Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:992, Did:0, useCase: 3

U16 meiteņu izlase: pirmie kucēni jāslīcina

U16 meiteņu izlase: pirmie kucēni jāslīcina
Beate Markāne: 15 punktu Latvijas kadetu izlases pirmajā spēlē Eiropas U16 čempionātā.
Foto: Romualds Vambuts

Eiropas U16 meiteņu čempionāta B līgas pirmajā spēlē Tallina Latvijas komanda zaudēja Slovēnijas kadetēm - 60:64 (18:14, 37:25, 49:51). "Tā bija divu spēkos līdzvērtīgu komandu spēle, kurā pretinieces mazliet labāk izmantoja savus trumpjus. Ceru, ka nākamajos mačos uzlabosim sniegumu," Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere uzsver, ka turnīra pirmā mača spriedze nav ļāvusi parādīt visu, ko meitenes prot. Turpinājumam jābūt labākam. Piektdien Latvijas U16 izlase spēlēs ar Norvēģijas izlasi, sestdien - ar Baltkrievijas kadetēm. Trīs labākās komandas turpinās cīņu par ceļazīmēm uz A līgu. 

Latvijas U16 izlases galvenā trenere Mudīte Zandere:

"Svarīgākajos brīžos aizmetām garām sodus un no groza apakšas. Pirmās spēles uztraukums, Tallinā mūs atbalstīt sabraukši vecāki, atbildība liela... Pretinieču centri savas iespējas izmantoja labāk.

Acīmredzot meitenēm vēl jāiespēlējas. Šodien īsti savā ādā nejutās mūsu līderes. Katrai bija pa kādai netipiskai darbībai, kļūdiņai, kas sasummējas rezultātā. Visas noteikti var spēlēt labāk. Bija arī patīkami brīži - trāpīgi uzbruka Beate Markāne, labi cīnījās Marta Bergmane, savu darbiņu izdarīja Digna Strautmane.

Spēles gaitā iejaucās arī nepatīkams blakusapstāklis. Pēc uznākušā lietus zālē sakrājās mitrums un grīda sāka slīdēt. Vairākas mūsu un arī pretinieču komandas spēlētājas nokrita, mediķiem bija daudz darba. Pēc tam meitenes kļuva piesardzīgākas, vairs nevarēja brīvi uzspēlēt. Tas vēl vairāk palielināja stresu. Sakrita tā, ka šie piedzīvojumi sākās brīdī, kad bijām izrāvušās vadībā. Pazaudējām spēls ritmu un īsti to vairs neatguvām.

 Gatavosimies nākamajai spēlei. Zaudējums nekad nav patīkams, taču visas svarīgākās spēles vēl priekšā."

Latvijas U16 izlases sastāvā spēlēja un punktus guva: Beāte Markāne 15, Kate Krēsliņa 12, Kitija Laksa 9, Marta Bergmane 8, Kitija Štolce 5, Paula Strautmane 4, Digna Strautmane 3, Paula Lūķe 2, Amanda Betlere 2, Ieva Spīgule, Vinete Bīriņa, Anna Buša.

 

Eiropas U16 čempionāts, B līga - D grupa

KomandaU-ZPunkti
Baltkrievija1-085:19
Slovēnija1-064:60
Latvija0-160:64
Norvēģija0-119:85