Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

Mudīte Zandere: izturējām raksturu pārbaudi, esam uz pareiza ceļa

Mudīte Zandere: izturējām raksturu pārbaudi, esam uz pareiza ceļa
Latvijas U16 izlases līderes Rūta Vētra (no kreisās) un Kitija Laksa.
Foto: Jānis Avotnieks

Eiropas U16 meiteņu čempionāta B līgas turnīra piektajā spēlē Latvijas kadetes izcīnīja trešo uzvaru - pār Slovēniju 63:62 (8:18, 28:30, 54:53). Otrā posma pēdējā mačā trešdien latvietes spēlēs ar Igaunijas komandu. Grupas četras labākās komandas turpinās cīņu par divām ceļazīmēm uz A līgu, un Latvijas komandai ir labas izredzes iekļūt šajā kvartetā (varianti iztirzāti tālāk).

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Šī bija gan meistarības, gan raksturu pārbaude un prieks, ka visa komanda to izturēja. Izskatās, ka esam uzķērušas spēles ritmu, parādās kvalitāte un pārliecība. Bija arī kļūdas, tomēr svarīgākajos brīžos meitenes nospēlēja tā, ka bija prieks skatīties.

Pats spēles sākums gan bija drudžains. Gribējās pēc iespējas ātrāk gūt punktus, tāpēc metieni tika nepamatoti sasteigti un slovēnietes panāca 10 punktu pārsvaru. taču pamazām sakārtojām aizsardzību, meitenes kļuva akurātākas, mierīgākas.

Brīvāk, nekā pirmajos mačos darbojas gan Kitija (Laksa), gan Rūta (Vētra), gan Paula (Strautmane). Ieskrējusies Kate (Krēsliņa), labi spēlē iekļāvās otra Kate (Višņeviča). Labi, ka parādījušās vairākas līderes, jo pretinieces vairs nevar pievērst uzmanību tikai Kitijai.

Tā bija visas komandas uzvara, jo savu artavu deva arī tās spēlētājas, kuras nemaz netika laukumā - ar emocijām, savējo atbalstīšanu. Par vajadzīgo noskaņu jau pirms spēles gādāja mani palīgi, kuri bija sagatavojuši ne tikai pretinieču spēles analīzi, bet arī uzmundrinošu video - ar Līgas Šurkusas izšķirošo trīspunktnieku Eiropas U20 čempionāta bronzas mačā, ar Anetes Jēkabsones laimīgo metienu Pekinā pret Brazīliju, ar iedvesmojošu mūziku. Tas viss parāva vaļā emocijas, un gribēšana vairs neskrēja pa priekšu varēšanai.

Pati spēles galotne bija ļoti saspringta, pēdējās divarpus minūtēs komandas neguva ne punktu. Mēs, treneri, no malas mēģinājām kaut ko koriģēt, taču lielajā troksnī nekas nebija dzirdams. Uzbrukums nesanāca, bet aizsardzībā noturējāmies.

Tagad atkal jāiegrožo emocijas. Variantus neesmu rēķinājusi, noskaņosimies uzvarēt Igaunijas komandu. Līdz šim esam bijušas stiprākas, taču spēle spēlei nelīdzinās. Tomēr ticu, ka atrasto spēles pavedienu no rokām vairs neizlaidīsim."

Latvijas komandā spēlēja un punktus guva: Kitija Laksa 20, Kate Krēsliņa 16, Rūta Vētra 12, Sigita Džarcāne 8, Ieva Spīgule 4, Kate Višņeviča 3, Paula Strautmane, Arta Frīdenberga, Paula Lūķe, Alise Feodorova, Marta Miščenko.

Portugāle - Anglija 51:55, Igaunija - Ukraina 42:47.

Situācija E grupā

V.KomandaU-ZPunkti
1.Portugāle3-1243:179
2.Anglija3-1225:209
3.Ukraina2-2193:186
4.Slovēnija2-2232:228
5.Latvija2-2227:234
6.Igaunija0-4156:240
 

17.augustā: 13:30 Anglija - Ukraina, 18:00 Slovēnija - Portugāle, 20:15 Latvija - Igaunija.

Latvijas komanda iekļūs ceturtdaļfinālā un turpinās  cīņu par ceļazīmi uz A līgu, ja

1) Ukraina un/vai Slovēnija zaudēs savos mačos (tādā gadījumā Latvijai pat nebūs obligāti jāuzvar Igaunija);

2) Ukraina un Slovēnija uzvarēs, bet slovēnietes to izdarīs ne vairāk kā ar 17 punktu starpību un/vai ukrainietes uzvarēs vismaz ar 16 punktu starpību (tādā gadījumā Latvijai noteikti būs jāuzvar Igaunija).