Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: Domāsim, kā apturēt angļu līderes

Mudīte Zandere: Domāsim, kā apturēt angļu līderes
Ieva Spīgule - Latvijas kadetu izlases rezultatīvākā spēlētāja mačā ar Lietuvu.
Foto: Ēriks Biters

Eiropas U16 meiteņu čempionāta B līgas turnīra ceturtdaļfinālā Rumānijas pilsētā Aradā Latvijas kadetes pārspēja Lietuvas komandu - 67:52 (17:11, 40:20, 59:34). Sestdien plkst.18 latvietes pusfinālā spēlēs ar Anglijas izlasi, kas ar 63:50 pārspēja Rumāniju. Tikai pusfināla uzvarētājas iegūs ceļzīmi uz Eiropas čempionāta A līgu. Otrajā pusfinālā spēlēs Vācija - Bulgārija. 

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Ar Lietuvas basketbolistēm esam krustu šķērsu izspēlējušās Austrumeiropas līgā un regulāri uzvarējušas. Tāpat, kā nesen trijās pārbaudes spēlēs. Šodien lietuvietes pirms mača centās demonstrēt lielu dūšu, bet bija jūtams, ka viņas pašas netic uzvarai.

Lietuvietēm patīk, ka ar viņām skrienas, bet mēs to nedarījām. Meitenēm tika pieteikts nekādā gadījumā nelaist garām savas pretspēlētājas - labāk, lai met brīvas no tālienes. Aizsardzībā nospēlējām ļoti pacietīgi un disciplinēti. Gatavojoties spēlei pamanīju, ka pretinieces savā arsenālā iekļāvušas vairākas mūsu sadarbības. Brīžiem sajūta bija tāda, ka spēlēju pati pret sevi. Taču viņām tās nepalīdzēja.

Noskaņojumu mazliet sabojājām tikai pašās beigās, kad pajuka spēles disciplīna. Uzvara netika apdraudēta, tomēr meitenēm cenšos iemācīt, ka spēle beidzas līdz ar sirēnu, nevis tad, kad sasniegts 25 punktu pārsvars.

Tagad šī spēle jāaizmirst un jāpievēršas anglietēm. Pirms dažām dienām viņām zaudējām ar 55:61, bet, ja vienā turnīrā ar komandu jāspēlē divreiz, man labāk patīk gatavoties otrajam mačam tad, ja pirmajā zaudēts. Tad ir stimuls saņemties un izlabot kļūdas. Ir arī cerība, ka pretinieki būs paviršāki, taču uz to nepaļausimies.

Galvenais uzdevums būs noturēt trīs pretinieču līderes. Jānosargā sava groza apakša, jāsavāc atlēkušās bumbas. Pirmajā spēlē pie groziem piedzīvojām neveiksmi (25-48), jo bija lielas problēmas ar pretinieču atbloķēšanu, turklāt anglietēm ir augumu pārsvars. Skatīsimies video, lai redzētu savas kļūdas, gatavosimies taktiski un psiholoģiski.

Vēlēšanās ir liela, meistarība ir, cīnītāju raksturs arī labākajos mačos te ir parādījies. Ja vēl klāt nāks veiksme... Turiet īkšķus!"

Latvijas komandai spēlē ar Lietuvu punktus guva: Ieva Spīgule 16, Kate Krēsliņa  13, Arta Frīdenberga 9, Sigita Džarcāne 8 (14 atl.), Rūta Vētra 8, Paula Lūķe 6, Paula Strautmane 2, Kate Višņēviča 2, Alise Feodorova 2, Kitija Laksa 1.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-19 22:57, pirms 13 gadiem
Veiksmi!