:22, 60:42). Eiropas kopējā rangu tabulā Latvijas U16 izlasei 19.vieta. Tas ir ceturtais labākais rezultāts kopš 2004.gada, kad Eiropas čempionātus sāka rīkot pēc pašreizējās sistēmas.  Ceļazīmi uz A līgas turnīru izcīnīja abas finālistes - Anglijas un Vācijas kadetu izlases.

 

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Cīņa par trešo vietu mums bija svarīga, tomēr spēlējām bez lielas spriedzes un viss izdevās. Turklāt vēl bulgārietes bija vairāk sagurušas pēc pusfināla pagarinājumā piedzīvotā zaudējuma.

Objektīvi vērtējot, mēs te nebijām gluži pirmā divnieka komanda. Tomēr turnīra sižets sagriezās tā, ka vieta finālā bija reāla un tāpēc žēl, ka izdevību neizmantojām. Pietrūka pārliecības un drosmes uzņemties atbildību. Pietrūka pieredzes, lai treniņos iemācīto varētu kvalitatīvi izpildīt arī apstākļos kad pretinieces ir spēkos līdzvērtīgas. Jaunatnes līgā sezonas laikā labākajām meitenēm iznāk tikai dažas tādas spēles, bet te bija jāiztur vesels maratons. Tāpēc brīžiem gāja kā pa viļņiem.

Eiropas čempionāts parādīja arī robus mūsu individuālajā sagatavotībā. Tēlaini izsakoties, mums ir gluži labs jumts, bet trūkst stabilu pamatu. Pietrūkst apspēlēšanas tehnikas, centri nezina, kā pareizi segt pretinieces, sastāvā bija uzbrucējas, kuras baidās uzbrukt. Aizsardzībā joprojām esam par maigu. 

Gatavošanās posmā vajadzēja ne tikai gādāt par komandas taktisko arsenālu, bet arī nodarboties ar basketbola ābeces mācīšanu. Lieku reizi pārliecinājos, cik svarīgi ir iemācīt bērniem visu darīt pareizi, lai tas kļūst par ieradumu un šīs iemaņas nepazūd spriedzes apstākļos.

Sešas pašreizējā sastāva spēlētājas U16 čempionātā varēs piedalīties arī nākamgad. Ceru būs labas iespējas nākamgad izdarīt to, kas neizdevās šogad. Tāpēc būtu ļoti svarīgi turpināt strādāt kopā. Šogad bija labi, ka sezonu nospēlējām Jaunajā sieviešu līgā, taču ar to nepietiek. LSBL būtu stiprākas pretinieces un tāda skola būtu vērtīgāka. Varbūt sākumā zaudēsim ar lieliem rezultātiem, taču treneris katrā situācijā var izvirzīt arī izpildāmus uzdevumus, lai stimulētu spēlētājus. 

Svarīgi būtu izlases dalībniecēm kopā ne tikai spēlēt, bet arī trenēties. Nepārslogot viņas piecos dažādos turnīros, lai būtu laiks slīpēt talantu un saglabātos emocijas. Zinu, ka šī ideja nepatiks sporta skolu trenerēm, bet, ja gribam labu gan spēlētājām, gan visam Latvijas basketbolam, tad būtu objektīvi jānovērtē situācija un jāizraugās labākais attīstības ceļš. Ar to, ka bērns ir līderis savā sporta skolas komandā un LJBL spēlēs met pa 30 punktiem nepietiek, lai varētu labi spēlēt nopietnā līmenī. Talantu pērlītes mums ir, bet tās vēl rūpīgi jāslīpē." 

Latvijas komandai spēlē ar Bulgāriju punktus guva: Kate Višņeviča 19, Kitija Laksa 18, Kate Krēsliņa 10, Sigita Džarcāne 9, Marta Miščenko 7 (11 atl.), Arta Frīdenberga 5, Laura Vētra 5 (10 atl.), Alise Fodorova 4, Paula Strautmane 2, Paula Lūķe 2, Marta Bergmane 2, Ieva Spīgule 1.

Vietu kārtība Eiropas čempionāta B līgā: 1.Vācija, 2.Anglija, 3.Latvija, 4.Bulgārija, 5.Lietuva, 6.Ukraina, 7.Portugāle, 8.Rumānija, 9.Slovēnija, 10.Igaunija, 11.Dānija, 12.Šveice, 13.Izraēla, 14.Luksemburga, 15.Īrija

Vietu kārtība Eiropas čempionāta A līgā: 1.Spānija, 2.Beļģija, 3.Itālija, 4.Turcija, 5.Grieķija, 6.Krievija, 7.Francija, 8.Zviedrija, 9.Nīderlande, 10.Čehija, 11.Slovākija, 12.Ungārija, 13.Serbija, 14.Horvātija, 15.Polija, 16.Somija.

     [+] [-]

, 2011-08-21 21:09, pirms 13 gadiem
Rūta , nevis Laura